Kým dýcham, žijem - Katarína Benková, Ge&Be, 2023

16,50 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kým dýcham, žijem

Kniha, ktorá vám pomôže psychicky ľahšie zvládať rakovinu

Skutočné príbehy ľudí, ktorí si prešli touto diagnózou a zvládli to. Autorka už počas svojho detstva spoznala, čo je to rakovina a aký má vplyv na človeka... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ge&Be, 2023
Počet strán
272

Skutočné príbehy ľudí, ktorí si prešli touto diagnózou a zvládli to. Autorka už počas svojho detstva spoznala, čo je to rakovina a aký má vplyv na človeka... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

16,50 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
Kým dýcham, žijem - Katarína Benková, Ge&Be, 2023
16,50 €

Viac o knihe

Skutočné príbehy ľudí, ktorí si prešli touto diagnózou a zvládli to. Autorka už počas svojho detstva spoznala, čo je to rakovina a aký má vplyv na človeka. Či už na samotného pacienta, alebo aj na jeho príbuzných. Jej najbližší ľudia boli diagnostikovaní na rakovinu a ona sa popri nich celé roky učila, ako túto chorobu zvládnuť, prijať, pochopiť a ako sa uzdravovať.

Vďaka tomu v tejto knihe vytvorila unikátny praktický manuál pre bežných ľudí, ako je aj ona sama. Spísala krok za krokom postup, ako sa k tejto diagnóze môže onkologický pacient postaviť a čo všetko môže každý deň robiť, aby pomáhal svojmu vlastnému uzdravovaniu.

Kniha sa v jednotlivých kapitolách venuje rôznym oblastiam života, ktoré môžu mať vplyv na vznik a priebeh choroby. Ku každej oblasti vám autorka čerpajúc zo svojich vlastných skúseností ponúka praktické možnosti riešení, ktoré sa v procese uzdravovania osvedčili v jej rodine a u jej blízkych. Do knihy prizvala aj hostí, aby vám cez svoje skutočné životné príbehy odovzdali vlastné rady a skúsenosti, ktoré pri liečení rakoviny fungovali u nich. Ich príbehy môžu byť svetielkom nádeje pre všetkých, ktorí to potrebujú.

Kniha je písaná veľmi zrozumiteľným jazykom, aby jej porozumel každý z vás. Nie je to ezoterická a ani vedecká kniha. Je písaná naozaj veľmi ľudskou a láskavou rečou. Špeciálnu kapitolu autorka venuje aj príbuzným a priateľom pacienta, pretože ona sama v tejto pozícii bola niekoľkokrát. Príbuzní sa tu dozvedia, ako sa majú vyrovnať s ochorením blízkeho človeka, ako mu môžu čo najlepšie pomáhať a byť pre neho skutočnou oporou.

S čím vám dokáže táto kniha pomôcť?
Ak vám alebo vášmu blízkemu diagnostikovali rakovinu, zrejme sa cítite vystrašený, zúfalý, vystresovaný, frustrovaný či zmätený z celej situácie. Netušíte, čo presne máte robiť, aby ste pomáhali sebe alebo svojmu diagnostikovanému blízkemu v uzdravovacom procese, a hlavne neviete, odkiaľ máte začať.

Možno hľadáte odpovede na svoje otázky na internete, kde sa snažíte nájsť aspoň jeden skutočný príbeh človeka, ktorý mal rovnakú diagnózu ako vy a zvládol to. No namiesto príbehov narážate na odborné články plné učených výrazov a štatistických údajov o prognózach. A možno ste z toho všetkého hľadania už unavený. Najradšej by ste našli knihu napísanú „ľudskou rečou“, ktorej budete rozumieť a vďaka nej budete vedieť, kde začať, čo robiť a čomu sa vyhnúť.

Táto kniha môže byť pre vás práve tým štartovacím manuálom, ktorý vám krok za krokom ukáže konkrétny postup, ako sa postaviť k diagnóze rakoviny a ako ju najmä psychicky ľahšie zvládať. Prečítate si v nej aj skutočné príbehy ľudí, ktorí si prešli rakovinou, či už ako pacienti, alebo ako príbuzní a poradia vám zo svojich vlastných skúseností, čo im v procese ich uzdravovania fungovalo.

Táto kniha je určená práve pre vás, ak:

  • Túžite byť zdravý.
  • Neviete, ako psychicky zvládnuť rakovinu.
  • Cítite, že chcete aj vy sami prispieť k vlastnému uzdraveniu sa, ale zatiaľ neviete, ako to urobiť a kde začať.
  • Nevidíte zatiaľ cestu, neviete, ako postupovať a čo všetko môžete aj vy sami pre svoje zdravie urobiť.
  • Vnímate, že by ste potrebovali niekoho, kto si rakovinou už prešiel, má skúsenosti a môže vám ich na vašej ceste odovzdať.
  • Potrebujete si prečítať skutočné príbehy ľudí zo Slovenska a Čiech, ktorí boli v rovnakej situácii ako vy a zvládli to. A hlavne sa chcete dozvedieť, čo presne urobili, ako postupovali.
  • Nedokážete si sami nastaviť konkrétny plán, ako budete postupne prechádzať procesom uzdravovania.
  • Chcete sa vyhnúť pokusom a omylom na ceste svojho uzdravovania sa.
  • Chcete vidieť aj ďalšie možnosti, ako sa popri medicínskej liečbe môžete uzdravovať aj alternatívnou cestou.
  • Vidíte nesúlad medzi úspešnosťou uzdravovania sa u rôznych onko pacientov s tou istou diagnózou. Chcete vedieť, čo urobili tí, čo sa úspešne vyliečili inak oproti tým ostatným.
  • Chcete pomôcť svojmu blízkemu, pretože vám na ňom záleží. Chcete sa dozvedieť, ako s ním správne komunikovať, ako a čím konkrétne mu môžete byť nápomocní.
Ak ste sa našli čo i len v jednom bode, vedzte, že táto kniha vám môže pomôcť.

Okrem zaujímavého obsahu vám kniha naviac prinesie aj viacero bonusov úplne zadarmo, a to vo forme praktických tipov, rád a pomôcok, ktoré vám uľahčia proces uzdravovania sa. A pokiaľ ešte stále nad knihou váhate, stiahnite si úryvok z knihy v elektronickej verzii a vy sami sa rozhodnete, či vás slová a skúsenosti v knihe presvedčili.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Jarmila
Neoverený nákup
14.2.2024
Kým dýcham žijem
Kniha je tak úžasná,že mi nedalo nenapisať,písmenká,skúsenosti,a sila ľudí,ktorí sú v knihe, pomôžu a pomahajú aj mne so sklerozou multiplex.počas čítania som si zaznačila aspoň málinko ohnutím stránky a viem,že keď budem citiť že potrebujem nakopnúť,najdem to .Naučila som sa dýchať,podľa Katky a teraz sa učím mať rada samu seba.Usmievať sa,tešiť sa a byť vďačná za maličkosti a za ráno,keď som dokázala vstať z postele a v kupeľni sa usmiať na pani v zrkadle,a ubezpečiť ju,že deň bude krásny a zvladnem to.Odporúčam knihu kúpiť si a zabaliť sa do deky,ako ja a čítať ,pomaly,po kúskoch,alebo aj celu odrazu. ĎAKUJEM TI KATUŠKA,MOC TI ĎAKUJEM. Čítať viac
Andy
Neoverený nákup
23.1.2024
Tato kniha je skvělý průvodce nejen pro (onko)nemocné a jejich blízké, ale pro všechny, kteří chtějí žít kvalitní, spokojený a šťastný život. Přečetla jsem ji jedním dechem a denně se k ní vracím, abych v ní našla inspiraci, ale také podporu ve složitějších životních chvílích. Vždy mi dodá tu správnou praktickou radu, sílu, naději a udělá mi radost. Děkuji autorce. Taková kniha - manuál pro zdravý a spokojený život - na českém i slovenském trhu chyběla. Čítať viac
Katarína
Neoverený nákup
23.1.2024
Sprievodca
Knihu som dostala na Vianoce po diagnostikovaní rakoviny. Stala sa mojím sprievodcom a každodenným spoločníkom a v spleti všetkých informácií, ktoré sú človeku dostupné na internete, mi pomohla ujasniť si, čo je v procese uzdravenia dôležité. Som vďačná za pokoj, ktorý je v knihe obsiahnutý a upokojenie, že čokoľvek si človek vyberie a verí tomu, je dobrá voľba. Ďakujem Katke za všetky jej myšlienky a odporúčania! Čítať viac
Eva
Neoverený nákup
13.12.2023
Moja diagnóza
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Keďže sa bohužiaľ táto téma týka aj mňa tak som našla v knihe cenné rady a doporučenia a stále ju čítam pretože stále objavujem čo mi môže pomôcť Čítať viac
Julia Pekarova
Overený nákup
11.12.2023
Realita
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Hrdosť naplnenie pocit bezpečia pokoj blahobyt v mojom vnútri, pocity ktoré sú autentické .... na moment som mala pocit prečo to vlastne čítam?
Ved nie som onko, uvedomenie si ze kniha je nádherný audit života a nielen môjho je nádherné.
Stránka kde sa píše sumar " takej klasickej rodiny " ma zastavila a vhrkli mi slzy do očí...Opýtala som sa sama seba :
Kde vlastne chceš byť o 5-10 rokov?!
Odpoveď bola rýchla a priama a pomaly so slzou na líci som si uvedomovala ze kniha je obrovský manuál nielen pre zeny ale aj mužov, ktorý chcú žiť krásny, slobodný, zdravý láskou naplnený život a hlavne so sebou a k sebe. Raz som v niakej diskusii o knihe čítala pani, ktorá napísala,žeby kniha mala byť povinná literatúra v školách.
To ma pozastavilo, čo je blazen ved na hyper ezoterické keci musíš dozrieť.
... kniha nieje hyper ezoterická...
Je nádherná,
ďakujem za tak nádherné dielo, ktoré ma usadilo do svojo pomyselneho pokojného kresla a dovolilo mi opäť dýchať s ľahkosťou, láskou a pokojom.
Čítať viac
Petra
Neoverený nákup
10.12.2023
S vďakou a láskou k tomuto dielu
Informácii je tam Veĺa a útechy tak málo. KEĎ príde ťažká choroba nieje to ľahké, pre nikoho. KNIŽKA PRINÁŠA NÁDHERNÝ LÁSKAVÝ A ZROZUMITEĽNÝ NÁVOD AKO SI POMÔCŤ. NA RÔZNYCH ÚROVNIACH. MOJE SRDCE SI ZÍSKALA A DOPORUCUJEM ĎALEJ. RÔZNE ASPEKTY SÚ TAM NAPRIKLAD TÉMA stravovania, SEBA HODNOTY seba lásky akéhosi ako autorka píše seba auditu boli prekrásne VYSVETLENÉ. ABY MOHLO PRÍSŤ UZDRAVENIE JE DÔLEŽITÉ POCHOPIŤ AKÝ ODKAZ DANA CHORBA MÁ Autorka prináša reálne návody, ako na to prísť Čítať viac
Dedeh
Neoverený nákup
20.11.2023
knižka kámoška
Keď sa zrazu človek ocitne v pozícii pacienta alebo je príbuzným či priateľom takéhoto novopečeného pacienta, ocitne sa zrazu v dosť osamelej pozícii. Veľakrát človek nevie, čo má robiť, ako o tom rozprávať a či vôbec... Viem, riešila som to niekoľkokrát a vždy rovnakým spôsobom..ututlávaním, vyhýbaním sa téme, a pod.... Táto knižka mi prišla ako taká kamarátka, "ktorá vie"... Keď som ju otvorila, hneď ma zaujali praktické veci, o ktorých autorka píše... ako sa so svojím chorým príbuzným rozprávať, čo radšej nehovoriť, ako mu pomôcť v dennom živote, čo robiť pre seba.. všetko veľmi nápomocné každodenné veci, ktoré sa môžu vyskytnúť... Autorka má dar reči, ktorý sa prihovára ku každému bez okolkov, ale efektívne, vľúdne a s veľkou dávkou empatie, ktorá bola ako objatie a pochopenie v ťažkej chvíli...odporúčam všetkým, ktorí nevedia, za podobných okolností, kudy kam... Čítať viac
Daniela
Neoverený nákup
17.11.2023
Výborná kniha, ktorú by som chcela mať doma už dávno, keď sme mali v rodine onkologickú pacientku. Mnohé veci by som vďaka knihe robila teraz inak. Pomáhala danej žene inak.
Vedela by som, ako kontkrétne jej môžem pomôcť, čo mám robiť a čo nerobiť. Ako sa mám k nej správať. Čo ona v danej ťažkej situácii potrebuje. Ako s ňou mám hovoriť, čo môžem hovoriť a kedy mám radšej držať pusu.

Ja viem, že vtedy som robila najlepšie ako som vedela a teraz už budem vedieť lepšie. Vďaka tejto knihe. Preto ďakujem autorke, že spísala skúsenosti svoje a skutočné príbehy hostí knihy pre všetkých onkologických pacientov a aj pre nás blízkych a priateľov.

Som rada, že v knihe nie sú rozoberané diagnózy dopodrobna (toho je na internete viac než dosť), ale že je písaná tak, že ukazuje, čo aj v tej najhoršej diagnóze môže onko pacient urobiť PRE SEBA a dopomôcť tak vlastnému uzdravovaniu sa.

Radšej skôr ako neskoro by si túto knihu mali prečítať VŠETCI. Aj zdraví ľudia Lebo nikdy nevieme, kedy vďaka tomu niekomu pomôžeme.

Ja sa k tejto knihe ešte vrátim a rada si ju prečítam znova. Prajem veľa zdravia.
Čítať viac

„Život nie je film. Nikdy nevieš, ktorý dátum bude pamätný, ktorý deň nezabudnuteľný. Proste len žiješ. Ráno vstaneš, niečo sa cez deň stane a večer ideš spať. To je pravda. “

Loviť alebo nebyť - Iva Kučerová, 2009
Loviť alebo nebyť
Iva Kučerová