Nitra a okolie z neba, CBS, 2021

17,47 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Nitra a okolie z neba, CBS, 2021
Čítaná
Nitra a okolie z neba, CBS, 2021

Nitra a okolie z neba
Čítaná

Nitra and Its Surroundings From Heaven

    Pod odvekým dohľadom majestátneho Zobora leží kraj, ktorému život darovala rieka Nitra. Kraj oddávna úrodný, posiaty mozaikou polí, lúk a viníc. Ako jeden z najdlhšie osídlených... Čítať viac

    Vydavateľstvo
    CBS, 2021
    Počet strán
    254

    Pod odvekým dohľadom majestátneho Zobora leží kraj, ktorému život darovala rieka Nitra. Kraj oddávna úrodný, posiaty mozaikou polí, lúk a viníc. Ako jeden z najdlhšie osídlených regiónov tiež dýcha históriou doslova na každom kroku... Čítať viac

    • Pevná väzba
    • Výborný stav
    • Slovenčina, angličtina

    17,47 €

    Cena novej knihy: 24,95 €
    Na sklade
    Posielame ihneď

    Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

    Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

    Vyskúšať Knihovrátok

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Nauč sa čítať v ľuďoch ako v knihách - Patrick King, Grada, 2024
    Nitra a okolie z neba, CBS, 2021
    17,47 €

    Viac o knihe

    Pod odvekým dohľadom majestátneho Zobora leží kraj, ktorému život darovala rieka Nitra. Kraj oddávna úrodný, posiaty mozaikou polí, lúk a viníc. Ako jeden z najdlhšie osídlených regiónov tiež dýcha históriou doslova na každom kroku. Okrem impozantných hradov a pôsobivých kostolov je tu aj množstvo kaštieľov – sídiel slávnych šľachtických rodov, stojacich takmer v každej tunajšej obci. Srdcom regiónu je starobylé mesto Nitra. Pýši sa najdlhšou históriou spomedzi slovenských miest a stáročné dejiny v nej zanechali svoj nezmazateľný rukopis. Sú s ňou spojené počiatky slovenských dejín, mená ako Pribina, Rastislav, Svätopluk, sv. Cyril a sv. Metod, prvý kresťanský chrám na našom území či zavedenie prvého slovanského písma.
    Najdominantnejšou pamiatkou mesta je Nitriansky hrad, kedysi mohutná pevnosť, ktorá odolala aj mongolským útokom, a pôvodnou rozlohou najväčší hrad na Slovensku. Osobitým šarmom dýcha aj skalné bralo nad Dražovcami s malebným románskym kostolíkom. Dražovský kostolík patrí k najstarším a najkrajším stavbám svojho druhu na Slovensku. Podmanivé miesto oplývajúce jedinečným geniom loci je okrem veriacich a pútnikov tiež magnet na turistov a fotografov.
    Nemým svedkom histórie regiónu je aj podmanivá zrúcanina hradu Gýmeš. Rozľahlé ruiny radia hrad k najväčším na Slovensku a v obklopení malebnej prírody je zážitok z jeho návštevy ešte intenzívnejší. Múry hradu síce už dávno vychladli, no isto vám radi rozpovedia jeden z mnohých tajomných príbehov uväznených v čase.
    V tomto kraji sa však nachádza aj mnoho iných, menej známych miest, ktoré stoja za spoznanie. A keďže človek je tvor zvedavý, čaro nepoznaného sľubuje naozaj jedinečný zážitok.
    Čítať viac
    Počet strán
    254
    Väzba
    pevná väzba
    Rozmer
    255×175 mm
    Hmotnosť
    1104 g
    Rok vydania
    2021
    Edícia
    Slovensko z neba
    Naše katalógové číslo
    1967245
    Jazyk
    slovenčina, angličtina
    Pôvod
    Slovensko
    Vydavateľstvo
    CBS
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčila kniha vám?

    „Pamäť rada zahmlieva predchádzajúce zlyhania.“