Tajný život farieb - Kassia St Clair, Ikar, 2024

22,68 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Tajný život farieb

Pútavá história farieb plná úchvatných príbehov. Táto kniha prináša nezvyčajné príbehy sedemdesiatich piatich fascinujúcich farieb a farebných odtieňov. Od bielej, ktorá... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2024
Počet strán
320

Pútavá história farieb plná úchvatných príbehov. Táto kniha prináša nezvyčajné príbehy sedemdesiatich piatich fascinujúcich farieb a farebných odtieňov. Od bielej, ktorá chránila ľudí pred morom, až po hnedú, vďaka ktorej sa zmenil spôsob... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
24,90 €

22,68 €

-9 %
Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď
Ďalšie knižné vydania
The Secret Lives of Colour - Kassia St Clair, John Murray, 2018
Brožovaná väzba
Angličtina, 2018
Do 5 – 9 dní
-12 %

16,74 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

Pútavá história farieb plná úchvatných príbehov

Táto kniha prináša nezvyčajné príbehy sedemdesiatich piatich fascinujúcich farieb a farebných odtieňov. Od bielej, ktorá chránila ľudí pred morom, až po hnedú, vďaka ktorej sa zmenil spôsob boja vo vojnách. Od uhlíkov na jaskynných maľbách až po Picassovo modré obdobie. Od žien odetých do šarlátových šiat až po šokujúcu ružovú. Tieto prekvapujúce príbehy sa vinú históriou ako farebné vlákno.

Vydajte sa na cestu okolo sveta a rozšírte si obzory bez toho, aby ste prekročili prah svojho bytu. Každá farba má svoju históriu a v tomto diele sú zachytené jej najzaujímavejšie, najznepokojujúcejšie a najpodnetnejšie momenty.

Kassia St. Clair pretavila svoju celoživotnú vášeň pre farby do výnimočnej štúdie o ľudskej civilizácii. Tajný život farieb odkrýva prostredníctvom módy, politiky, umenia či vojnovej histórie pestrofarebný príbeh našej civilizácie.
Čítať viac
Originálny názov
The Secret Lives of Colour
Počet strán
320
Väzba
pevná väzba
Rozmer
150×235 mm
Hmotnosť
756 g
ISBN
9788055193076
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2356421
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Natália z nathalysreading
Neoverený nákup
12.4.2024
@nathalysreading Táto kniha je napísaná príjemným a ľahkým štýlom, ktorý sa mi páčil. Hneď ma zaujala. Autorka dokázala prepojiť toľko faktov, že dielo môžem nazvať komplexným bez výčitiek svedomia. Netušila som, že ma až tak veľmi nadchne. Nevedela som, že svet farieb je taký živý, nevšedný a poučný. Každý deň sme obklopení farbami, ale ich význam si neuvedomujeme. Tento počin vám vyrazí dych a zmení váš pohľad na ne. Je plný histórie, čísiel, dátumov, zaujímavostí, štatistík, štúdií... Spája mnoho poznatkov z rôznych vied, ako napríklad z chémie, biológie a podobne. Vytvára to celok, ktorý vás bude baviť, aj keď ste si možno nikdy nepomysleli, že si chcete takúto literatúru prečítať.

Veľmi ma prekvapilo, že to nebolo ani sekundu nudné. Toho som sa na začiatku bála, ale rýchlo som zistila, že môj strach je neopodstatnený. Každou stránkou moje nadšenie narastalo. Po prečítaní poznám tiež odtiene, ktoré mi boli predtým neznáme. Niektoré skutočnosti ma zaujali natoľko, že som ich potom vyhľadala na internete. Niežeby to čitateľ potreboval, no dielo naštartuje zvedavosť a hlad po vedomostiach. Dokonca je tam okrajovo spomenuté aj naše Slovensko. Autorka nemohla písať podrobne o všetkom, čo sa týkalo farieb, ale snažila sa nás oboznámiť s tým, čo bolo dôležité a pútavé. To sa jej podarilo. Naozaj výborné čítanie. Z každého rožku trošku.
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Pobozkáme sa, dotkneme. Nechceme nič viac. Čo potrebujeme, je na dosah. Všetko ostatné je nepodstatné. Také jednoduché. Nenaplnení sú iba tí, čo nevedia, čo chcú.“

Cez noc - Stig Sæterbakken, 2014
Cez noc
Stig Sæterbakken