The Habsburgs - Martyn Rady, Allen Lane, 2020

34,50 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
The Habsburgs - Martyn Rady, Allen Lane, 2020
The Habsburgs - Martyn Rady, Allen Lane, 2020

The Habsburgs

The Rise and Fall of a World Power

In The Habsburgs, Martyn Rady tells the epic story of a dynasty and the world it built - and then lost - over nearly a millennium... Čítať viac

Vydavateľstvo
Allen Lane, 2020
Počet strán
416

In The Habsburgs, Martyn Rady tells the epic story of a dynasty and the world it built - and then lost - over nearly a millennium... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Angličtina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania
Habsburgovci - Martyn Rady, Slovart, 2021
Pevná väzba s prebalom
Slovenčina, 2021
Na sklade 3 ks

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

In The Habsburgs, Martyn Rady tells the epic story of a dynasty and the world it built - and then lost - over nearly a millennium.

From modest origins, the Habsburgs grew in power to gain control of the Holy Roman Empire in the fifteenth century. Then, in just a few decades, their possessions rapidly expanded to take in a large part of Europe stretching from Hungary to Spain, and from the Far East to the New World. The family continued to dominate Central Europe until the catastrophe of the First World War.

With its seemingly disorganized mass of large and small territories, its tangle of laws and privileges and its medley of languages, the Habsburg Empire has always appeared haphazard and incomplete. But here Martyn Rady shows the reasons for the family's incredible endurance, driven by the belief that they were destined to rule the world as defenders of the Roman Catholic Church, guarantors of peace and patrons of learning. The Habsburg emperors were themselves absurdly varied in their characters - from warlords to contemplatives, from clever to stupid, from idle to frenzied - but all driven by the same sense of family mission. Scattered around the world, countless buildings, institutions and works of art continue to bear witness to their overwhelming impact.

The Habsburgs is the definitive history of a remarkable dynasty that, for better or worse, shaped Europe and the world.
Čítať viac
Počet strán
416
Väzba
pevná väzba
Rozmer
156×240 mm
Hmotnosť
676 g
Rok vydania
2020
Naše katalógové číslo
734439
Jazyk
angličtina
Vydavateľstvo
Allen Lane
Pre koho
pre kresťanov, pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

6 hodnotení

6
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Branislav Breza
Neoverený nákup
21.7.2023
Najlepšia kniha o Habsburgskej dynastii
Kedže som už čítal viacero kníh o tejto významnej dynastii, veľmi ma prekvapil štýl , akým je písaná. Je to neuveriteľný príbeh ktorý sa neustále graduje a zrušenie narastá počas každého okamžiku , pričom sa dej stále drží historických faktov. Napriek mojím skúsenostiam v oblasti kníh tohto druhu som bol veľmi prekvapený že to niesú znova iba mená a roky, bez žiadnej súvislosti. Kniha odkrýva všetky strany a človek pri čítaní nemá pocit, že je vopred nahnaný sa pozerať len v jeden smer. Užasná a prekrásna kniha ktorá stojí za prečítanie. Čítať viac
5
Cesta do neslobody - Timothy Snyder, 2018
Práve čítam
Cesta do neslobody

Zaujímam sa o históriu (najmä dejiny anglofónnych krajín, svetové a moderné dejiny), súčasné dianie, politiku, šport a aj náboženstvo.

Andrej Janoťák
Overený zákazník
26.12.2022
Ako outline super
Prehľadové, syntetické práce zahrňujúce celú históriu rodu alebo krajiny zvyknú byť niekedy nudné a príliš upracované, v tomto prípade som sa však nenudil a k základnej faktografii, autor pridáva aj množstvo zaujímavostí a anekdot, štýl je preto veľmi pútavý. Oceňujem aj písanie krátkych, cca 10 stranových kapitol, ktoré nie sú nijak vyčerpávajúce. Určite odporúčam každému, kto chce mať aký taký prehľad o dejinách strednej Európy a Habsburgovcoch. Čítať viac
Eva
Neoverený nákup
19.1.2022
Veľmi slabý preklad
Kniha prehľadne spracuváva veľký objem informácií v ľahko zapamätateľných kapitolách a poslúži ako relatívne stručný prehľad Habsubrgovcov po politickej aj kultúrnej stránke. Slovenský preklad je však bohužiaľ veľmi, veľmi slabý. Zo zbežného googlenia mi vychádza že prekladateľské duo sa zameriava na historické preklady a nepochybujem, že čo sa týka reálií a historických faktov odviedli dobrú prácu. Čo sa však týka metafor, ustálených slovných spojení alebo aj o trochu komplikovanejších súvetí, je jasné, že si s nimi prekladatelia nevedeli poradiť, a že sa ani nikto nesnažil po nich text zredigovať. V pár kapitolách som našla nielen faktograficky nesprávne informácie (kde prekladatelia napr. nepochopili iróniu autora), ale predovšetkým krkolomné a miestami úplne nezmyselné vety pri ktorých mi nie je jasné, ako mohli vôbec prejsť redakčným procesom.

Plne chápem že prekladateľská činnosť je náročná, nedocenená a zle platená, ale od takéhoto veľkého projektu a od nakladateľstva ako je Slovart, ktoré sa hrdí kvalitnou literatúrou, som jednoznačne čakala viac. (V rámci transparentnosti dodávam že v slovenčine som čítala knihu len po ôsmu kapitolu, potom som to vzdala a prešla na angličtinu. Možno sa veci neskôr zlepšia.)
Čítať viac

Recenzie, kritiky

The Habsburgs is gripping, colorful, and dramatic but also concise, scholarly, and magisterial ... History on an epic scale!
- Simon Sebag Montefiore, author of The Romanovs and Jerusalem: The Biography

„Pokiaľ ide o mňa, síce nechápem svoju mamu a oca a niekedy mi ich je ľúto, ale nemôžem si pomôcť, mám ich veľmi rád.“

Charlieho malé tajomstvá - Stephen Chbosky, 2016
Charlieho malé tajomstvá
Stephen Chbosky