Práce a Mzdy 3 / 2022 - Stravovanie zamestnancov, Zdravotné poistenie, Poradca s.r.o., 2022

4,49 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Práce a Mzdy 3 / 2022 - Stravovanie zamestnancov, Zdravotné poistenie, Poradca s.r.o., 2022
Čítaná
Práce a Mzdy 3 / 2022 - Stravovanie zamestnancov, Zdravotné poistenie, Poradca s.r.o., 2022

Práce a Mzdy 3 / 2022 - Stravovanie zamestnancov, Zdravotné poistenie
Čítaná

Pracovné právo - zmeny , Verejná správa- personálna agenda, Centrá voľného času

    PaM radí pri riešení zložitých úloh, ponúka správne postupy a články odborníkov na aktuálne témy z oblasti vzdelávania a školenia zamestnancov. Pracovné problémy rieši... Čítať viac

    Séria
    Práce a mzdy 2022
    Vydavateľstvo
    Poradca s.r.o., 2022
    Počet strán
    80

    PaM radí pri riešení zložitých úloh, ponúka správne postupy a články odborníkov na aktuálne témy z oblasti vzdelávania a školenia zamestnancov. Pracovné problémy rieši prostredníctvom príspevkov, príkladov, otázok a odpovedí... Čítať viac

    • Brožovaná väzba
    • Mierne opotrebovaná
    • Slovenčina
    6,90 €

    4,49 €

    -35 %
    Na sklade
    Posielame ihneď

    Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

    Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

    Vyskúšať Knihovrátok

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Dragonwatch 4: Šampión Titanských hier - Brandon Mull, Fortuna Libri, 2024
    Práce a Mzdy 3 / 2022 - Stravovanie zamestnancov, Zdravotné poistenie, Poradca s.r.o., 2022
    4,49 €

    Viac o knihe

    PaM radí pri riešení zložitých úloh, ponúka správne postupy a články odborníkov na aktuálne témy z oblasti vzdelávania a školenia zamestnancov. Pracovné problémy rieši prostredníctvom príspevkov, príkladov, otázok a odpovedí. Úplné znenia zákonov k danej problematike sú uvedené priamo v príspevkoch. Rubrika Verejná správa rieši problematiku z danej oblasti.
    Pri uzatváraní kalendárneho roka v oblasti mzdového účtovníctva je zamestnávateľ povinný každoročne vykonať úkony smerujúce k príprave ročnej mzdovej uzávierky. Aké legislatívne zmeny sú platné od 1. 1. nasledujúceho zdaňovacieho obdobia?
    Koncom roka 2021 boli v zdravotnom poistení upravené viaceré oznamovacie povinnosti zamestnávateľov. Zmena sa týka aj vykazovania preddavkov na poistné. Aké povinnosti z toho pre zamestnávateľov vyplývajú?
    V priebehu pracovného pomeru sa môžu vyskytnúť skutočnosti, ktoré bránia plneniu povinností vyplývajúcich z pracovnej zmluvy, t. j. zamestnancovi vykonávať prácu, alebo zamestnávateľovi prideľovať zamestnancovi prácu. V prípade prekážky v práci nedochádza k výkonu práce a preto zamestnanec nemá nárok na mzdu.
    Povinnosť podať daňové priznanie patrí medzi základné povinnosti daňového subjektu. Aké sú výnimky z podania daňového priznania?

    Legislatívne zmeny v pracovnoprávnej oblasti od 1. 1. 2022
    Pri uzatváraní kalendárneho roka v oblasti mzdového účtovníctva je zamestnávateľ povinný každoročne vykonať úkony smerujúce k príprave ročnej mzdovej uzávierky a k príprave ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti a pripraviť sa na legislatívne zmeny.
    Zmeny v stravovaní zamestnancov
    Zamestnávateľ je povinný zabezpečovať zamestnancom vo všetkých zmenách stravovanie zodpovedajúce zásadám správnej výživy priamo na pracoviskách alebo v ich blízkosti. Túto povinnosť má aj zamestnávateľ alebo agentúra dočasného zamestnávania voči dočasne pridelenému zamestnancovi.
    Prekážky v práci
    V priebehu pracovného pomeru sa môžu vyskytnúť skutočnosti, ktoré bránia plneniu týchto povinností, t. j. zamestnancovi vykonávať prácu, alebo zamestnávateľovi prideľovať zamestnancovi prácu. Tieto skutočnosti znemožňujúce zamestnancovi plnenie pracovného záväzku môžu mať trvalý alebo dočasný charakter.
    Diskriminácia pri výkone práce - postup zamestnanca
    Každá fyzická osoba má právo na slobodnú voľbu povolania, spravodlivé a uspokojivé pracovné podmienky a taktiež právo na rovnaké zaobchádzanie, ktorá sa v pracovnoprávnych vzťahoch prejavuje tým, že nikto nemôže byť vystavený svojvoľnému prepusteniu a taktiež nemôže byť diskriminovaný v pracovnoprávnom vzťahu.
    Právna úprava mzdy v pracovnom práve
    V súvislosti s poskytovaním mzdy je podstatným aj aspekt minimálneho mzdového nároku, ktorý je daný kogentnou právnou úpravou. Aspekt odmeňovania je spojený aj so zákazom mzdovej diskriminácie, ktorá je porušením zásady rovnakého zaobchádzania v pracovnom práve. Minimálna mzda je podstatným právnym nástrojom ochrany práv a oprávnených záujmov zamestnanca.
    Pokladnica e-kasa klient - príležitostné podujatia
    Podnikateľovi, ktorý podniká na základe oprávnenia na podnikanie a predáva tovar alebo poskytuje službu uvedenú v prílohe č. 1 k zákonu o evidencii tržieb, vzniká povinnosť evidovať tržbu v systéme e-kasa prostredníctvom pokladnice e-kasa klient bez zbytočného odkladu po jej prijatí.
    Daňové priznanie k dani z príjmov nepodnikajúcich právnických osob za rok 2021
    Rozpočtové organizácie a príspevkové organizácie nemusia podať daňové priznanie, ak majú okrem príjmov, z ktorých sa daň vyberá podľa § 43 zákona o dani z príjmov, len príjmy oslobodené od dane.
    Občianske združenia nemusia podať daňové priznanie ak majú iba príjmy, ktoré nie sú predmetom dane, príjmy, z ktorých sa daň vyberá zrážkou podľa § 43 zákona o dani z príjmov a príjmy oslobodené od dane podľa § 13 ods. 2 písm. b) zákona o dani z príjmov, t.j. členské príspevky podľa stanov prijatých občianskym združením.
    Protipožiarna ochrana budov
    Rozsah a zložitosť úloh pri ochrane života a zdravia občanov i majetku fyzických osôb a právnických osôb pred požiarmi a inými mimoriadnymi udalosťami si vyžaduje neustále zdokonaľovať systém ochrany pred požiarmi. Je potrebné prijať súbor účinných preventívnych a operatívno-technických opatrení zameraných na zabránenie vzniku požiarov a likvidáciu už vzniknutých požiarov.
    Obec zriaďuje centrá voľného času
    Centrum voľného času usmerňuje rozvoj záujmov detí, žiakov a ostatných zúčastnených osôb, utvára podmienky na rozvíjanie a zdokonaľovanie ich praktických zručností, podieľa sa na formovaní návykov užitočného využívania ich voľného času a zabezpečuje podľa potrieb súťaže žiakov
    základných škôl a stredných škôl.
    Čítať viac

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčila kniha vám?

    „Miliardy a miliardy hviezd. Miliardy a miliardy svetov. Zdanlivo nekonečné možnosti- nie fiktívne, ale skutočné. Tam hore. Teraz. Oveľa viac, ako v živote uvidí. Oveľa viac, ako stihne navštíviť. Stačí mu jediný letmý pohľad, aby vedel, že to všetko je navždy mimo jeho dosahu.“

    Niečo viac - Patrick Ness, 2017
    Niečo viac
    Patrick Ness