Tajná invaze - Brian Michael Bendis, Leinil Francis Yu (Ilustrátor), Crew, 2023

36,17 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Tajná invaze - Brian Michael Bendis, Leinil Francis Yu (Ilustrátor), Crew, 2023
Tajná invaze - Brian Michael Bendis, Leinil Francis Yu (Ilustrátor), Crew, 2023

Tajná invaze

Dobyvačná mimozemská rasa známá jako Skrullové strávila desítky let infiltrací našeho světa. Využívají své schopnosti měnit podobu, aby pronikli do nejvyšších pater vlády,... Čítať viac

Vydavateľstvo
Crew, 2023
Počet strán
256

Dobyvačná mimozemská rasa známá jako Skrullové strávila desítky let infiltrací našeho světa. Využívají své schopnosti měnit podobu, aby pronikli do nejvyšších pater vlády, armády... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Čeština

36,17 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 7 – 9 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024
Tajná invaze - Brian Michael Bendis, Leinil Francis Yu (Ilustrátor), Crew, 2023
36,17 €

Viac o knihe

Dobyvačná mimozemská rasa známá jako Skrullové strávila desítky let infiltrací našeho světa. Využívají své schopnosti měnit podobu, aby pronikli do nejvyšších pater vlády, armády... a dokonce i do komunity superhrdinů. Schopnosti Skrullů se vzpírají jakémukoli technologickému i mystickému odhalení. Bratr se obrací proti bratrovi a hrdina proti hrdinovi, protože Skrullové využívají svého mocenského postavení a schopnosti vyvolat zmatek k masivní ofenzívě s cílem dobýt Zemi! Děje se to už léta, v tichosti. Nyní se však tajná invaze projeví v plné síle!

Obsahuje sešity Tajná invaze č. 1–8, které napsal Brian Michael Bendis (Ultimate Spider-Man) a nakreslil Leinil Yu (Wolverine).
Čítať viac
Počet strán
256
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
180×270 mm
Hmotnosť
904 g
ISBN
9788076793217
Rok vydania
2023
Edícia
Legendy Marvelu
Naše katalógové číslo
1928953
Ilustrácie
Jazyk
čeština
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Crew
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

2 hodnotenia

0
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

29.3.2024
Instagram: peterpanik_reviews
'Tajná invázia' je jedna zo zásadných udalostí, ktorá vyšla v češtine od crew v roku 2023 v rámci série 'Legendy Marvelu'. No a teraz som sa k nej konečne dopracoval aj ja!

O scenár sa postaral Brian M. Bendis a s vizuálom mu pomohli Leinil Francis Yu či Mark Morales. Komiks má 256 strán, ktoré prečítate pomerne rýchlo - azda aj kvôli tomu, že nejako extra veľa textu sa tu v pomere na storyboardy nenachádza. Na túto časť som sa ozaj tešil, ale musím priznať, že som mierne sklamaný.

Podobne ako seriál 'Secret Invasion', aj komiks zaostal za mojimi očakávaniami. Existujú totiž príbehy a ich spracovania, ktoré dokážete prečítať bez širších súvislostí a znalostí "Marvel sveta". A potom sú tu tie, ktoré čítate a zrazu zisťujete, že by sa vám zišlo doplniť znalosti aj o ďalšie doplnkové príbehy. 'Tajná invázia' je ten druhý prípad. Celá táto udalosť je v českom prevedení akoby "vytrhnutá z kontextu". Na Zem skrátka dorazia Skrullovia, ku ktorým sa pridajú ti, ktorí v tajnosti žijú na Zemi už ktovie ako dlho. A prakticky hneď začína rúbanica, kde proti sebe bojujú superhrdinovia navzájom, alebo bojujú proti svojim napodobeninám. Nikto totiž poriadne netuší kto si vymýšľa a kto predstiera a klame. Nikto neverí nikomu.

Z pohľadu celkového vizuálu to vyzerá moderne a naozaj veľmi pekne i pútavo. Občas tu síce máme zložité scény s množstvom charakterov, vďaka čomu pôsobia ilustrácie trocha zmätene či prekombinovane a vy neviete kde sa pozrieť skôr. Ale to je ten najmenší problém. Obsahovo sa mi to totiž zdalo po scenáristickej stránke dosť urýchlené. Boli chvíle kedy by mi vyhovovalo trocha spomaliť a ísť viac do hĺbky, teda do psychologickej i špionážnej tóniny. Mám proste pocit, že autor premrhal potenciál.

Odhliadnuc od tých preklepov v preklade to však nebolo zlé. Samotný príbeh som si užil, ale myslím, že k tomu mohlo crew prihodiť ešte zopár strán súhrnu alebo čohosi, čo by nás uviedlo k tejto udalosti. Napríklad, prečo Thor neznáša Iron Mana? Čo sa stalo s Furym, že ho všetci vnímali ako zjavenie. A dalo by sa pokračovať.

Cez to všetko, obstojné doplnenie zbierky 'Legendy Marvelu', hoci na takého 'Thora', '1602' či 'Visiona' sa to nechytá.

Viac podobných recenzií nájdete na mojom Instagrame: peterpanik_reviews

Rád vás tam privítam! :)
Čítať viac

„Knihy by mali byť tam, kde si ich budú najviac vážiť, a nie ležať zaprášené na zabudnutej polici, nemyslíš? “

Brisingr - Christopher Paolini, 2009
Brisingr
Christopher Paolini