Z babičkinej truhlice / Grandmother's Magic Hope Chest, Class, 2017

16,50 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Z babičkinej truhlice / Grandmother's Magic Hope Chest, Class, 2017
Z babičkinej truhlice / Grandmother's Magic Hope Chest, Class, 2017

Z babičkinej truhlice / Grandmother's Magic Hope Chest

Tajomstvá slovenských hradov / Mythical Castles of Slovakia

    Zozbierala a upravila: Martina Rusnáková „Hrady boli voľakedy neprehliadnuteľné. A nielen preto, že vylepšovali horizont. Sídlili na nich vtedajší VIP, od ktorých... Čítať viac

    Vydavateľstvo
    Class, 2017
    136 strán
    2 hodiny čítania

    Zozbierala a upravila: Martina Rusnáková „Hrady boli voľakedy neprehliadnuteľné. A nielen preto, že vylepšovali horizont. Sídlili na nich vtedajší VIP, od ktorých voľky-nevoľky závisel život nevoľníka, ale aj žoldnierov, rytierov... Čítať viac

    • Pevná väzba
    • Slovenčina, angličtina

    16,50 €

    Na sklade 1 ks
    Posielame ihneď

    Dostupné v 32 knižniciach. Požičať v knižnici

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024
    Z babičkinej truhlice / Grandmother's Magic Hope Chest, Class, 2017
    16,50 €

    Viac o knihe

    Zozbierala a upravila: Martina Rusnáková

    „Hrady boli voľakedy neprehliadnuteľné. A nielen preto, že vylepšovali horizont. Sídlili na nich vtedajší VIP, od ktorých voľky-nevoľky závisel život nevoľníka, ale aj žoldnierov, rytierov. To, čo sa dialo vnútri nich i okolo prebúdzalo fantáziu až tak, že príbehy pretrvali. Aj prostredníctvom tejto knihy hrady ožívajú a pozývajú.” Milan Kolcun (sprievodca a spisovateľ)

    „Bohovia či najvyššie mocnosti dlho predlho hľadali najvhodnejšie miesto na uschovanie pokladov múdrosti a nažitej skúsenosti našich prababičiek. Napokon našli tento azyl pamäte v jedinečných, nezabudnuteľných rozprávkových truhliciach, aby tieto povesti či báje poznove objavovali usilovní ctitelia dobrej knihy pre deti a mládež; knižočky lákajúcej neodolateľne i dospelého adresáta... “ PhDr. Jozef Lapšanský, PhD. (riaditeľ Spišskej knižnice)

    POZNÁMKA KU KNIHE: 52 krátkych povestí v slovenskom jazyku preložené do anglického jazyka tlmočené cez romantický príbeh babičky, ktorej poslaním je originálnym spôsobom oboznámiť čitateľov s ľudovým umením, vzbudiť v nich záujem o ľudovú slovesnosť, aby si ju osvojili a udržali. Kniha obsahuje 10 ilustrácií hradov, audioverzia slovenského textu je dostupná na internete.
    Čítať viac
    Počet strán
    136
    Väzba
    pevná väzba
    Rozmer
    165×235 mm
    Hmotnosť
    545 g
    ISBN
    9788097217334
    Rok vydania
    2017
    Naše katalógové číslo
    297514
    Jazyk
    slovenčina, angličtina
    Pôvod
    Slovensko
    Vydavateľstvo
    Class
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Kúpte spolu
    Z babičkinej truhlice / Grandmother's Magic Hope Chest, Class, 2017
    Bytosti z bájí a legiend - Anita Ganeri, David West (ilustrácie), Fragment, 2016
    24,49 €

    Hodnotenia

    4,4 / 5

    17 hodnotení

    14
    0
    1
    0
    2

    Ako sa páčila kniha vám?

    Recenzie čitateľov

    39

    Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

    Beáta Kiselová Bileková
    Overený zákazník
    12.1.2023
    Knižná nádhera
    V modrej chalúpke uprostred dedinky býva babička, ktorá sa s láskou i slzami v očiach díva na fotografiu svojich vnúčat, ktoré žijú v zahraničí. Tak rada by bola s nimi. Preto sa rozhodne, že im bude poklady Slovenska približovať prostredníctvom listov, ktorých bude 52 - na každý týždeň jeden. Vnúčatám zachová formou povestí príbehy o hradoch, ktoré budú môcť navštíviť, a snáď v nich vzbudí záujem o Slovensko a jeho krásy.
    Krásna a vydarená je táto dvojjazyčná kniha, ktorej slovenský text je vhodný pre deti od 8 rokov (prípadne anglický pre tie anglofónne hovoriace) a horná hranica je neobmedzená. Anglický text je pre trošku pokročilejšieho čitateľa, ale určite sa ho netreba báť. Prostredníctvom jednotlivých príbehov čitateľ spozná naše hrady, aj tie menej známe. Príbehy formou povestí sú pútavé a možno viaceré aj pravdivé :) V knihe sa nachádzajú krásne ilustrácie a mapky s miestami výskytov jednotlivých hradov, čím môže byť skvelým sprievodcom za pokladmi našej vlasti. Po jej prečítaní budete chcieť niektoré z nich navštíviť čím skôr. A čo tak každý týždeň v roku jeden? Tak sa vyberte do Čachtíc, Turne nad Bodvou, Košíc, Bratislavy, na hrad Vígľaš, atď. a spoznajte naše jedinečné poklady. Táto kniha je tak krásna a výborná, že určite nájde uplatnenie v mnohých knižniciach.
    Čítať viac
    Ali
    Neoverený nákup
    14.4.2022
    Pre milovníkov povestí
    Od detstva som veľkou milovníčkou legiend a povestí. A obzvlášť takých, ktoré sa viažu k našej krajine.
    Veľmi by som chcela, aby túto lásku zdedili aj moje deti. Ja ich, teda, pri možnej príležitosti "ťahám" na kopce a kniha Z babičkinej truhlice im priblíži povesti, ktoré sa k nim viažu. A že ich veru nie je málo.
    Babička, ktorej vnúčatká žiju ďaleko za hranicami, sa rozhodne skrátiť si čas čakania na ich nasledujúcu návštevu, písaním listov. A nie hockakých.
    Čo list, to príbeh. Dokopy je ich presne 52.
    A obsahuju známe (aj menej známe) legendy o našich krásnych hradoch, ktoré sa, ako hlasní svedkovia minulosti, týčia nad mestami a obcami našej krajiny. Čo je super, legendy sú aj v preklade do anglického jazyka, môžu ich čítať aj deti slovenských rodičov, žijúci za hranicami.
    Aby ste mi rozumeli, toto nie je len o čítani rozprávok na dobrú noc. Aspoň v našom prípade išlo o hodiny dejepisu, zemepisu, etiky aj občianskej náuky. Malý šrácko chcel všetko vedieť.

    Kde sa presne konkrétny hrad nachádza?
    Ako vyzeral kedysi a ako vyzerá teraz?
    Prečo bolo toľko vojen?
    Prečo boli ľudia tak chamtiví?
    Prečo museli umierať deti?
    Prečo verili nezmyslom?
    Čo za meno je Kelemen?
    Určite neodporúčam túto knihu pred spaním. Ale určite ju plne odporúčam všetkým rodičom, ktorí chcú so svojimi deťmi stráviť čas v družnej debate a odovzdať im svoje vedomosti (odporúčam mať pri sebe mobil s google aj ja som bola na niektoré otázky krátka). A úplne najlepším zážitkom bude aj osobná návšteva hradu. Aby si deti nielen vypočuli, ale aj vlastnoručne sa dotkli minulosti.
    Touto kráskou si aj vy darujete zážitok.
    Tieto knihy nie sú určené na jedno prečítanie a viem, že sa k nej časom vrátime. Hneď, ako vylezieme na ďalší hradný vrch.
    Čítať viac
    30.11.2021
    52 povestí, 52 týždňov, 52 listov... 1 rok...

    V modrej chalúpke uprostred malebnej dedinky žije sympatická babička, ktorá miluje svoje vnúčatá. Strašne jej chýbajú, ale vie, že ich uvidí, až budúci rok. Vnúčatá ju totiž navštevujú každé leto.
    Rada by vnúčatám zanechala vrúcny vzťah k Slovensku, a keďže sa im minule páčila rozprávka o slovenských hradoch, babička sa rozhodne, že každý týždeň im napíše list, poviedku o hradoch na Slovensku.
    A presne takto vznikla aj knižka Z babičkinej truhlice. Z listov, z 52 povestí o slovenských hradoch....

    Musím hneď na začiatok povedať, že obálka ako celá grafická stránka knižky ma dostala. Zamilovala som sa do knižky hneď ako sa mi dostala pod ruky. Tie obrázky boli fakt krásne spracované.
    Povesti, príbehy sú písané každé na 1 stranu. Ďalším pozitívom je anglický preklad (ktorý som ja ale nečítala, zbytočne, neviem po anglicky). Poviedky sa mi veľmi páčili, boli napísané jednoducho, niesli so sebou ponaučenie. Knižka učarí nie len mladých a deti, ale rovnako aj dospelých.
    Je to veľmi pekný projekt, dobre vymyslené a chválim autorku za takýto nápad. V knihe nájdete povesti zo všektých hradov Slovenska. Ja milujem dejiny, históriu takže mňa knižka veľmi bavila, čítala som so záujmom a teším sa, keď ich budem môcť čítať aj mojím deťom.
    Čítať viac
    iveta
    Neoverený nákup
    4.12.2017
    Jednoducho napísaný poučný text, dvojjazyčne, super pre školákov každého veku. Sú to akoby rozprávky z celého Slovenska a odporúčam deťom, ktoré milujú hrady a miesta dýchajúce časom a hhistóriou. Čítať viac
    Martina
    Neoverený nákup
    4.12.2017
    Úžasná kniha
    Odporúčam malým aj veľkým veď nie nadarmo sa hovorí že rozprávky nevznikli preto, aby deti zaspali, ale aby sa dospelí zobudili. ???? kniha má krásne obrázky je v slovenskom aj anglickom jazyku vhodná pre školákov väčších a rozpráva krásne príbehy viac neprezradím viac nájdete v knihe. Na Vianoce aj na narodeniny je vhodným darčekom určite poteší nejedno dieťa a počas dlhých zimných večerov namiesto tabletov a mobilov môžu čítať. Mame všetky časti každá je niečim výnimočná a v knihe sú aj krásne obrázky. Ani neviem čo ešte by som o tejto knihe napisala keď všetko prezradiť v jednej recenzii by som nechcela. Čítať viac

    Kúpte spolu
    Z babičkinej truhlice / Grandmother's Magic Hope Chest, Class, 2017
    Bytosti z bájí a legiend - Anita Ganeri, David West (ilustrácie), Fragment, 2016
    24,49 €

    „V deň môjho odchodu zo Severného Kaukazu zbadám v diaľke helikoptéru. Zatiaľ je to len maličký bod na oblohe. O niekoľko sekúnd neskôr si uvedomím, že je to vták. A zhrozím sa svojho nového spôsobu videnia. “

    Vlčice zo Sernovodska - Irena Brežná, 2016
    Vlčice zo Sernovodska
    Irena Brežná