Sibiřský kšeft - Josh Haven, Bourdon, 2024

15,35 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Novinka
Sibiřský kšeft - Josh Haven, Bourdon, 2024
Novinka
Sibiřský kšeft - Josh Haven, Bourdon, 2024

Sibiřský kšeft
Novinka

Český podnikatel. Divoká devadesátá léta v Rusku. Příběh podle skutečných událostí. Po pádu Sovětského svazu nová ruská vláda privatizuje průmysl pomocí kupónů vydávaných všem... Čítať viac

Vydavateľstvo
Bourdon, 2024
240 strán
3-4 hodiny čítania

Český podnikatel. Divoká devadesátá léta v Rusku. Příběh podle skutečných událostí. Po pádu Sovětského svazu nová ruská vláda privatizuje průmysl pomocí kupónů vydávaných všem občanům, kteří tak dostávají možnost .... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

15,35 €

Vydavateľom odporúčaná cena: 18,65 €
Predobjednávka,
vychádza pozajtra

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Český podnikatel. Divoká devadesátá léta v Rusku. Příběh podle skutečných událostí.
Po pádu Sovětského svazu nová ruská vláda privatizuje průmysl pomocí kupónů vydávaných všem občanům, kteří tak dostávají možnost stát se akcionáři v ruských firmách. Kupóny distribuované mezi lidmi se dají směňovat za skutečné akcie na specializovaných aukcích.
Pro venkovskou populaci žijící v extrémní chudobě jsou kupóny jenom kousky papíru bez skutečné hodnoty. Texaský podnikatel John Mills a jeho český partner Petr Kováč ale ve zdánlivě bezcenných papírcích vidí obrovský potenciál. Vydávají se proto do nejvzdálenějších a nejstudenějších končin země, aby získali kupóny státní ropné společnosti Gazněft, a s taškami plnými hotovosti cestují od města k městu.
Brzy se ovšem ukáže, že jejich ambiciózní plán skrývá řadu neočekávaných úskalí. Například aukce, na nichž se tyto kupóny směňují za skutečné akcie, se záměrně konají na těch nejodlehlejších a nejhůř dostupných místech, aby to cizince odradilo od účasti na nich. Navíc se o úspěšném tažení Millse s Kováčem dozvídá ruská mafie a oligarchové ve vedení Gazněftu – a v tu chvíli začíná jít o život.
Sibiřský kšeft je napínavý román inspirovaný skutečnými událostmi, mapující jedno z přelomových období novodobých ruských dějin, jehož dozvuky jsou patrné i v současnosti.
Čítať viac
Originálny názov
The Siberia Job
Počet strán
240
Väzba
pevná väzba
ISBN
9788076111448
Predbežný dátum vydania
pozajtra
Naše katalógové číslo
2459185
Štýl
špionážny, napínavý
Jazyk
čeština
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Bourdon
Pre koho
pre mužov, pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Vydavateľstvo Bourdon

Čítať viac

„Známkou nezrelého človeka je, že chce za niečo vznešene zomrieť, kým známkou zrelého človeka je, že chce pre niečo pokorne žiť. “

Kto chytá v žite - J.D. Salinger, 2019
Kto chytá v žite
J.D. Salinger