Čísla - Thomas Isabel, Raphael Honigstein, Maria-Elisabeth Niebius, Robert Niebius, Daniela Olejníková (ilustrátor), BRAK, 2023

19,50 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Čísla

Ako čísla utvárajú svet, v ktorom žijeme

Predstav si svet bez čísel. Ako by sme si vypýtali tri kopčeky zmrzliny? Prečo má vlastne minúta 60 sekúnd, a nie 100? Kde sa vzala nula a akému jazyku rozumejú počítače? ... Čítať viac

Vek
9+
Vydavateľstvo
BRAK, 2023
60 strán
50 minút čítania

Predstav si svet bez čísel. Ako by sme si vypýtali tri kopčeky zmrzliny? Prečo má vlastne minúta 60 sekúnd, a nie 100? Kde sa vzala nula a akému jazyku rozumejú počítače? ... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

19,50 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Z kolekcie: Knihy pre odradených čitateľov a čitateľky

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
Čísla - Thomas Isabel, Raphael Honigstein, Maria-Elisabeth Niebius, Robert Niebius, Daniela Olejníková (ilustrátor), BRAK, 2023
19,50 €

Viac o knihe

Predstav si svet bez čísel. Ako by sme si vypýtali tri kopčeky zmrzliny? Prečo má vlastne minúta 60 sekúnd, a nie 100? Kde sa vzala nula a akému jazyku rozumejú počítače?
Naprieč storočiami sa ľudia snažili prísť na rôzne spôsoby ako použiť čísla, aby sme mohli lepšie porozumieť svetu navôkol, stavať mestá, nájsť si nový domov a tak ďalej. Nechajte sa vtiahnuť do príbehu tohto prelomového objavu prostredníctvom ilustrovanej knihy (nielen) pre deti, pretože Čísla je zábavná kniha, ktorá vám pomôže uvedomiť si, aké fascinujúce a zábavné môžu čísla byť.
1, 2, 3, štart!
Čítať viac
Originálny názov
A Story of Numbers
Počet strán
60
Väzba
pevná väzba
Rozmer
240×280 mm
Hmotnosť
400 g
ISBN
9788097440909
Rok vydania
2023
Vekové odporúčanie
9+
Naše katalógové číslo
1469359
Ilustrácie
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
BRAK
Účel knihy
na rozvoj dieťaťa
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
15.1.2024
Výborná kniha
Ako čísla utvárajú svet, v ktorom žijeme? Aj keď si to neuvedomujeme, čísla sú všade okolo nás. Dennodenne s nimi narábame v rôznych obmenách. Áno, aj tí, ktorí neznášajú matematiku. Táto kniha zavedie čitateľov do dávnej minulosti a oboznámi ich s prvotným narábaním s číslami, nakupovaním, vznikom mierok, metrického systému a používaním metra ako jednotky, taktiež vznik desiatkovej sústavy, začiatok používania kilogramu, času, teploty, kalendárov,... Tiež sa dozviete, že i zvieratá ,,vedia počítať" a majú cit pre čísla, prečo je na jednej pologuli Zeme deň a na druhej noc, že za jednu sekundu sa toho môže udiať ozaj veľa (napr. kolibrík zamáva viac ako 70x krídlami, najrýchlejší človek na svete zabehne 10,4 m), atď. A vedeli ste, že karát sa určuje na základe hmotnosti semien jedného struku stromu rohovníka (arabský kirát)? A toto ešte zďaleka nie je všetko.
Táto kniha obsahuje základné informácie o využití čísel v bežnom živote, s čím sa stretávame každý deň a určite sa počas čítania nebudete nudiť. Na konci nájdete slovníček s vysvetlenými matematickými výrazmi a iným. Knihu by som odporúčala deťom od 8 rokov, ale niektoré pasáže určite zaujmú aj tie menšie. A dospelí sa z nej určite dozvedia tiež veľa nového. Ide ozaj o krásnu, výborne spracovanú knihu, v ktorej je všetko zrozumiteľne vysvetlené a čitateľ sa k nej môže stále vracať. Môže byť skvelým darčekom, ktorým určite nešliapnete vedľa. Nás si táto kniha získala.
Čítať viac

„Napokon, ak sa sústredenie meria minútami a disciplína hodinami, jednotkou nezlomnosti musí byť rok.“

Džentlmen v Moskve - Amor Towles, 2018
Džentlmen v Moskve
Amor Towles