Preskočiť na hlavný obsah
Cleopatra a Frankenstein - Coco Mellors, Literárna bašta, 2024

Tíha viny
E-kniha

Vanja Lithnerová bojuje o záchranu svého oddělení, ovšem pověst kriminalistického týmu utrpěla poté, co byl jeden z nich odhalen coby sériový vrah. Než si v týmu znovu dokážou... Čítať viac

8. diel série
Případy policejního psychologa Sebastiana Bergmana
Vydavateľstvo
Host, 2024
422 strán
6 hodín čítania

Vanja Lithnerová bojuje o záchranu svého oddělení, ovšem pověst kriminalistického týmu utrpěla poté, co byl jeden z nich odhalen coby sériový vrah. Než si v týmu znovu dokážou navzájem vybudovat křehkou důvěru, je na... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

17,19 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Ďalšie e-knižné vydania
Vina, ktorú nesieš - Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt, Ikar, 2024
PDF EPUB MOBI
Slovenčina, 2024
Ihneď na stiahnutie

12,50 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Osmý případ policejního psychologa Sebastiana Bergmana

Vanja Lithnerová bojuje o záchranu svého oddělení, ovšem pověst kriminalistického týmu utrpěla poté, co byl jeden z nich odhalen coby sériový vrah. Než si v týmu znovu dokážou navzájem vybudovat křehkou důvěru, je na prasečí farmě u Västerĺsu nalezena zavražděná šedesátiletá žena. Vše nasvědčuje tomu, že zločin byl spáchán se zvláštním záměrem: upoutat pozornost kriminálního psychologa Sebastiana Bergmana.

Sebastian v průběhu let pomohl kriminálce vyřešit hned několik případů, ale po nedávných událostech je z něj persona non grata. Nikdo si není jistý, co jeho návrat do týmu způsobí. Mezitím je jeden jeho bývalý klient nalezen mrtvý. Sebastianem tato skutečnost otřese, jelikož k sobě měli blízko a spojovala je dávná tragédie. Vyšetřování se posouvá do osobní roviny a Sebastianův soukromý a pracovní život se proplétají.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

10 hodnotení

8
2
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

29

Knihy a knižné hrdinky a hrdinovia ma sprevádzajú od útleho veku. Dodnes si presne pamätám vôňu knihy (z roku vydania 1968 Winnetou), ktorú som čítala ako 11 ročná a s napätím som sledovala príbehy červených a bielych bratov. Nezabudnuteľné boli i chvíle ktoré som prežívala s Alfredom Hitchcockom a Tromi pátračmi... S pribúdajúcimi rokmi pribúdali aj prečítané knihy počnúc románmi od Juliette Benzoni, cez sci-fi a fantasy ako Stopárov sprievodca galaxiou, či Hra o tróny až po krimi (najmä severské). Knihy a knižní hrdinovia ma sprevádzajú celý život, mám okolo seba veľa priateľov, ktorí knihy tiež milujú a tak sa často stáva, že keď sa stretneme "nestihneme" si všetko povedať :-) . Mám zopár prianí a jedno z nich je, aby som mala dostatok času a dobrý zrak, na ďalšie knižné príbehy.

Beáta Kaššovicová
Overený zákazník
včera
Chcem viac príbehov s týmto antihrdinom!
"Toľké roky robil jedno zlé rozhodnutie za druhým. Netrápilo ho, aké dôsledky bude jeho rozhodnutie mať."

Od posledného prípadu so svojským kriminálnym psychológom Sebastianom Bergmannom ubehli dva roky a konečne som sa dočkala. No po prečítaní najnovšieho prípadu Vina ktorú nesieš som ako na ihlách. Tak veľmi by som teraz hneď chcela zobrať do rúk 9. diel!!!
Kto sleduje túto sériu vie, že Sebastian je sebecký, bezohľadný (no mne veľmi sympatický) muž, ktorý na prvom mieste vždy myslí iba na seba a nikdy na následky svojich činov. A práve v tejto časti ho minulosť začína dobiehať. Na mieste činu, okrem obete nájde polícia odkaz smerovaný priamo Sebastianovi:

"Vyrieš toto, Sebastian Bergmann."

A tak polícia chtiac - nechtiac musí do vyšetrovania zapojiť aj jeho. To, že nepôjde o jedinú obeť je všetkým jasné, o čom sa veľmi rýchlo Riksmord presvedčí.

"Aká je šanca, že toto všetko je len obyčajná náhoda?"

Na tím Riksmordu je vyvíjaný veľký tlak a ohrozí mu zánik. Na svedomí to má "Zasraný Billy" bývalý člen tohto tímu (nebudem spojlovať, no tí čo čítali vedia, ako autori zamiešali karty s osudom, ktorý Billymu nadelili). A veruže aj v tejto časti si Billy pre nás pripravil šokujúce veci!!!
A samozrejme osobný život Sebastiana, jeho nočná mora, ktorá má počiatky v Thajsku z roku 2004, kde počas cunami prišiel o rodinu, sa i po 20 rokoch na neho opäť vyvalí.

Všetky tieto dejové línie sú napínavé a dobre prepletené. A vôbec mi nevadili miestami nereálne situácie. Som skrátka ovplyvnená a nedám na túto knižnú sériu dopustiť. Obzvlášť ma bavili skvele prepracované dialógy, kde je vidieť Sebastianovu aroganciu a bezcitnosť.
Detektívne príbehy tejto autorskej dvojice sú precízne spracované, vedia priblížiť každému aj nezainteresovanému čitateľovi dej, atmosféru a zvláštnosti príbehu a kolektívu okolo Bergmanna, takže ju pochopí aj ten čo nečítal celú sériu (čo podľa môjho názoru, by bola škoda).
Priatelia tento príbeh je jedno prekvapenie za druhým a záver?
Chcem viac príbehov s týmto antihrdinom!
Čítať viac
Ing.Róbert Blažíček
Overený zákazník
pred štyrmi dňami
Úvod ma nenadchol,ale postupom deja sa kniha stávala zaujímavá.Autori si asi nechávajú zadné dvierka otvorené,keď neprezradia čitateľovi či S.B. našiel dcéru,ako to bude s Billym a Rickmordom, či Vanja po strate matky bude mať lepší vzťah s S.B. Čítať viac
14
Naveky tvoja - Jana Pronská, 2023
Práve čítam
Naveky tvoja

Som vasnivy knihomol už od detstva milujem knihy čítam rôzne žánre , momentalne si vychutnavam pribehy podla skutocnosti , z prostriedia vojny , ale i thrilery a dobra romantika si najdu miesto

katarina duffek
Overený zákazník
pred šiestimi dňami
VYborna
Výborná vždy sa teším na nový diel i keď dlho čakáme ale táto séria je moja srdcovka odporucam, Sebastian je síce svojský a sukničkár ale má.ardce na pravom mieste Čítať viac

Vydavateľstvo Host

Čítať viac

„Obyčajné a jednoduché veci sa vravia potichu.“

Medzerový plod - Veronika Šikulová, 2014
Medzerový plod
Veronika Šikulová