Carlo Acutis - Umberto De Vanna, Don Bosco, 2020

7,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Carlo Acutis

15 rokov priateľstva s Bohom

V každej dobe žil niekto, koho neskôr história označila za div storočia. Nový blahoslavený Carlo Acutis je takýmto divom súčasnosti. Usmievavý mladík a počítačový nadšenec,... Čítať viac

Vydavateľstvo
Don Bosco, 2020
Počet strán
128

V každej dobe žil niekto, koho neskôr história označila za div storočia. Nový blahoslavený Carlo Acutis je takýmto divom súčasnosti. Usmievavý mladík a počítačový nadšenec, ktorý sa stal známym pre svoj projekt dokumentácie... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

7,90 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 9 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Ozveny starých kníh - Barbara Davis, AURORA, 2024

Viac o knihe

Krátky a svieži životopis nového blahoslaveného, ktorý ako pätnásťročný zomrel na leukémiu v povesti svätosti.

V každej dobe žil niekto, koho neskôr história označila za div storočia. Nový blahoslavený Carlo Acutis je takýmto divom súčasnosti. Usmievavý mladík a počítačový nadšenec, ktorý sa stal známym pre svoj projekt dokumentácie eucharistických zázrakov. Chlapec usilujúci sa o svätosť. Pätnásťročný ako Dominik Savio – ale nie je to druhý Dominik. Zo zámožnej rodiny ako svätý František z Assisi a rovnako milujúci chudobu ako on – ale nie je to druhý František. Je to Carlo. Originál, nie kópia. Jeho život, choroba, smrť i to, ako oslovuje ľudí po celom svete, je eucharistickým zázrakom v pravom zmysle slova: to sa totiž môže stať s každým, kto sa cez Eucharistiu otvorí pôsobeniu živého Boha.

Kniha je adresovaná dospievajúcim, ktorí sa môžu inšpirovať nevšedným kresťanským životom tohto mladého chlapca. Na konci každej kapitoly sú podnety na osobné zamyslenie alebo na prácu v mládežníckych skupinách.

Čítať viac
Počet strán
128
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
115×185 mm
Hmotnosť
139 g
ISBN
9788080744786
Rok vydania
2020
Naše katalógové číslo
757945
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Don Bosco
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Andrea
Neoverený nákup
27.10.2023
Skvelá kniha
Dávnejšie som čítala knihu o eucharistických zázrakoch a chcela som vedieť niečo o človeku, ktorý ju napísal. Zistila som, že autorom je iba chlapec, Carlo Acutis. Sledovala som jeho blahorečenie v Assisi a keď bola dostupná táto kniha, hneď som si ju zaobstarala. Jeho príbeh je príbehom talianskeho chlapca, ktorý žil svoj život v priateľstve s Ježišom a s Máriou. Mal veľkú lásku k Eucharistii, hovoril, že Eucharistia je diaľnica do neba. Ruženec sa modlil každý deň, veľmi sa mi páčila jeho myšlienka, že ruženec je najkratší rebrík do neba. Aj keď navonok žil obyčajný a jednoduchý život, mnohých nasmeroval na cestu k Bohu. Povzbudzoval aj mladých, snažil sa ukázať im pravé hodnoty života. Bol nadšeným počítačovým programátorom.
S neuveriteľnou odovzdanosťou Bohu prijal informáciu o svojej ťažkej chorobe, ktorá bola nesmierne rýchla. Nesťažoval sa, hoci mohol, lebo veľmi trpel. Jeho myšlienky smerovali k nebu. Žil iba 15 rokov a predsa zanechal vo svete nezmazateľnú stopu. Aj my si môžeme brať príklad z jeho svätého života. Pápež František ho 10. októbra 2020 v Assisi vyhlásil za blahoslaveného.
Blahoslavený Carlo, oroduj za nás!
Čítať viac

Vydavateľstvo Don Bosco

Čítať viac

„Optimizmus pochádza z vedomia vlastnej sily. “

Zázraky života - Ivan Štúr, 2016
Zázraky života
Ivan Štúr