Vstať z popola
E-kniha

Na motívy skutočných udalostí

Začalo sa to ako v rozprávke. Keď Klára spoznala Ivana, mala pocit, že našla spriaznenú dušu, akú človek stretne len raz za život. Zaplavoval ju pozornosťou, rozumel jej ako... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fortuna Libri, 2023
336 strán
5-6 hodín čítania

Začalo sa to ako v rozprávke. Keď Klára spoznala Ivana, mala pocit, že našla spriaznenú dušu, akú človek stretne len raz za život. Zaplavoval ju pozornosťou, rozumel jej ako nikto predtým, zbožňoval ju... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

11,80 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Začalo sa to ako v rozprávke. Keď Klára spoznala Ivana, mala pocit, že našla spriaznenú dušu, akú človek stretne len raz za život. Zaplavoval ju pozornosťou, rozumel jej ako nikto predtým, zbožňoval ju.
Lenže zakrátko sa všetko začalo kaziť. Jemné výčitky a občasná kritika postupne prerástli do pohŕdania, klamstiev, urážok a ponižovania. Klára už nevie, ako s tým má ďalej žiť. Jej život prešpikoval strach, bolesť a beznádej.
A tak sa jedného dňa po bezcieľnych potulkách ulicami Bratislavy ocitne pred výkladom obchodu, v ktorom jej pozornosť upútajú červené šaty. Práve tie odštartujú sériu udalostí vedúcich k slobode a ku šťastiu.

Prečítajte si príbeh plný nádeje o Klárinej ceste zo zdanlivo bezvýchodiskovej situácie, do ktorej sa dostala v dôsledku vzťahu s človekom trpiacim narcistickou poruchou osobnosti. Táto kniha vám ukáže, ako možno uzavrieť nešťastnú kapitolu svojho života a uzdraviť si dušu.
Čítať viac
Počet strán
336
Rok vydania
2023
Edícia
Fortuna Litera
Naše katalógové číslo
2200513
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Fortuna Libri
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

13 hodnotení

13
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Adriana
Neoverený nákup
29.2.2024
môj názor ku knihe Vstať z popola
Táto kniha ma veľmi zaujala, rozpráva o téme, ktorá je pre mňa aktuálna a z ktorej hľadám východisko. Veľmi dobre popisuje stav duše, v akej sa nachádza osoba neustále zraňovaná toxickou alebo narcistickou osobou. Páči sa mi odhodlanie a odvahu, ktorú musela vynaložiť, aby sa z tohto puta dostala a dokázala sa postaviť na nohy a začať znovu. som vďačná, že som si túto knihu mohla prečítať. Čítať viac
Bea
Neoverený nákup
6.1.2024
Vstať z popola
Zaujímavá kniha, veľmi jasným spôsobom opisuje psychické týranie a dáva návod, ako sa z neho vymaniť, uzdraviť svoju dušu, nerobiť opäť rovnaké chyby a začať nový život. Príbeh dáva nádej, treba sa len správne rozhodnúť, odporúčala by som každej žene, ktorá je na pochybách, či jej vzťah s partnerom je v poriadku. Čítať viac
Zuzanka
Neoverený nákup
18.12.2023
Vyborna kniha - 100% odporucam
Vyborne napisana kniha- lahko a jasne sa cita, klobuk dole .. takto si predstavujem knihu- bez zbytocnych opisov.. clovek hlta dej a nemusi sa nutit do citania. Tolko k stylu pisania. Co sa tyka obsahu… dala by som to na povinne citanie dievcatam, mozno by sa niektore uchranili od zraneni, resp. Ak sa nejaka uz zial v podobnej situacii nachadza.. mozno ma “maly” navod ako z toho von. Vyborne opisana “diagnoza”-P.Spisovatelka zelam vela dalsich napadov na tak skvele knihy. Čítať viac
8.12.2023
Ja ani neviem čo napísať. Asi len toľko, že to čo prežívala Klára, zažíva v skutočnosti mnoho žien či mužov- psychické týranie, urážky, bitky, toxické vzťahy a to je veľmi smutné a fakt sa to môže týkať aj hocikoho z vášho blízkeho okolia. Kniha slúži zároveň aj ako motivácia, že vždy sa dá začať od znova a nie je hanba požiadať o pomoc. Veľmi sa mi páčila aj romantická linka v tomto príbehu. Čítať viac
24

"Čo ma vie dostať je kniha, ktorú keď dočítate, tak si želáte, aby jej autor bol vaším najlepším priateľom, ktorému môžete zavolať, keď by ste chceli." (J. D. Salinger)

Mária Morosková
Overený zákazník
18.11.2023
Už predchádzajúca kniha od autorky sa mi páčila a preto som neváhala a siahla aj po tejto. A bola úplne iná ako Hlavne sa nezamilujem. Teda obe mali statočnú a silnú hrdinku, ale príbehy boli odlišné.

Hoc je hlavná postava, v tomto prípade Klára, v staršej vekovej kategórií ako zvyknem čítať, vedela som sa rýchlo s postavou vžiť. Jej príbeh nebol vôbec veselý a ja som mala neustále slzy v očiach a chuť Ivana zniesť z tohto sveta. Ivan ju týral, nie fyzicky ale psychicky a aj keď to navonok nebolo vidieť, rany boli rovnaké. Dialógy boli surové ale o to reálnejšie a ja by som najradšej vstala a niekomu vlepila facku. A nie len Ivanovi ale aj iným postavám, ktoré zmanipuloval a obrátil proti Kláre.

Páčil sa mi progres Kláry a to, ako to všetko zvládla. Od priznania si, že nie je niečo v poriadku, cez hľadanie pomoci, priznania si pravdy a pomalého liečenia. V príbehu sa vieme podrobne pozrieť na to, aký je život s narcistom a že to nie je koniec života. Stačí sa pozrieť pravde do očí a uvedomiť si, že nie „obeť“ je všetkému na vine, ale , že chyba je v tyranovi.

Veľmi sa mi páčili aj vedľajšie postavy, ktoré Kláre pomáhali dostať od Ivana. Každý pomáhal ako vedel a tak sa Klára v tom najhoršom čase mala na koho obrátiť. Keď si priznala, v akom vzťahu sa nachádza, všetko sa začalo drasticky meniť. Ale nie len to zlé, že ostala bez domu, či práce, ale nastali aj pekné chvíľky, kedy sa spojila so svojou rodinou a znova začala robiť to, čo ju napĺňalo.

Dokonca sa v jej živote objaví aj ďalší muž, ktorého však k sebe nechcela pustiť, kvôli predchádzajúcej skúsenosti. A v tom bol Braňo dokonalý. Nechal jej čas na liečenie a voľný priestor.

A presne v tomto príbehu platí aj staré známe, že čas lieči.
Čítať viac
Maťa
Neoverený nákup
7.11.2023
Vstať z popola
Lea Marko
VSTAŤ Z POPOLA
Musím povedať,úžasná kniha.Veľmi sa mi páčila,autorka spracováva ťažkú tému - psychické násilie a to veľmi dobre.
Príbeh je o Kláre,žene,ktorá sa zaľúbila,no bohužiaľ do nesprávneho muža.Ach tá láska,naozaj je slepá,a amor ten malý ,,čertík,, si rád sem tam z ľudí vystrelí .
Narcista - je človek s poruchou osobnosti,sebe nič nedáva za vinu,má príliš veľa sebalásky,myslí si ,že je najchytrejší,najmúdrejší a podobne,v našom príbehu sa volá Ivan.Jeho obeťou sa stala Klára,hlavná hrdinka príbehu.
Klára sa do Ivana zamilovala,a na jeho naliehanie sa po pár mesiacoch chodenia presťahovala za ním do Bratislavy ,predala svoj byt,svoje auto,z jej peňazí zrekonštruovali dom,ktorý bol napísaný na Ivana.Sľúbil jej prepísať polovicu,no nikdy to nesplnil.Nedala ani na rady svojich detí už skoro dospelých aby to nerobila,lebo Ivan sa im nepozdával.V Žiline zanechala aj milovanú prácu.Akoľkovek sa snažila nejakú si nájsť v Bratislave nedarilo sa jej.O áno teraz si poviete ,ako to?veď Bratislava...odpoveď je veľmi jednoduchá,lebo Ivan -- manipulátor,kontrolór,sledovateľ,on mohol všetko,Klára nič.Syn Adam s ňou prerušil kontakt,dcéra Miška sa odsťahovala na internát.Až raz jedného dňa Klára v mizernom duševnom rozpoložení stála pred výkladom sekáča,v ktorom boli nádherné červené šaty,ktoré jej odštartovali nový život.Pred výkladom si ju všimla majiteľka sekáča Zuzka a podala jej pomocnú ruku.
A tu sa nám začína odvíjať príbeh Kláry,ktorá sa dokázala odraziť od dna,bez pomoci svojej rodiny,bez peňazí,len aby sa dostala z ,,pod nadvlády,, diabla Ivana.Kláre som držala palce a pána Ivana,by som hádam sem tam aj uškrtila od jedu...
Viac vám neprezradím,lebo je to knižná novinka,nech vám nepokazím čitateľský zážitok.Snáď len to,že autorka vychádzala zo skutočných príbehov.Určite si prečítajte aj Doslov na konci knihy,oplatí sa.
Knihe dávam z piatich,určite vám ju odporúčam,a vydavateľstvu ďakujem za prekrásnu obálku.Foto knihy je požičané z netu
Čítať viac
18
Overený zákazník
25.10.2023
Túto knihu považujem za určite jednu z mojich top! TOP vôbec, nielen tohto roka!

Potrebovala som si niečo takéto prečítať a naozaj mi to veľa dalo a oči otvorilo v mnohých veciach!

Ďakujem autorke, že niečo takéto napísala a že to uzrelo svetlo sveta!

Obdivujem Kláru ako hlavnú hrdinku, ako hrdinku v živote! Neprešla si ničím ľahkým, ničím jednoduchým a predsa vstala z toho popola, z pekla.

Kniha je napísaná naozaj pútavým štýlom a poslúži ako aj motivačná kniha, nakoľko veľa podobných osudov existuje a autorka sa tam snažila zakomponovať okrajovo aj situácie iných žien, s podobnými osudmi, v ktorých sa (žiaľ) určite zopár z nich nájde.

Napriek ťažkému osudu hlavnej hrdinky a ťažkej životnej situácii sa kniha číta veľmi ľahko. Priam sa vžijete do deja a bojujete spolu s Klárou, stanete sa jej oporou a určite vaše oči neostanú suché a vaše srdce prázdne po prečítaní.

Ten doslov bol taktiež perfektný. Ja knihu odoporúčam a aj budem odporúčať všade, kde to uznám za vhodné a verím tomu, že sa mnohým ženám oči pootvárajú a nevzdajú sa.
Čítať viac
19
Overený zákazník
12.10.2023
Skvelé a inšpirujúce
leamarkoautorka - Vstať z popola

Zaujímavý a poučný príbeh, ktorý by si mal prečítať hádam každý.

Dokáže z neho čerpať nielen duša zlomená a utrápená, ale aj romantická. Je to príbeh o hľadaní východiska zo zdanlivo neriešiteľnej situácie, ale aj o tom, aké krásne a normálne to vie byť potom, keď sa ocitneme v zdravom a hodnotnom vzťahu.

Ja som našla uistenie, že môj život je skvelý, aj keď sme raz hore a raz dole.
Hlavná hrdinka Klára, naopak prežívala peklo a strašne som hromžila aká naivná bola na začiatku vzťahu s tou odpornou existenciou, ktorú neslobodno menovať.
Ale všetci vieme, že láska je slepá. V jej prípade aj hluchá, ale našťastie našla pomoc v hodine dvanástej.
A potom?
Začala sa dlhá cesta k sebaláske, pochopeniu, uzdraveniu, až napokon k láske partnerskej.

Vážne to bolo dobré. Či človek hľadá návod na cestu zo začarovaného kruhu týrania, alebo pokojne len uistenie, že všetko nemusí byť v našom živote perfektné, ale rozhodne to môže byť lepšie ako v Klárinom prípade, príde si na svoje.

Je mnoho prípadov takéhoto týrania a je skvelé, že existujú ľudia, ktorí dokážu a sú ochotní pomôcť ostatným dostať sa z tejto hroznej situácie a nájsť nielen priateľstvo a pokoj, ale aj lásku.
Čítať viac
20
Overený zákazník
8.10.2023
Bez váhania, vynikajúca kniha!
Psychické násilie bolí podľa mňa ešte viac ako to fyzické. Narozdiel od fyzického, psychické násilie nezanecháva stopy na tele, a tak ho nie je vidieť. Zanecháva rany na duši, preto je potrebné byť viac vnímaví, aby sme ho odhalili. Kniha Vstať z popola môže tomuto odhaleniu napomôcť. Rieši totiž tému psychického týrania v partnerskom vzťahu, konkrétne voči žene.

Primárny účel knihy vidím v tom ukázať ostatným, že sa to dá. Je možné oslobodiť sa od neustáleho strachu, manipulácie, závislosti na jednej osoby. Je možné odísť od osoby, ktorá nás nerobí šťastnou hoci by mala, ale naopak, najviac nám ubližuje. Vždy sa totiž nájdu ľudia, ktorí vám podajú pomocnú ruku, lebo chcú a možno aj práve preto, že oni si tým kedysi prešli tiež. Ale vstali Z POPOLA a našli svoju hodnotu.

Táto kniha prináša uvedomenie. Nie je to len niekoľko postáv, ktorých príbeh sledujeme, pretože za nimi sa strieda množstvo ľudí, ktorí si týmto prešli, alebo stále prechádzajú.

Autorka stranu trýzniteľa - toho s poruchou osobnosti, a stranu obete zvládla na výbornú. Bolo to plne autentické, presne také, aby v čitateľovi/kávu vyvolalo potrebné emócie, v ktorých ma popredné miesto hnev.

Príbeh vychádza zo skutočných udalostí. A ja som v ňom videla aj pozadie. Videla som koľko štúdia, pravdepodobne aj spolupráce s ochotnými odborníkmi či obeťami za tým stojí.
Keď budete túto knihu hodnotiť, pamätajte na to, že sú knihy a knihy… A táto patrí presne do druhej kategórie kníh. Vstať z popola nie je len knihou, aby vám vyplnila čas…
Čítať viac
2.10.2023
Vstať z popola nie je jednoduché čítanie. Autorka sa tu rozhodla spracovať ťažké témy ako psychické týranie, toxické vzťahy, manipulácia a podobné veci, ktoré s tým súvisia. Ide o naozaj aktuálny problém našej spoločnosti. To, čím si prešla hlavná hrdinka tejto knihy, zažíva množstvo žien po celom svete, možno i vo vašom okolí, hoci o tom neviete. Tento príbeh o životných pádoch, nových začiatkoch, druhých šanciach, sebaláske, sile, odvahe, priateľstve a láske by im mohol ukázať, že vždy tu je šanca zmeniť svoj život k lepšiemu, i keď to nebude jednoduché, či byť určitým "štartovacím motorom", ktorým im dodáva úvahu urobiť prvý, najdôležitejší krok k novému životu.

Pri čítaní Klárinho príbehu si možno budete klásť veľa otázok. Prečo od svojho priateľa neodišla, keď sa k nej takto správal? Prečo sa mu vo všetkom prispôsobovala? Prečo sa viac nezastala samej seba? Naozaj nevidela všetky "zlé signály", ktoré vysielal od úplného začiatku? Niektoré veci sa ľahšie povedia ako vykonajú. Myslím, že kto niečo podobné nezažil, nedokáže sa úplne vžiť do správania obetí týrania. Niekedy slová bolia viac než fyzické rany.

Klára bola sympatická, šikovná, pracovitá a dobrosrdečná žena, ktorá to však vo svojom živote nemala jednoduché, najskôr s rodičmi, potom s manželom a neskôr s priateľom. Spoločne s ňou sme prežívali jej pád na dno i postupný vzostup. Držala som jej palce a tešila som sa i z jej najmenšieho pokroku, po tom všetkom, čím si prešla, si zaslúžila byť šťastná.

Musím vyzdvihnúť aj ostatné silné ženy, ktoré Kláre podali pomocnú ruku. Nebyť nich, asi by sa tak rýchlo neodhodlala niečo vo svojom živote zmeniť. Páčilo sa mi, aké si všetky boli blízke, pomáhali si, povzbudzovali sa, boli jedna pre druhou oporou. Kiežby takýchto ľudí bolo na svete viac.

Boli tu však aj miesta, kedy som mala chuť od nervov knihu zahodiť niekam poriadne ďaleko, predovšetkým vtedy, keď sa na scéne objavil Klárin priateľ. Tento chlap mi nenormálne dvíhal tlak, keby som mohla, najradšej by som ho za jeho hlúpe reči (i skutky) prefackala. Čo slovo, to "perla". Myslím, že autorka takýto typ ľudí popísala autenticky.

Dočkali sme sa aj trochu romantiky, ktorá bola milá, jemná, musela som sa pri nej len usmievať, takže i moja romantická duša je spokojná.
Čítať viac

Vydavateľstvo Fortuna Libri

Čítať viac

„Láska, povedal, je ako tá najjasnejšia galaxia, ktorá nikdy nezhasne! “

Ryby nemajú nohy - Jón Kalman Stefánsson, 2016
Ryby nemajú nohy
Jón Kalman Stefánsson