Kompletní příručka pro designéry - Jason Simmons, Slovart CZ, 2009

15,37 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Kompletní příručka pro designéry - Jason Simmons, Slovart CZ, 2009
Čítaná
Kompletní příručka pro designéry - Jason Simmons, Slovart CZ, 2009

Kompletní příručka pro designéry
Čítaná

Kompletní příručka designéra pomůže grafikům na všech úrovních. Vypořádává se s běžnými technickými problémy a poskytuje návody, jak dosáhnout nejlepších výsledků, spolu se... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart CZ, 2009
Počet strán
256

Kompletní příručka designéra pomůže grafikům na všech úrovních. Vypořádává se s běžnými technickými problémy a poskytuje návody, jak dosáhnout nejlepších výsledků, spolu se spoustou typů a nápadů... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Výborný stav
  • Čeština
21,95 €

15,37 €

-30 %
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Cilla Börjlind, Rolf Börjlind: Oko noci. Ikar, 2024

Viac o knihe

Kompletní příručka designéra pomůže grafikům na všech úrovních. Vypořádává se s běžnými technickými problémy a poskytuje návody, jak dosáhnout nejlepších výsledků, spolu se spoustou typů a nápadů. Odhaluje podstatné aspekty grafické práce v oblasti obrazového designu a designu určeného pro tisk. Každá sekce se zabývá technickými záležitostmi a dovednostmi nutnými pro danou oblast grafického designu. Pomocí projektů, které jsou vysvětleny krok za krokem, a inspirativních příkladů, jako jsou písmo, typografie, barvy, zobrazování, layout a tisk, jasně vysvětleny, a jejich používání je tak usnadněno.
Čítať viac
Originálny názov
The Designer´s Desktop Manual
Počet strán
256
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
210×234 mm
Hmotnosť
953 g
Rok vydania
2009
Naše katalógové číslo
1300133
Jazyk
čeština
Preklad
Vydavateľstvo
Slovart CZ
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Martin Adamko
Neoverený nákup
18.3.2010
Príručka pre každého grafika
Osobne som si túto knihu kúpil už v anglickom znení a po prvom prezretí som nemal o čom uvažovať. Kniha je prehľadne členená a zachytáva takmer všetky okamihy tvorivého procesu grafika. Nie je zbytočne rozsiahla, no pritom poskytuje dokonalý základ pre začínajúceho grafika.

S niektorými postupmi som sa síce nezhodol na 100%, ale to je predsa len subjektíva mojich skúseností, overeného. Okrem výborne napísanej obsahovej časti, vás čaká aj veľa inšpiratívnych ukážok, ktorých je tak akurát v pomere k textom. Práve preto sa kniha číta ľahko, stránky doslova hlcete, a chcete vedieť viac a núti vás zisťovať a hľadať ďalšie zdroje informácií.

Kniha spracováva najmä overené postupy a snaží sa pomôcť najmä v začiatkoch, no nekladie si za cieľ presvedčiť vás, že je to jediný a správny spôsob. Až skúsenosť totiž úkaže tvorcovi, kedy tieto zaužívané pravidlá je vhodné opustiť a dosiahnuť tak niečo nové a neopakovateľné. Kreatívne je často porušením pravidiel a zaužívaného.

Čo ešte stojí za zmienku sú zoznamy:
1. skratiek najčastejšie používaných v programoch ako inDesign, Quark Express, Illustrator, Photoshop, dokonca Dreamweaver a to všetko dvojmo pre platformu PC aj MAC;
2. korekčné značky textov a dokonca aj obrázkov používané v procese prípravy a schvaľovania;
3. špeciálnych znakov a ich vkladanie pre obe platformy doplnené o reprezentáciu v HTML kóde;
4. štandardizovaných veľkostí papiera a druhov skladania a väzby;
5. základných pojmov od A-Z

Pôvodné anglické znenie je z roku 2007, no tým že sa snaží poukázať na najdôležitejšie zákutia tvorby grafických materiálov je podľa mňa stále aktuálna. Sám som grafik, a keď si v niečom nie som istý alebo idem skúsiť niečo, čo som nikdy nerobil, je pre mňa táto kniha bránou do nového a neprebádaného sveta. Som si istý, že tak isto by poslúžila aj iným, a že si v nej čosi nájde aj už ostrieľaný tvorca. Táto kniha by mala byť povinnou literatúrou v každej reklamnej agentúre, vlastne v knižnici každého, kto to s grafikou myslí vážne.

Už len poznámka pre tých, ktorí pracujú v anglickej verzii niektorého z vyššie spomínaných programov:
Pre lepšie pochopenie problematiky a pre začiatočníkov odporúčam práve túto českú verziu. Avšak pre ďalšie vzdelávanie je celkom zaujímevé vedieť ako sa daná problematika správne nazýva v angličtine. Práve vyhľadaním týchto výrazov vo vašom obľúbenom vyľadávači vám poskytne ďalšie možnosti pre ďalšie štúdium, keďže väčšina kvalitných zdrojov vedomostí z tejto problematiky je práve v anglickom jazyku.
Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart CZ

Čítať viac

„Jediné, čo som dostal od života zadarmo, boli ovčie kiahne. Na všetko ostatné som si poctivo zarobil vlastnými rukami.“

Mafiánska poprava? - Peter Šloser, 2019
Mafiánska poprava?
Peter Šloser