Zvládnem to - Niels Van Hove, Diki (ilustrátor), Enigma, 2020

6,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Zvládnem to

Katka je školáčka, v škole sa jej darí a má veľa kamarátov a kamarátok. Lenže, tak ako každé dieťa, aj ona sa občas ocitne v ťažkej situácii doma či v škole. NIekedy sa skrátka... Čítať viac

Vek
6+
Vydavateľstvo
Enigma, 2020
Počet strán
32

Katka je školáčka, v škole sa jej darí a má veľa kamarátov a kamarátok. Lenže, tak ako každé dieťa, aj ona sa občas ocitne v ťažkej situácii doma či v škole. NIekedy sa skrátka veci nevyvíjajú tak, ako by sa jej to páčilo... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

6,90 €

U dodávateľa
Posielame do 9 – 14 dní

Dostupné v 15 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
Zvládnem to - Niels Van Hove, Diki (ilustrátor), Enigma, 2020
6,90 €

Viac o knihe

Katka je školáčka, v škole sa jej darí a má veľa kamarátov a kamarátok. Lenže, tak ako každé dieťa, aj ona sa občas ocitne v ťažkej situácii doma či v škole. NIekedy sa skrátka veci nevyvíjajú tak, ako by sa jej to páčilo.
V tomto príbehu deti uvidia, ako sa takéto situácie dajú riešiť. Katka sa nevie načas vychystať do školy, nerada číta pred spolužiakmi, bojí sa výsmechu a má strach z neúspechu.

Prostredníctvom Katkiných zážitkov deti pochopia, že je dôležité stanoviť si cieľ, veriť vo svoje schopnosti a poučiť sa z neúspechu. Nenápadne sa zoznámia s technikami ako povzbudivá vnútorná reč, vizualizácia problému, vnímanie prítomnej chvíľky (mindfulness) a riadené odvádzanie pozornosti.

Ocino naučí večer Katku jednoduché uvoľňovacie cvičenie, po ktorom sa jej myseľ upokojí a ona krásne zaspí.
Čítať viac
Počet strán
32
Väzba
pevná väzba
Rozmer
220×220 mm
Hmotnosť
294 g
ISBN
9788081330971
Rok vydania
2020
Vekové odporúčanie
6+
Naše katalógové číslo
746577
Ilustrácie
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Enigma
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

10
Overený nákup
27.1.2022
V knihe o školáčke Katke sú spomenuté veľmi podobné situácie, ktoré trápia aj nás. Nie vždy je všetko tak ako by sme chceli. Každý máme svoju povahu, náturu a každému pomáha niečo iné.
Deti sa Katke smejú, že niečo nevie, tak to radšej nerobí. Pred tabuľou ma veľkú trému a neverí si. Naučila sa ako sa ovládať keď ju niekto urazí, alebo jej ublíži. Zistila, čo jej pomáha aby sa upokojila a nekričala, čo ju povzbudí aby si viac verila.
Kniha nám dosť pomohla. Dcéra aj vďaka nej zistila, že nie je v tom sama a aj veľa detí z jej škôlky sa môžu cítiť ako ona. Pri čítaní bolo vidno ako sa jej dymí z hlavičky a mozog funguje na plné obrátky. Začala si spomínať na vlastné skúsenosti a na to ako sa vtedy cítila. Veľa sme sa potom rozprávali.
Knižka je útla, ilustrácie sprevádza primerane dlhý text
Čítať viac

„Keď som nemal čo stratiť, dostalo sa mi všetkého. Keď som prestal byť tým, kým som bol, našiel som sám seba. Keď som spoznal poníženie, a napriek tomu som kráčal ďalej, pochopil som, že si môžem slobodne vybrať osud.“

Záhir - Paulo Coelho, 2008
Záhir
Paulo Coelho