Dejiny špionáže - Ernest Volkman, Ikar, 2020

12,94 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Dejiny špionáže - Ernest Volkman, Ikar, 2020
Čítaná
Dejiny špionáže - Ernest Volkman, Ikar, 2020

Dejiny špionáže
Čítaná

Táto fascinujúca kniha podáva príbeh špionáže od klasických zvedov cez stredovekých majstrov-špiónov a studenovojnové sledovanie až po manipuláciu verejnej mienky v dnešnom... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2020
Počet strán
208

Táto fascinujúca kniha podáva príbeh špionáže od klasických zvedov cez stredovekých majstrov-špiónov a studenovojnové sledovanie až po manipuláciu verejnej mienky v dnešnom digitálnom období... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Mierne opotrebovaná
  • Slovenčina

12,94 €

Cena novej knihy: 19,90 €
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

Táto fascinujúca kniha podáva príbeh špionáže od klasických zvedov cez stredovekých majstrov-špiónov a studenovojnové sledovanie až po manipuláciu verejnej mienky v dnešnom digitálnom období.
Odkrýva spravodajských agentov a vojenských vyzvedačov, zachytené správy a tajné kódy, bezvýchodiskové intrigy a „medové“ pasce. Prináša prípadové štúdie o najzaujímavejších – a najneočakávanejších – špiónoch a sprisahaniach z dávnych čias aj súčasnosti, ilustrované nevšednými fotografiami a skúma spôsoby využívania a funkciu dnešnej digitálnej techniky a médií. Dejiny špionáže ako máloktorá kniha predtým dekódujú skrytý svet spravodajských služieb.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Originálny názov
The History of Espionage
Počet strán
208
Väzba
pevná väzba
Rozmer
195×245 mm
Hmotnosť
782 g
Rok vydania
2020
Naše katalógové číslo
891847
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

2 hodnotenia

1
0
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

28

Prvú knihu som prečítala už ako maličká, keď som ju kompletne roztrhala na franforce :D Odvtedy sa ma čítanie drží, ale ku knihám sa už chovám s úctou :)

Jana Miklošková
Overený nákup
12.1.2023
Opäť kniha, z ktorej mám rozporuplné pocity. Dejiny špionáže sú jednoznačne zaujímavou knihou, kde autor približuje príbehy od prvých špiónov vo vznikajúcich ríšach až po súčasnú kyberšpionáž a tie informácie sú naozaj veľmi zaujímavé. Ja som sa nikdy nezamýšľala nad tým, ako v minulosti získavali králi, cárovia, cisári a iní vládcovia informácie, aby mohli viesť svoju krajiny a rozširovať ju prostredníctvom vojen a nájazdov, ale špionáž je vlastne veľmi logickým krokom a práve to všetko sa tu dozviete. Kniha je doplnená fotografiami ľudí, aparátov, šifier a iného, čo skvelo dopĺňa celkový obraz.
Na druhej strane mi na knihe prekážala jedna vec. Prekladateľ za niektoré vety vkladal poznámky, čo je v poriadku, lenže mnohé vlastne podryli tvrdenia autora, čím v mojich očiach dôveryhodnosť knihy klesala.
V závere by som zhodnotila, že knihu sa čítať oplatí, no možno je fajn neveriť jej na 100% a v prípade záujmu si doplniť informácie z iných zdrojov.
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Úlohou rozprávača nie je povedať ti, ako máš myslieť, ale dať ti otázky, o ktorých máš premýšľať.“

Cesta králů - Brandon Sanderson, 2012
Cesta králů
Brandon Sanderson