Businde - Burundi, Karma Coffee

12,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Businde - Burundi, Karma Coffee
Businde - Burundi, Karma Coffee

Businde

Jeden z najvýznamnejších spracovateľov v regióne firma Matraco coffee je vlastnená bývalým farmárom s menom Zuberi Matsitsi. Spracovateľská stanica Businde sa nachádza v... Čítať viac

Výrobca
Karma Coffee

Jeden z najvýznamnejších spracovateľov v regióne firma Matraco coffee je vlastnená bývalým farmárom s menom Zuberi Matsitsi. Spracovateľská stanica Businde sa nachádza v severnej časti regiónu Kayanza, blízko hraníc s Rwandou. Stanica zastrešuje... Čítať viac

  • Káva/čaj

12,00 €

U dodávateľa
Posielame do 13 – 18 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024
Businde - Burundi, Karma Coffee
12,00 €

Viac o produkte

Jeden z najvýznamnejších spracovateľov v regióne firma Matraco coffee je vlastnená bývalým farmárom s menom Zuberi Matsitsi. Spracovateľská stanica Businde sa nachádza v severnej časti regiónu Kayanza, blízko hraníc s Rwandou. Stanica zastrešuje spoločnosť približne 650 lokálnych farmárov, ktorý pestujú výlučne odrodu red bourbon. Každý z nich vlastní zhruba 300 kávovníkov a je schopný vypestovať cca 200 – 300 kg čerešní. Lot ktorý Vám ponúkame je spracovaný suchou metódou, no spracovateľská stanica vlastní okrem 10 fermentačných nádrží aj 2 premývacie nádrže a 170 plôch na sušenie, čiže je schopná úrodu spracovávať mokrým a suchým spôsobom. Zber ako drvivá väčšina africkej úrody je vykonaný ručne, ihneď po doručení čerešní do mlyna Businde, je prevedené prvotné triedenie a umytie plodov, kde s oddelia dozreté zrná od zvyšku. Následne sa čerešne sušia na afrických posteliach podobu 28 dní. Potom s usušené zrná vylúpnu a opticky pretriedia na novo inštalovanom optickom triediči. Zuberi Matsitsi nasleduje trend platenia vyššej výkupnej ceny za dozreté a kvalitné čerešne čím dokáže ponúknuť spracovanú kávu s vyšším hodnotením SCA a následný zisk investuje do inovácie spracovateľského mlyna čo mu opäť iba umožňuje dosiahnuť každým rokom konzistentne výnimočnú kávu.

Chuťový profil: maliny, sušené ovocie, muskovado
Nadmorská výška: 1650-1800 m n.m.
Krajina pôvodu: Burundi
Vlastníci: 650 mikro farmárov
Región: Kaynza
Odroda: Red bourbon
Farma: Businde
Spracovanie: suché
Spracovateľský mlyn: Matraco coffee
Praženie: omniroast
Odporúčané na: espresso, mliečne nápoje,filter
Váha: 250 g
Čítať viac
Hmotnosť
250 g
Celková hmotnosť
250 g
Rozmer
120×180 mm
Balenie
vákuové balenie
Naše katalógové číslo
946573
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčil produkt vám?

„Keď mám na to náladu, dokážem ju rozosmiať, vtedy sa smeje najmä na sebe, čo je akýsi druh lásky, pretože som tým ocenil niečo v nej.“

Intimita - Hanif Kureishi, 2017
Intimita
Hanif Kureishi