Olivovník - Lucinda Riley, Tatran, 2023

24,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Olivovník

Čarovná vila. Nezabudnuteľné leto. Skryté tajomstvá sa derú na povrch.

Pred vyše dvadsiatimi rokmi strávila baletka Helena čarovné prázdniny na Cypre, kde mal jej krstný otec Angus prekrásnu vilu, a prežila tam aj prvú lásku. Po Angusovej smrti... Čítať viac

4,3 31 hodnotení
Vydavateľstvo
Tatran, 2023
432 strán
6 hodín čítania

Pred vyše dvadsiatimi rokmi strávila baletka Helena čarovné prázdniny na Cypre, kde mal jej krstný otec Angus prekrásnu vilu, a prežila tam aj prvú lásku. Po Angusovej smrti vilu zdedila a teraz sa s rodinou a priateľmi vracia na ostrov... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina

24,90 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 44 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Pred vyše dvadsiatimi rokmi strávila baletka Helena čarovné prázdniny na Cypre, kde mal jej krstný otec Angus prekrásnu vilu, a prežila tam aj prvú lásku. Po Angusovej smrti vilu zdedila a teraz sa s rodinou a priateľmi vracia na ostrov.

Helena dúfa, že tu spoločne strávia nádherné leto, no len čo otvorí dvere Pandory, zmocní sa jej čudný pocit, že práve odchýlila mytologickú skrinku plnú zla a nástrah. Pod idylickou krásou domu číhajú tajomstvá, ktoré sa po rokoch vynárajú na povrch.
Helena nikdy neprezradila oddanému manželovi Williamovi, otcovi svojich dvoch mladších detí, ani Alexovi, trinásťročnému synovi z predošlého vzťahu, kto je Alexovým otcom. Uvedomuje si, že pravda môže byť niekedy zničujúca.

Keď však stretne šarmantného miestneho vinára Alexisa, udalosti naberú rýchly spád. Helenin bystrý syn Alex nevraživo sleduje, ako Alexis dvorí jeho matke, a zmieta sa medzi pocitom, že by ju mal chrániť, a zúfalou túžbou dozvedieť sa, kto je jeho otcom. Navyše ho na nádhernom ostrove, rodisku bohyne lásky Afrodity, zasiahne Amorov šíp a chlapec sa beznádejne zaľúbi do krásnej Chloë. S rovnakou vášňou však nenávidí svojho úspešnejšieho soka Rupesa.

Olivovník je láskavý a dojímavý príbeh o tom, ako sa správame, keď sme primladí a nevieme riešiť životné situácie. Je aj o tom, ako polopravdy a klamstvá podkopávajú ľudské vzťahy, ako môže pocit viny a zrady rozdeliť aj najbližších členov rodiny a priateľov a ako láska, lojálnosť a čestnosť vytvárajú spojivo, ktoré nás podrží aj v najťažších časoch.
Čítať viac
Originálny názov
The Olive Tree
Počet strán
432
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
147×229 mm
Hmotnosť
567 g
ISBN
9788022214100
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1930137
Štýl
historický, romantický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Írsko
Vydavateľstvo
Tatran
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Olivovník - Lucinda Riley, Tatran, 2023
Polnočná ruža - Lucinda Riley, Tatran, 2022
49,80 €

Hodnotenia

4,3 / 5

31 hodnotení

17
9
3
1
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

AB
Neoverený nákup
26.2.2024
Pre mňa perfektná kniha. Čítala sa ľahko, strana za stranou, doslova som ju hltala. Príjemné prostredie, rozmanité postavy, ťažké životné situácie. Rozuzlenie deja ma celkom šokovalo a také knihy mám rada. Odporúčam ???? Čítať viac
10.2.2024
Lucindine knihy mám veľmi rada. má, mala naozaj veľký rozprávačský talent. je veľká škoda, že už nie je medzi nami a nenapíše žiadnu novú knihu. jedinou útechou môže byť to, že sa postupne prekladajú tie čo napísala. teším sa na každú jednu. rovnako tomu bolo aj pri Olivovníku. nejdem ho porovnávať so Siedmymi sestrami (tie sú iná liga), ale asi prvý krát od kedy čítam jej knihy sa u mňa dostavilo malilinké sklamanie. autorkine knihy si ma väčšinou získajú hneď na začiatku. tu to trochu trvalo. kniha ma chytila, to áno, ale nedržala ma zaháknutú, nepoháňalo ma to otáčať stránky s takou vervou ako inokedy.

u Lucindiných kníh som si zvykla na určitú retrospektívu v rozprávaní, prostredníctvom, ktorej spoznávame postupne minulosť postáv, skladáme si celkový obraz a vďaka ktorej lepšie vieme pochopiť postavy v súčasnosti. Olivovník sa tomuto vzorcu vymyká a primárne sa odohráva v jednom časovom období a na jednom mieste. tentoraz nám teda Lucinda ponúkla o niečo komornejší príbeh, ako inokedy. zasadila ho do prostredia vily Pandora, na Cypruse.

príbeh sa odohráva počas jedného leta na čarovnom ostrove. leta, po ktorom obyvatelia vily nemusia byť rovnakí, leta, ktoré všetko zmení. tak ako Pandorina skrinka v sebe niečo ukrývala, tak aj vila v sebe niečo skrýva. ide o tajomstvá jej obyvateľov, ktoré môžu byť rovnako zničujúce. každá z postáv si nesie svoju malú pandorinu skrinku, svoje tajomstvá. napr. návrat do vily pre jednu z nich prináša aj spomienky, ktoré znamenajú tajomstvá a na ktoré by najradšej zabudla a pochovala ich hlboko. tak ako plynulo leto a život ich obyvateľov, tak ich tajomstvá začínali vrieť, postupne vychádzať na povrch a ovplyvňovať všetko na okolo.
práve tu mi chýbala tá retrospektíva, na ktorú som u Lucindy zvyknutá a ktorá by mi lepšie pomohla pochopiť správanie postáv teraz. dočkali sme sa jej však až na konci a v trochu zrýchlenej podobe. práve skrz jej absenciu som si nedokázala k postavám vytvoriť taký vzťah. keby v knihe teda boli dve časové roviny, tak je to inak dokonalé.

aj napriek menším výtkam a zmiešaným pocitom, ktoré som počas čítania mala, po jej dočítaní sa u mňa dostavil ten pocit aký mám u Lucindiných kníh. je Olivovník krásnym a silným príbehom. príbehom o tom ako tajomstvá môžu byť zničujúce, ale ich držanie v sebe ešte viac. príbehom o láske a o jej rôznych podobách. občas to bolo miestami však trochu predvidateľné. stačilo dávať pozor a niektoré veci sa dali ľahko odhadnúť (napr. identita Alexovho biologického otca alebo kto si nakoniec získa jeho srdce). ak máte radi autorkinu tvorbu, určite po knihe siahnite.
Čítať viac
Eva Ružičková
Neoverený nákup
30.1.2024
Kniha Olivovník
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Veľmi dobre spracovaný román s napínavým nádychom, krásny opis prostredia a medziľudských vzťahov v ktorom sa dej odohráva. Čítať viac
13.1.2024
“Je to začiatok.
Olivová ratolesť.
Začiatok porozumenia.
A odpustenia.”

Opäť sa budem opakovať, ale tento príbeh ma zo začiatku vôbec nebavil. Zbožňujem príbehy od Lucindy, neviem sa ich nabažiť, no Olivovník som skoro ani nedočítala. Knihu som odložila na pár mesiacov a teraz v januári som jej dala druhu šancu. A dobre som urobila.

Olivovník je príbeh plný emócii, príbeh o láske a zrade, o minulosti a súčasnosti, dokonca aj o budúcnosti. Je to príbeh, ktorého postavy sú popretkávané tak, že o tom ani nevedia. A aj keď majú medzi sebou klamstvá a tajomstvá, veľké hádky a sklamania, tak stále sa nájde niekto, kto prinesie tú olivovú ratolesť. Niekto, kto odpustí.

Vám sa možno páčiť bude už od začiatku, no mne to trvalo trošku dlhšie. Možno nesprávne obdobie alebo moje citové rozpoloženie. Ponaučenie? Asi to nikdy netreba vzdať so žiadnou knihou, aj keď som zástancom heslo - nestrácaj čas s knihou, ktorá ťa nebaví. To už ale je na každom z nás.
Čítať viac
Monika
Neoverený nákup
4.1.2024
Slabé
Dej sa odohráva v starej vile na Cypre, s Olivovnikom to nemá nič spoločné, dokonca tam nič nebolo spomenuté ohľadom tohto stromu, od začiatku sa to iba vlečie a pritom je evidentné co sa bude diať, knihu som sa musela donútiť prečítať do konca, vôbec neodporúčam Čítať viac
Karol
Neoverený nákup
27.11.2023
Olivovnik
Skvelých 6 hodín citania na vyše 400 stranach
Olivovník je láskavý a dojímavý príbeh o tom, ako sa správame, keď sme primladí a nevieme riešiť životné situácie. Je aj o tom, ako polopravdy a klamstvá podkopávajú ľudské vzťahy, ako môže pocit viny a zrady rozdeliť aj najbližších členov rodiny a priateľov a ako láska, lojálnosť a čestnosť vytvárajú spojivo, ktoré nás podrží aj v najťažších časoch.
Čítať viac
Miriam Biróová
Overený nákup
20.11.2023
Olivovník
Veľmi som sa tešila na ďalšiu knihy od mojej obľúbenej autorky...naplnila moje očakávania, kniha bola veľmi pekne napísaná, pútavý príbeh zasadený do krásneho prostredia ostrova Cyprus sa čítal veľmi dobre, pani Rileyová je, teda bola, naozaj úžasná rozprávačka a viedela vždy čitateľa udržať v napätí pri čítaní všetkých jej diel. Olivovník určite medzi ne patrí, odporúčam všetkým čitateľom po nej siahnuť. Čítať viac
2

Keď som bola mladšia knihy som nemala rada a myslela som si, že už ich nebudem čítať vôbec, ale už 2 roky čítam knihy vždy a všade a čítanie je moja najobľúbenejšia činnosť a nevimenila by som ju za nič iné.

Hana Horváthová
Overený zákazník
12.11.2023
Z každého trošku
Dokonalý príbeh toho ako je všetko v najväčšom poriadku, všetko je tak krásne a romantické až zrazu postupne už začínate mať na niečo podozrenie až Vás to donúti povedať niekedy krutú pravdu. Ale potom...potom je všetko ešte lepšie ako bolo. Cítite sa uvoľnený s novou energiou, že už nič netajíte a získate si opäť dôveru iných.

Zamotaná kniha s úžasným dejom na oddych a vcítenia sa do druhých a zároveň nádych do priestoru.
Čítať viac
24.10.2023
Nádherný slnečný Cyprus, prekrásna vila, čarovné prázdniny a prvá láska, na to všetko dnes Helena spomína, keď sa vracia tam, kde sa to celé začalo. Mladí ľudia robia množstvo chýb a často ľutujú svoje rozhodnutia, ani táto kniha sa podobným situáciám nevyhne. Budeme sa točiť v kruhu jednej rodiny a postupne odhaľujeme staré tajomstvá, ktoré mali možno zostať naveky skryté.

Olivovník je vynikajúca kniha, no je poznať, že nie je taká prepracovaná ako jej séria Sedem sestier, čo je úplne pochopiteľné. V niektorých momentoch by som ocenila, keby Lucinda v príbehu zašla ešte o niečo hlbšie a venovala sa osudom svojich postáv trocha detailnejšie, no v momente, kedy som sa na príbeh sústrediť ako na celok, som s ním veľmi spokojná. Autorka osudy vkusne poprepájala, nepriklonila sa k dotláčaniu zbrklých zbytočných vysvetlení, ktoré by v konečnom dôsledku vysvetleniami neboli, práve naopak, z knihy bolo cítiť, že stál veľa práce a premýšľania a tiež fakt, že postavy to mali spočítané už na začiatku.

Ako vždy veľmi čtivé, atmosférické a neodložiteľné!
Čítať viac

Lucinda Riley

Čítať viac

Vydavateľstvo Tatran

Čítať viac
Kúpte spolu
Olivovník - Lucinda Riley, Tatran, 2023
Polnočná ruža - Lucinda Riley, Tatran, 2022
49,80 €

„Vo formičke. To je ten typ splynutia, keď si pritúlite druhú bytosť chrbtom k svojmu telu. Schúlite ju tak do seba, uzavriete v objatí niekde tam, kde sa telá dotýkajú celým povrchom. Ako vlhký piesok, ktorý deti naberajú do formičiek a vzápčtí vyklápajú vytvarovaný.“

Honeymoon - Jana Beňová, 2015
Honeymoon
Jana Beňová