Génius Gustave Doré - Alix Paré, Valérie Sueur-Hermel, Ikar, 2024

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Génius Gustave Doré - Alix Paré, Valérie Sueur-Hermel, Ikar, 2024
Génius Gustave Doré - Alix Paré, Valérie Sueur-Hermel, Ikar, 2024

Génius Gustave Doré

Od Biblie po Shakespeara, od Balzaca po Miltona, od Cervantesa po Poea – Dorého prepracované, romantické a expresívne kresby a rytiny oživovali veľké diela a boli rovnako cenné... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2024
Počet strán
480

Od Biblie po Shakespeara, od Balzaca po Miltona, od Cervantesa po Poea – Dorého prepracované, romantické a expresívne kresby a rytiny oživovali veľké diela a boli rovnako cenné ako príbehy a poézia, ktoré sprevádzali... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

Pripravujeme,
vychádza 30. 9. 2024

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Veľkolepá zbierka najkrajších a najväčších umeleckých prác Gustava Dorého v exkluzívnom vydaní

Od Biblie po Shakespeara, od Balzaca po Miltona, od Cervantesa po Poea – Dorého prepracované, romantické a expresívne kresby a rytiny oživovali veľké diela a boli rovnako cenné ako príbehy a poézia, ktoré sprevádzali. Okrem toho bol aj zručným sochárom, maliarom a karikaturistom. Táto zbierka zahŕňa celú Dorého kariéru, pričom kapitoly sú venované konkrétnym dielam, medzi inými Božskej komédii, Donovi Quijoteovi či Goetheho Faustovi – každá kapitola obsahuje nádherné celostránkové reprodukcie, ktoré umožňujú vyniknúť umelcovej genialite a vnímaniu línie, tieňovania a textúry. Autori tejto monografie tiež predstavujú techniky, ktoré Doré používal na dosiahnutie tých najmenších detailov na svojich dielach.
Nadšenci Dorého tvorby, ale aj umenia samotného, ocenia veľkolepé spracovanie tejto publikácie, ktorá sa vyznačuje zlatou fóliovou razbou, reliéfom na obálke a chrbte, páskou a neprehliadnuteľnou oriezkou. Táto kniha plná prenikavých analýz a odborných historických pohľadov je dokonalým zberateľským predmetom či darčekom – zväzkom takým rozsiahlym a originálnym, ako sám umelec.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Na koláčikoch niečo je. Vyjadrujú lásku. Sú to také malinké instantné objatia.“

Pekáreň v Brooklyne - Julie Caplin, 2021
Pekáreň v Brooklyne
Julie Caplin