Svätý Pavol z Tarzu - František Trstenský, Don Bosco, 2009

0,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Svätý Pavol z Tarzu - František Trstenský, Don Bosco, 2009
Svätý Pavol z Tarzu - František Trstenský, Don Bosco, 2009

Svätý Pavol z Tarzu

Kto by sa v Jubilejnom roku svätého Pavla nechcel bližšie zoznámiť s hlavným aktérom tejto udalosti? Akýmsi kompasom môže byť práve táto knižka, ktorá poodhaľuje nielen súkromný... Čítať viac

Vydavateľstvo
Don Bosco, 2009
Počet strán
72

Kto by sa v Jubilejnom roku svätého Pavla nechcel bližšie zoznámiť s hlavným aktérom tejto udalosti? Akýmsi kompasom môže byť práve táto knižka, ktorá poodhaľuje nielen súkromný život Apoštola z Tarzu, ale aj zákulisie jeho konania a tvorby... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

0,99 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 6 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

Kto by sa v Jubilejnom roku svätého Pavla nechcel bližšie zoznámiť s hlavným aktérom tejto udalosti? Akýmsi kompasom môže byť práve táto knižka, ktorá poodhaľuje nielen súkromný život Apoštola z Tarzu, ale aj zákulisie jeho konania a tvorby. Jej obsah a čítanie Svätého písma sú spojené nádoby, v ktorých voľne preteká Kristova láska. Je to tá istá láska, ktorá Pavlovi otvorila oči a od základu zmenila jeho poznanie o naplnenom živote. Toto poznanie sa teraz ponúka každému, kto po ňom siahne s úprimným záujmom hoci aj prostredníctvom myšlienok z týchto stránok, ktoré tiež nepriamo nabádajú k osobnej konverzii. A my by sme predsa mali bežať tak, aby sme získali víťazný veniec!
Čítať viac
Počet strán
72
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
115×185 mm
Hmotnosť
75 g
ISBN
9788080740801
Rok vydania
2009
Naše katalógové číslo
69203
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Don Bosco
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Judita Stempelová
Overený nákup
9.6.2022
Pavol z Tarzu. Autor: František Trstenský
Sv.Pavol z Tarzu pochádzal z nábožnej židovskej rodiny (pod hebrejským menom Saul z Tarzu), bol vzdelanec vychovaný ako farizej. Saul bol horlivým vyznavačom židovskej viery a z poverenia veľkňaza prenasledoval kresťanov, ktorých kruto mučil. Robil to z hlbokého presvedčenia na podklade predchádzajúceho vzdelania rabína. Mnohí kresťania pred ním utekali. Známa je udalosť jeho obrátenia na ceste do Damasku, kde chcel pochytať kresťanov, ale zasiahla ho udalosť obrátenia, kedy zo Šavla sa stal Pavol. Pavol neskorší horlivý apoštol národov je dodnes považovaný za najvplyvnejšieho mysliteľa našej civilizácie.
Útla kniha obsahuje niekoľko údajov z jeho mladého života i pôsobenia. Uvádza čitateľa do podstatných znakov kresťanstva, kde zákony krvi a pomsty sa menia na zákony lásky a pokoja. I keď jeho životná cesta po obrátení nebola jednoduchá, svedčí vlastným životom ako cez utrpenie a smrť sa mu otvára cesta spasenia.
Kniha bola napísaná v čase, kedy bol vyhlásený „Rok apoštola Pavla“ (2007) ale na aktuálnosti jeho učenia sa nič nemení.
Čítať viac

Vydavateľstvo Don Bosco

Čítať viac

„Sme zrodení zo zeme, s láskou ju obrábame a ona nám na oplátku dáva všetko, čo potrebujeme. Keď zomrieme, vrátime sa do nej. Vlastne jej patríme.“

Brieždenie v Dženíne - Susan Abulhawová, 2013
Brieždenie v Dženíne
Susan Abulhawová