Leila a modrastá líška
E-kniha

Voľné pokračovanie novej knihy úspešnej autorky Kiran Millwood Hargrave Júlia a ospalý žralok, ktorá bola vo Veľkej Británii vyhlásená za najkrajší darček roka, sa volá Leila a... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2023
Počet strán
256

Voľné pokračovanie novej knihy úspešnej autorky Kiran Millwood Hargrave Júlia a ospalý žralok, ktorá bola vo Veľkej Británii vyhlásená za najkrajší darček roka, sa volá Leila a modrastá líška a vychádza zo skutočného príbehu ... Čítať viac

  • PDF
  • Slovenčina

10,49 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Ďalšie e-knižné vydania
Leila a modrá liška - Kiran Millwood Hargrave, Slovart CZ, 2023
PDF
Čeština, 2023
Ihneď na stiahnutie

14,29 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Voľné pokračovanie novej knihy úspešnej autorky Kiran Millwood Hargrave Júlia a ospalý žralok, ktorá bola vo Veľkej Británii vyhlásená za najkrajší darček roka, sa volá Leila a modrastá líška a vychádza zo skutočného príbehu o arktickej líške, ktorá prešla neuveriteľnú vzdialenosť z Nórska do Kanady iba za sedemdesiatšesť dní.

Líška sa preberie a vykročí vpred. Prediera sa ľadom a snehom, zdoláva hory a zamrznuté oceány, stretáva medvede a vtáky a vo svetle neprestajne žiariaceho polnočného slnka objavuje nespútanú krajinu plnú divov. Leila sa medzitým vydáva na vlastnú púť - chce nájsť cestu k matke, ktorá ju opustila. Strhujúca cesta cez more a malá odhodlaná líška pomôžu Leile znovu objaviť samu seba a matku, o ktorej si myslela, že ju dávno stratila. Vzdialenosť nemá pre líšku vôbec žiadny význam. Význam má len to, aby dorazila, kam patrí. Kniha Leila a modrastá líška rozoberá zložité problémy migrácie, ľudských vzťahov aj zaujímavé fakty zo života zvierat zrozumiteľným, no pritom poetickým spôsobom. Je plná očarujúcich kontrastných ilustrácií autorkinho manžela Toma de Frestona, ktoré knižke dodávajú ešte tajomnejšiu snovú atmosféru.

Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Čítať viac
Originálny názov
Leila and the Blue Fox
Počet strán
256
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2321094
Ilustrácie
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
Slovart
Pre koho
pre deti a mládež
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

4 hodnotenia

4
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

13.4.2024
Leila a modrastá Líška
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Super kniha škoda že mama je na začiatku taká no... ... Nepríjemná a nezaujímavá nudná a neznáma škoda že lovila tú líšku nádherne napísané aj nádherne nakreslené. Čítať viac
2.4.2024
Pri tejto knihe som išla na istotu - Júlia a ospalý žralok sa mi páčila a vedela som, že ani tu to nebude inak. Hoci omylom som si objednala CZ verziu - komu by napadlo, že po slovensky to bude “modrastá” a nie modrá líška! Hlavné je, že vizuál aj rozmery sedia a či je obsah v češtine alebo v slovenčine je už úplne fuk (aj keď pri takom HP by som to asi netvrdila!)
Tak ako to bolo už i pri Júlii, tak i pri Leile sa môže čitateľ tešiť na úžasné ilustrácie, ktoré tematicky dopĺňajú nemenej zaujímavý text, ktorý samozrejme nesie aj svoje posolstvá.
Tentokrát sa príbeh odohráva na ďalekom severe a okrem prírody tu prídu na pretras i rodinné vzťahy, či emigrácia.
Tak isto ako v prvom prípade, je aj Leila vhodná pre čitateľa 12+ alebo aj pre dospelého, ktorý chce trochu vypnúť, užiť si milý príbeh a pokochať sa ilustráciami.
Ja túto knihu jednoznačne odporúčam.
Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Vo formičke. To je ten typ splynutia, keď si pritúlite druhú bytosť chrbtom k svojmu telu. Schúlite ju tak do seba, uzavriete v objatí niekde tam, kde sa telá dotýkajú celým povrchom. Ako vlhký piesok, ktorý deti naberajú do formičiek a vzápčtí vyklápajú vytvarovaný.“

Honeymoon - Jana Beňová, 2015
Honeymoon
Jana Beňová