Čitateľský klub Martinus
Kávy a čaje: Čučoriedka (BONThé)

6,25 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Prečítate na zariadeniach:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartfón či tablet s príslušnou aplikáciou
  • Počítač s príslušnou aplikáciou

Nie je možné meniť veľkosť písma, formát je preto vhodný skôr pre väčšie obrazovky.

Viac informácií v našich návodoch

Prečítate na zariadeniach:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartfón či tablet s príslušnou aplikáciou
  • Počítač s príslušnou aplikáciou

Viac informácií v našich návodoch

Prečítate na:

Neprečítate na:

Ako čítať e-knihy zabezpečené cez Adobe DRM?
Kávy a čaje: Čučoriedka (BONThé)
Kávy a čaje: Čučoriedka (BONThé)

Čučoriedka

80g (20 x 4g)

    Harmonická chuť zrelých čučoriedok... Čítať viac

    Výrobca
    BONThé, 2015

    Harmonická chuť zrelých čučoriedok... Čítať viac

    • Káva/čaj

    6,25 €

    U dodávateľa
    Posielame do 8 – 9 dní
    Tento produkt momentálne nemáme na sklade, ale zvyčajne vám ho vieme zabezpečiť a odoslať do 8 – 9 dní. A posnažíme sa aj trochu rýchlejšie!

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Viac z kolekcie

    Čo letí v neknižnom svete

    Videoherná legenda - Ježko Sonic 3
    Kávy a čaje: Čučoriedka (BONThé)
    6,25 €

    Viac o produkte

    Harmonická chuť zrelých čučoriedok.

    Zloženie: Ibištek, hrozienka, baza, čierne ríbezle, čučoriedky (min. 3%), prírodná aróma, jahody, listy čiernej ríbezle, červené ríbezle.

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Naše katalógové číslo
    204227
    Hmotnosť
    96g
    Celková hmotnosť
    96 g
    Rozmer
    150×220 mm
    Balenie
    vákuové balenie
    Katalógové číslo výrobcu
    700033
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu alebo škodlivý obsah

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Kúpte spolu
    Kávy a čaje: Čučoriedka (BONThé)
    Kávy a čaje: Caribbean Coctail (Bio - Racio)
    17,10 €

    Hodnotenia

    5,0 / 5
    3
    0
    0
    0
    0

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    Jarka
    Neoverený nákup
    5.10.2019
    Odporúčam
    Čaj je chuťou vynikajúci, zvýraznená chuť čučoriedok. Skvelý ovocný čaj aj pre deti, moje ho zbožňujú.
    reagovať
    Emilia
    Neoverený nákup
    30.7.2017
    čaj čučoriedka
    Zakúpený čaj , je veľmi chutný , balenie v estetických sáčkoch , okrem toho mi veľmi pomohol pri závažných zdravotných ťažkostiach , Odporúčam zákazníkom so zažívacími problémami.
    reagovať

    Kúpte spolu
    Kávy a čaje: Čučoriedka (BONThé)
    Kávy a čaje: Caribbean Coctail (Bio - Racio)
    17,10 €
    V prírode je vlastne niečo neobvyklé iba inou formou prejavu obvyklého
    Kniha: Kulový blesk (Liou Cch´-Sin)
    Kulový blesk
    • Liou Cch´-Sin