Do výšin - Vanessa O´Brien, Artis Omnis, 2023

17,52 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Do výšin - Vanessa O´Brien, Artis Omnis, 2023
Čítaná
Do výšin - Vanessa O´Brien, Artis Omnis, 2023

Do výšin
Čítaná

Ako som čelila nebezpečenstvu, našla pokoru a vyliezla na Horu pravdy

V dôsledku finančnej krízy v roku 2008 sa život Vanessy O´Brienovej odrazu obrátil hore nohami. Po rokoch na poste medzinárodne úspešnej manažérky sa jej kariéra zrútila ako... Čítať viac

Vydavateľstvo
Artis Omnis, 2023
296 strán
4 hodiny čítania

V dôsledku finančnej krízy v roku 2008 sa život Vanessy O´Brienovej odrazu obrátil hore nohami. Po rokoch na poste medzinárodne úspešnej manažérky sa jej kariéra zrútila ako domček z karát a ona začala hľadať nový zmysel života... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Výborný stav
  • Slovenčina
21,90 €

17,52 €

-20 %
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Cilla Börjlind, Rolf Börjlind: Oko noci. Ikar, 2024

Viac o knihe

V dôsledku finančnej krízy v roku 2008 sa život Vanessy O´Brienovej odrazu obrátil hore nohami. Po rokoch na poste medzinárodne úspešnej manažérky sa jej kariéra zrútila ako domček z karát a ona začala hľadať nový zmysel života. Rozhodla sa pre celkom nepravdepodobný cieľ: vyliezť na Mount Everest.

O dva roky neskôr zastala na vrchole sveta. A odtiaľ pokračovala ďalej. Už ako tínedžerka dobre vedela, čo znamená sama na vlastnú päsť tvrdo drieť a pretĺkať sa životom po tom, ako utrpela zničujúcu stratu, ktorá jej rozbila rodinu. Vanessa počas horolezeckých výstupov ako dobrodružka zisťovala svoje možnosti a hranice, až z nej vyrástla prieskumníčka s vysokohorským nadhľadom na meniaci sa svet a s novým poslaním podeliť sa o svoje znalosti a vášeň s ľuďmi na celom svete. Vanessina cesta, vyrozprávaná srdečne a s humorom, ktorá viedla z amerického predmestia až do Zóny smrti na Evereste, oba póly Zeme, a napokon na najnebezpečnejší vrchol K2, je príbehom o odolnosti, vyššom cieli a odvahe prekonať každú prekážku.

„Som tým, kým som, pretože som od svojich slovenských starých rodičov dostala veľa lásky. Pestovali vo mne zvedavosť, nádej a vieru. Spolu so zmyslom pre humor išlo o jedny z mojich najlepších nástrojov na prežitie.“
Čítať viac
Originálny názov
To the Greatest Heights
Počet strán
296
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
150×235 mm
Hmotnosť
700 g
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2265319
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené kráľovstvo, Kanada
Vydavateľstvo
Artis Omnis
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

5 hodnotení

3
1
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

@magical_nights_with_book
Neoverený nákup
pred týždňom
V dôsledku finančnej krízy v roku 2008 autorka Vanessa O´Brienová stratila zamestnanie na pozícii úspešnej manažérky. To ju zasiahlo a začala hľadať nový zmysel života. Rozhodla sa, že začne liezť po horách, aby trénovala a postupne získala skúsenosti a kondíciu na dosiahnutie svojho životného cieľa vystúpiť na Mount Everest.
Očakávala som, že táto kniha bude viac motivačná, ale je skôr opisná, a ide o životopis autorky Vanessy O´Brienovej, ktorá je inšpiratívna a odvážna žena. Preto sa táto kniha dá čítať aj ako dobrodružný román, v ktorom je ona hlavná hrdinka. Musím zhodnotiť, že čo sa týka toho horolezectva, nešlo o nič, čo by som dosial nečítala, aj keď musím pochváliť farebné fotografie a prejav autorky, ktorá často povedala naozaj bez „servítky“, ako to na horách chodí, a dala aj pár tipov, čo si zobrať na expedíciu, čo vám do zoznamu požadovaných vecí nenapíšu. Aj tak mi to však prišlo také, že tento príbeh som už čítala. Neprišiel mi niečím výnimočný. Autorka miestami kritizuje postavenie žien v spoločnosti a hľadá paralely v oblasti podnikania/vedenia a horolezectva, aby bola kniha iná. Napríklad že v horolezectve, tak ako vo vedúcich/riadiacich pracovných pozíciách je málo žien.
Vôbec nejde o zlú knihu, len ja som už asi v rámci tohto žánru čítala priveľa podobných diel, a preto mi toto neprišlo až také výnimočné. No tí, ktorí majú radi hory, si určite knižku užijú.
Čítať viac
2.11.2023
Excelentná a inšpiratívna
Tak táto kniha bola zážitok. Nečítala som ešte takýto skutočný napínavý príbeh. Sila, odvaha, odhodlanie, pevná vôľa, ale aj strach boli cítiť nielen medzi riadkami. Na besede ku knihe som cítila z Vanessy takú silu a extrémnu odvahu. Veľký obdiv si táto žena zaslúži, čo všetko zvládla a hlavne prežila.
A čo si z knihy beriem? "Nemôžete zlyhať kým sa nevzdáte."
Čítať viac

Vydavateľstvo Artis Omnis

Čítať viac

„Nakoniec som si spisovateľov rozdelil do dvoch kategórií: tých, ktorí vás nechajú prísť načas, a tých, ktorí spôsobujú meškanie.“

Klub nenapraviteľných optimistov - Jean-Michel Guenassia, 2016
Klub nenapraviteľných optimistov
Jean-Michel Guenassia