Zázrak na nástupišti číslo 5 - Clare Pooley, Fortuna Libri, 2023

26,16 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Zázrak na nástupišti číslo 5 - Clare Pooley, Fortuna Libri, 2023
Zázrak na nástupišti číslo 5 - Clare Pooley, Fortuna Libri, 2023

Zázrak na nástupišti číslo 5

Železné pravidlo říká – nikdy se nedávej do řeči s cizími lidmi, které vídáš ve vlaku cestou do práce. Ale co když ho někdo poruší? Iona Iversonová každé ráno v 8:05 nastupuje... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fortuna Libri, 2023
368 strán
5 hodín čítania

Železné pravidlo říká – nikdy se nedávej do řeči s cizími lidmi, které vídáš ve vlaku cestou do práce. Ale co když ho někdo poruší? Iona Iversonová každé ráno v 8:05 nastupuje do svého vlaku... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

26,16 €

Vydavateľom odporúčaná cena: 27,45 €
U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 2 – 3 dní
Ďalšie knižné vydania (2)
The People on Platform 5 - Clare Pooley, Transworld, 2023
Brožovaná väzba
Angličtina, 2023
Viac ako 30 dní

The People on Platform 5 - Clare Pooley, Transworld, 2022
Brožovaná väzba
Angličtina, 2022
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

Železné pravidlo říká – nikdy se nedávej do řeči s cizími lidmi, které vídáš ve vlaku cestou do práce. Ale co když ho někdo poruší?
Iona Iversonová každé ráno v 8:05 nastupuje do svého vlaku. Pravidelně vídá tytéž lidi, pro které už má zavedené přezdívky a představy o jejich životě. Nikdy se však spolu nedají do řeči. Pochopitelně. Jednoho dne se však Svěží Sexista ze Surbitonu začne dusit zrníčkem hroznového vína a na Ioninu výzvu mu přispěchá na pomoc Podezřele Přívětivý Plyšák, z nějž se vyklube zdravotní bratr. Dominový efekt byl spuštěn.
Tihle lidé nemají společného nic než příměstský spoj do Londýna, přesto se začnou sbližovat a zjistí, že první dojem může často klamat. Pomohou Ioně její noví přátelé, když se sama dostane do úzkých?

Nová povzbudivá kniha plná pohody a vtipu od autorky Kavárny na konci ulice.
Čítať viac
Originálny názov
The People on Platform 5
Počet strán
368
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
536 g
ISBN
9788075464668
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1938403
Štýl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
Fortuna Libri
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

3.9.2023
Nikdy sa nerozprávať s ostatnými spolucestujúcimi. To je zlaté pravidlo každodenného dochádzania vlakom. Žiadny očný kontakt ani náznak rozhovoru, inak vám hrozí trápna a dosť nepríjemná chvíľa. Príde však situácia, kedy toto pravidlo treba porušiť. Napríklad v prípade, že sa iný cestujúci dusí. Záchrana života stmelí skupinku rôznorodých ľudí, ktorí však nemajú nič spoločné. V jej strede je Iona, extravagantná lesbička, ktorá má za sebou dlhoročnú kariéru v časopise. Teraz ju však začne vytláčať mladšia generácia. Aj keď si v práci myslia, že im už nemá čo nové ponúknuť, prísediaci vo vlaku sú našťastie iného názoru. Pretože Iona, napohľad nedotknuteľná žena s hrošou kožou, je neskutočne empatická, záleží jej na druhých a aj keď sa môže zdať, že ju nič nezlomí, v skutočnosti je nesmierne zraniteľná. Svoju pomocnú ruku ponúkne každému v zvláštnej skupinke ľudí, ktorí to potrebujú viac, než by si kedy mysleli.

Poviem vám, táto kniha bola úžasná. Nemyslela som si, že si až tak budem užívať čítanie o na prvý pohľad obyčajných ľuďoch, ktorí riešia svoje problémy. Ionu som si obľúbila okamžite, keďže hneď je jasné, že podobnú osobnosť len tak ľahko nestretnete. Avšak aj ostatní z nesúrodej skupinky sa mi postupne dostali pod kožu. Ako som sledovala obdobie ich života, čím si prechádzali a akí v skutočnosti boli, nedalo sa inak ako si ich tiež obľúbiť. Bolo to veselé, smutné, dojemné aj potešujúce zároveň. Pre mňa je táto kniha prototypom “feel good” príbehu, lebo milé a veselé časti dokonale vyvážili tie ťažšie a dojemné. Ku koncu padla aj nejaká slzička a bolo mi naozaj ľúto, že sa o postavách nedozviem viac. Už teraz pokukujem po ďalších knihách o autorky, našťastie ich ešte pár napísala.
Čítať viac

Vydavateľstvo Fortuna Libri

Čítať viac

„Pokiaľ ide o mňa, síce nechápem svoju mamu a oca a niekedy mi ich je ľúto, ale nemôžem si pomôcť, mám ich veľmi rád.“

Charlieho malé tajomstvá - Stephen Chbosky, 2016
Charlieho malé tajomstvá
Stephen Chbosky