Práce a Mzdy bez chýb, pokút a penále č. 4-5 / 2024 - Zamestnanecké benefity, Poradca s.r.o., 2024

17,34 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Práce a Mzdy bez chýb, pokút a penále č. 4-5 / 2024 - Zamestnanecké benefity, Poradca s.r.o., 2024
Práce a Mzdy bez chýb, pokút a penále č. 4-5 / 2024 - Zamestnanecké benefity, Poradca s.r.o., 2024

Práce a Mzdy bez chýb, pokút a penále č. 4-5 / 2024 - Zamestnanecké benefity

Keď zamestnávateľ neplatí poistné, Predĺženie lehoty na podanie DP

    Zamestnanecký benefit možno chápať ako istú formu kompenzácie či odmeny, ktorú zamestnávateľ poskytne zamestnancovi nad rámec mzdového ohodnotenia. Ktoré sú najžiadanejšie... Čítať viac

    4. diel série
    Práce a mzdy 2024
    Vydavateľstvo
    Poradca s.r.o., 2024
    Počet strán
    112

    Zamestnanecký benefit možno chápať ako istú formu kompenzácie či odmeny, ktorú zamestnávateľ poskytne zamestnancovi nad rámec mzdového ohodnotenia. Ktoré sú najžiadanejšie zamestnanecké benefity... Čítať viac

    • Brožovaná väzba
    • Slovenčina
    18,20 €

    17,34 €

    -5 %
    U dodávateľa
    Posielame do 7 – 8 dní

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024
    Práce a Mzdy bez chýb, pokút a penále č. 4-5 / 2024 - Zamestnanecké benefity, Poradca s.r.o., 2024
    17,34 €

    Viac o knihe

    Zamestnanecký benefit možno chápať ako istú formu kompenzácie či odmeny, ktorú zamestnávateľ poskytne zamestnancovi nad rámec mzdového ohodnotenia. Ktoré sú najžiadanejšie zamestnanecké benefity?
    Povinnosť zrážať a odvádzať za zamestnancov poistné na zdravotné poistenie a všetky druhy sociálneho poistenia má výlučne zamestnávateľ. Voči komu sú vyvodzované všetky dôsledky z nezaplateného poistného?
    Zabezpečovať zamestnancom vo všetkých zmenách stravovanie zodpovedajúce zásadám správnej výživy priamo na pracoviskách je základnou povinnosťou zamestnávateľa. Ktorí zamestnanci majú právo, aby im zamestnávateľ poskytoval stravovanie?
    Sociálny fond tvoria finančné prostriedky, ktoré sa používajú na realizáciu podnikovej sociálnej politiky v oblasti starostlivosti o zamestnancov. Ktorí zamestnávatelia sú povinní vytvárať sociálny fond a poskytovať z neho príspevok pre svojich zamestnancov?
    Pokiaľ má fyzická osoba príjmy zo závislej činnosti zo zahraničia, musí sa zaoberať ich zdanením aj na Slovensku, aj keď boli tieto príjmy v zahraničí zdanené. Ako si vysporiada daňovú povinnosť slovenský rezident, ktorý má príjmy zo závislej činnosti zo zahraničia?
    Zavedenie poplatku za rozvoj bolo pre obce na Slovensku prínosné. Na čo môžu tento poplatok obce využiť?
    Právo na zdravie znamená, že vlády musia vytvoriť podmienky týkajúce sa existencie a dostupnosti služieb zdravotnej starostlivosti, zdravé a bezpečné pracovné podmienky a zabezpečiť zdravé jedlo a stravu. Ako by mala byť vnímaná jej dostupnosť? Viac sa dočítate v rubrike Verejná správa.

    Zamestnanecké benefity
    Motivovanie zamestnancov však patrí k náročným a zložitým úlohám zamestnávateľa. Vyplýva to predovšetkým z hlavného dôvodu motivácie, ktorým je na jednej strane vytvoriť pracovné prostredie, v ktorom budú mať zamestnanci uspokojené svoje nároky a záujmy, čo ich bude viesť k efektívne vykonávanej práci, a na strane druhej výsledok práce zamestnancov, ktorý by mal viesť k naplneniu úloh a cieľov, požadovaných zamestnávateľom.
    Keď zamestnávateľ neplatí poistné
    Povinnosť zrážať a odvádzať za zamestnancov poistné na zdravotné poistenie a všetky druhy sociálneho poistenia má výlučne zamestnávateľ. Preto nezaplatené poistné Sociálna poisťovňa a zdravotné poisťovne vymáhajú len od zamestnávateľa, nie od jeho zamestnancov. Všetky dôsledky z nezaplateného poistného sú vyvodzované len voči zamestnávateľovi. V sociálnom poistení sa z tohto všeobecného pravidla uplatňujú dve výnimky.
    Podanie priznania k dani z príjmov - možnosti predĺženia lehôt
    Daňové subjekty majú povinnosť vysporiadať svoje povinnosti k dani z príjmov po skončení zdaňovacieho obdobia v trojmesačnej lehote. Táto základná lehota však môže byť predĺžená.
    Aké sú spôsoby predĺženia a povinnosti daňovníkov, pri splnení ktorých sa dosiahne korektné predĺženie lehoty na podanie daňového priznania?
    Stravovanie zamestnancov v pracovnom pomere
    Poskytovanie stravovania zamestnancom v pracovnom pomere je dané kogentnou právnou úpravou. Právna úprava pritom ustanovuje minimálnu hodnotu stravovacej poukážky. Pokiaľ zamestnávateľ nemá možnosť poskytovať svojim zamestnancom stravovanie vo svojom stravovacom zariadení, musí zabezpečiť zamestnancom stravovanie u inej právnickej osoby alebo fyzickej osoby, ktorá má oprávnenie poskytovať stravovacie služby. Ktorí zamestnanci majú právo, aby im zamestnávateľ poskytoval stravovanie?
    Diskriminácia zamestnanca po opätovnom návrate do zamestnania.
    Samotný pojem diskriminácia je definovaný v zákone č. 365/2004 Z. z. o rovnakom zaobchádzaní v niektorých oblastiach a o ochrane pred diskrimináciou, tzv. antidiskriminačný zákon. Podľa uvedeného zákona, diskriminácia je priama diskriminácia, nepriama diskriminácia, obťažovanie, sexuálne obťažovanie a neoprávnený postih. Diskriminácia je aj pokyn na diskrimináciu a nabádanie na diskrimináciu. Aký je rozdiel medzi priamou a nepriamou diskrimináciou?
    Platobná neschopnosť zamestnávateľa - nároky zamestnancov
    Trh práce je poznamenávaný viacerými vážnymi problémami. Medzi takéto radíme prípad, v ktorom sa zamestnávateľ dostáva do platobnej neschopnosti. Má to za následok, že zamestnancom reálne hrozí strata zamestnania. Z uvedeného dôvodu bolo potrebné legislatívne riešiť podporu takýchto firiem formou dávky z garančného poistenia
    Čítať viac
    Počet strán
    112
    Väzba
    brožovaná väzba
    Rozmer
    210×295 mm
    Hmotnosť
    264 g
    ISBN
    9771337060388
    Rok vydania
    2024
    Edícia
    Práce a Mzdy
    Naše katalógové číslo
    2417959
    Jazyk
    slovenčina
    Pôvod
    Slovensko
    4. diel série
    Práce a mzdy 2024
    Vydavateľstvo
    Poradca s.r.o.
    Pre koho
    pre podnikateľov
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčila kniha vám?

    „Co se stane nyní a za chvíli není důležité - dokud je den po zítřku stejný jako den před včerejškem.“

    Na západ od ráje - Harry Harrison, 2019
    Na západ od ráje
    Harry Harrison