Preskočiť na hlavný obsah
Cleopatra a Frankenstein - Coco Mellors, Literárna bašta, 2024
Dlhá cesta na Madeiru - Beatrix Zaťková, Motýľ, 2024

14,20 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Dlhá cesta na Madeiru

Láska spája protiklady, láska brúsi hrany, láska z nás robí ľudí.

Paula a Martin sú oheň a voda, nádych a výdych, noc a deň. Pred štrnástimi rokmi sa zoznámili na rozkvitnutej Madeire, čoskoro nato sa zosobášili a narodil sa im syn Tomáško.... Čítať viac

Vydavateľstvo
Motýľ, 2024
296 strán
4 hodiny čítania

Paula a Martin sú oheň a voda, nádych a výdych, noc a deň. Pred štrnástimi rokmi sa zoznámili na rozkvitnutej Madeire, čoskoro nato sa zosobášili a narodil sa im syn Tomáško. Ich vzťah však rokmi ochladol, vášeň vyšumela a priepasť sa prehĺbila... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,20 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o knihe

Paula a Martin sú oheň a voda, nádych a výdych, noc a deň.

Pred štrnástimi rokmi sa zoznámili na rozkvitnutej Madeire, čoskoro nato sa zosobášili a narodil sa im syn Tomáško. Ich vzťah však rokmi ochladol, vášeň vyšumela a priepasť sa prehĺbila. A tak sa rozhodli dať manželstvu ešte jednu šancu a podniknúť plavbu výletnou loďou, ktorej cieľom je ich osudová Madeira.

A že to bude cesta plná spoznávania ďalekých krajín, dobrodružstiev, nečakaných humorných aj dojímavých situácií, nových lások a priateľstiev, o tom niet pochýb. Pochopia Paula a Martin, čo je podstatou tajomstva, ktoré ich rozdeľuje a zároveň neodbytne spája? Zachránia svoj vzťah? A doplávajú vôbec až na rozprávkový ostrov večnej jari? Nechajte sa prekvapiť.
Čítať viac
Naše katalógové číslo
2363233
Počet strán
296
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
395 g
ISBN
9788081643569
Rok vydania
2024
Edícia
Ostrovné príbehy
Štýl
romantický, historický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Motýľ
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

13 hodnotení

11
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

pred tromi dňami
Romantika na dovolenky
Tak tento romantický román, ktorý som práve dočítala na dovolenke pri mori na Slnečnom pobreží je ako stvorený na túto príležitosť. Mladá očná lekárka a jej manžel sa pred 14r zoznámili na tomto romantickom ostrove Madeire. Zaľúbili sa do seba, plodom ich veľkeeeej lásky bol ich nečakaný synček, koli ktorému sa rozhodli pre spoločný život čo nemali v pláne…
Upevní ich romantická dovolenka na tomto ostrove po 14r ich vzťah, alebo sa rozídu?
Začítajte sa….
Mne sa príbeh veľmi páčil, odporúčam
Čítať viac
22
Overený zákazník
19.7.2024
4,5/5*
Dlhá cesta na Madeiru je treťou knihou edície Ostrovné príbehy. Pre mňa je priamo prvou knihou od autorky, ale určite viem, že si chcem prečítať jej ďalšie knihy. Minimálne zo spomenutej edície.

Ide o veľmi zaujímavý a nadmieru premyslene spracovaný príbeh. Ústrednými postavami sú manželia, ktorý chcú zachrániť svoje manželstvo tým, že sa vydajú na plavbu výletnou loďou až na Madeiru. Tento ostrov im je spomienkou na prvotné stretnutie.

Ako to už býva pri nalomených vzťahoch, hneď na začiatku svojho výletu sa Paula a Martin nevyhnú nezhodám a hádkam. Spočiatku Martin pôsobí ako ten, s kým sa nedá vydržať. To sa však zmení, keď cestou na Madeiru začnú odhaľovať svoje charaktery, najmä pozitivné vlastnosti, ale odkryjú aj svoje slabé stránky.

Počas výletu obaja stretnú ľudí, ktorí im do života niečo dajú. Na celú myšlienku sa hodí nasledovný citát zo samotnej knihy: „Niektorí z nás sú predurčení na to, aby preleteli životmi iných ľudí, zanechali stopu, myšlienku, pocit, možno trochu porozumenia a lásky.”
Keď si to zhrnieme spolu s tým, že človek by sa nemal niekedy vzdať ani vo chvíľach, keď osud je zjavne proti - čo vyplýva taktiež z neho -, uvidíme hĺbku. Tú môžeme nájsť hlavne medzi riadkami, ale aj v myšlienkach nachádzajúcich sa v texte príbehu. A celý kontext nám odokryje zamýšľané posolstvo príbehu.

Možno sa v Madeire nebudeme nachádzať dlho, a v príbehu sa nájdu malé, priam zanedbateľné nedokonalosti, ale v tomto prípade sú dôležité cesta a výsledok.

Čo-to sa v knihe dozvieme aj z histórie. Ja som si napríklad pri nej spomenula na knihu Tunel 29.

Môj rozsudok znie: ROZHODNE sa oplatí prečítať a načúvať jej.
Čítať viac
Lenka
Neoverený nákup
10.7.2024
Plavba loďou
Od autorky Beatrix Zaťkovej, je to už v poradí 7 kniha, tak ako tie predchádzajúce aj táto kniha je skvelo a s ľahkosťou napísaná. Pri čítaní knihy sa budete plaviť loďou a tá Vás zavedie na krásne miesta kým dopláva do cieľa , ktorým je krásny ostrov Madeira. Zaujímavo a pútavo je napísaný príbeh Pauly a Martina, ktorý sa vydali na plavbu loďou aby zachránili svoje 14r. manželstvo. Na tejto plavbe sa dostanú do humorných a zaujímavých situácii. Či sa im podarí zachrániť ich vzťah a doplávajú na Madeiru sa dozviete až v závere, ktorý bude prekvapivý. Prajem krásne čítanie tejto knihy. Čítať viac
7

Som mlada baba ktora miluje čitat ???? Je to ako by som sa ocitla v inom svete

Adelka Izáková
Overený zákazník
6.7.2024
Každý si píše svoj osobitný príbeh, ktorý može byť prepletený dobrodružstvami a skúškami. Prejsť nimi nemusí byť vždy jednoduché. Zároveň nás to formuje a prinúti prehodnotiť naše zmýšľanie a zmení to našu osobnosť. Žiadny vzťah nie je bezproblémový a treba na ňom pracovať. Prídu aj krásne chvíle plne lásky, aj smutné, aj bezvýchodiskové, ale nezúfajte. Láska je mocná a jedinečná. Spája protiklady, obrusuje hrany. Láska z nás robí ľudí. O tomto je aj príbeh Dlhá cesta, na Madeiru, ktorý vás zoberie na dovolenkový trip, pri ktorom spoznáte zaujímavé destinácie a objavíte čo vám v živote vlastne chýba.

Dvaja rozdielni manželia Paula a Martin sa pred štrnástimi rokmi zoznámili na rozkvitnutej Madeire. Po krátkej známosti sa zobrali a narodil sa im syn Tomáško. Lenže ich vzťah pomaly ochladol a prežívajú manželskú krízu. Preto sa rozhodli dať manželstvu ešte jednu šancu a podniknúť plavbu výletnou loďou na rozkvitnutú Madeiru. Bude to cesta plná zaujímavých dobrodružstiev. Pochopia Paula s Martinom čo je podstatou tajomstva, ktoré ich rozdeľuje a zároveň spája? Zachránia svoj vzťah?

Paula bola očná doktorka, ktorá vždy mala rada všetko do detailu naplánované. Starostlivá matka a manželka. Nerada vytŕčala z radu. Taká šedá myška. Neexperimentovala. Bála som sa, že to bude nudná žena, ktorá si nevie užívať život. Neustále premýšľala o svojom manželstve. Počas plavby na Madeiru si prešla neuveriteľnou zmenou a zo šedej mišky sa stala sebavedomá žena poznajúca svoju hodnotu. Veľmi sa mi páčila táto je premena.


Martin bol dobre vyzerajúci muž, ktorý si potrpel na luxus. Zo začiatku mi vďaka svojmu správaniu nebol sympatický. Aj on si však prešiel zmenou, ktorá mu prospela. Zažil situácie, z ktorých sa poučil. Nemal to veru ľahké. Postupne si ma získal. V niektorých momentoch mi ho bolo ľúto.

Romantická linka - Pauline a Martinové cesty sa museli rozísť, aby pochopili, či ich manželstvo má ešte zmysel.

Vďaka výletnej lodi sme spoznali zaujímavé miesta a kultúry. Vypočuli sme si jedinečne životné príbehy a plno krásnych, múdrych myšlienok, ktoré budú vo mne doznievať este dlho.

Pasažieri na lodi boli veľmi priateľskí, mala som pocit, že patrím medzi nich.

Dlhá cesta na Madeiru bola pre mňa ako naozajstná dovolenka. S chutným jedlom, osviežujúcimi drinkami, milou obsluhou a to všetko hojdajúc sa na vlnách Atlantickeho oceána. Proste ako v raji. Nechajte sa tiež zlákať dobrodružnou plavbou. Neoľutujete. Odporúčam.

Ďakujem autorke za zaslanie knihy, veľmi sa páčila.
Čítať viac
18
Láska spod klobúka - Jen Turano, 2016
Práve čítam
Láska spod klobúka

Rada čítam akýkoľvek žáner. Moje recenzie nájdete na @recenzienika Alebo FB Nika Vachová.

Nikola Krajčovič Krajčovič
Overený zákazník
30.6.2024
#dlhacestanamadeiru @beatrix_zatkova @vydavatelstvo_motyl

Paula a Martin sa počas 14ročného manželstva od seba vzďaľujú a riešenie vidia v spoločnom čase strávenom na dovolenke. Predtým než nastúpia na loď na znovu pohádajú a Martin sa rozhodne, že s Paulou nenastúpi, ale pozrie si mesto aby vychladol. Nechce sa jej veriť ako sa rozhodol, a k tomu čo cert nechcel (alebo chcel?) Martin loď zmešká. A cesta sa začína. Pre oboch...

Krásny príbeh, plný múdrostí, stretnutí s ľuďmi, ktorích by inokedy nestretli a Martin by sa s nimi ani nepustil do reči.

Z ich dvoch ciest sa mi páčila viac tá Martinova aj keď obe majú niečo do seba. Z úspešného muža sa znovu stal mladý muž, ktorý musel popresúvať svoje hodnoty. Stretne ľudí, ktorí mu pomôžu nájsť správny smer. Tu sa pristavím, pretože v skutočnom svete by také šťastie nemal.

Paula na ceste tiež stretla svojich ľudí. Pri tejto ceste si pomohli tak nejako navzájom a bol to skôr osud. Jednoducho sa stretnúť mali a museli.

Z naplánovej romantickej cesty sa stala, hlavne pre Martina, naozaj veeeeľmi dlhá cesta do cieľa. Prídu tam nakoniec spolu?

Ďakujem za spoločné čítanie babám a @madamme.de.ludrigova a @zuzu_knihomol za organizáciu.

#laska #stretnutie #dlhacesta #mudrosti #spomienky #spolocnecitanie
Čítať viac
Edita Kovarová
Overený zákazník
10.6.2024
Dlhá cesta na Madeiru
Výborná kniha, tak ako všetky knihy od spisovateľky Beatrix Zaťkovej.Dej vás nepusti pustiť knihu z rúk,čítate ju doslova jedným dúškom. Ďakujem za ňu. Čítať viac
Lujza
Neoverený nákup
10.6.2024
Parádna cesta
Výlet plný dobrodružstva, krásnych krajín aj myšlienok, poznania nielen sveta, ale aj ľudských príbehov, leta, slnka a lásky. Letná oddychovka s myšlienkou a výnimočným príbehom. Odporúčam všetkým. Čítať viac
Tina
Neoverený nákup
30.5.2024
Knižka sa čítala jedným dychom, ako všetky ostatné od autorky. Bola vtipná, poučná, úsmevná, prekvapivá, miestami smutná, s patričnou dávkou životnej múdrosti a pravdy. A takéto knihy sa vždy oplatí čítať :) Čítať viac
Mária Tichá
Overený nákup
24.5.2024
Dlha cesta na Madeiru
Zatiaľ som knihy necitala lebo som ich darovala dcére. Zatiaľ som čítala iba Vianoce na Madeire. Tá kniha sa mi páčila tak preto som kúpila ďalšie dve. Keď ich prečíta tak sa teším na čítanie ja. Čítať viac

Beatrix Zaťková

Čítať viac

Vydavateľstvo Motýľ

Čítať viac

„Cesty vedú ďalej, ďalej, pod mračná, cez zrázne žľaby a po púti dlhej, smelej, domov zrazu mocne vábi.“

Hobit - J.R.R. Tolkien, 2012
Hobit
J.R.R. Tolkien