Kniha plná ľudí - Beata Balogová, Petit Press, 2019

5,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kniha plná ľudí

Príbehy, ktoré sa obyčajne nedostanú do novín

Príbehy sú všade naokolo. Niekedy čakajú na svojho rozprávača roky a len máloktoré sa dostanú do kníh alebo do novín. Šéfredaktorka denníka SME ich pre Knihu plnú ľudí nachádza... Čítať viac

Vydavateľstvo
Petit Press, 2019
160 strán
2-3 hodiny čítania

Príbehy sú všade naokolo. Niekedy čakajú na svojho rozprávača roky a len máloktoré sa dostanú do kníh alebo do novín. Šéfredaktorka denníka SME ich pre Knihu plnú ľudí nachádza v záhradách starých mám, na nemocničných chodbách, na cintorínoch, na... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

5,99 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 25 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

Príbehy sú všade naokolo. Niekedy čakajú na svojho rozprávača roky a len máloktoré sa dostanú do kníh alebo do novín. Šéfredaktorka denníka SME ich pre Knihu plnú ľudí nachádza v záhradách starých mám, na nemocničných chodbách, na cintorínoch, na revolučných námestiach, v školách, na uliciach.

Píše o koreňoch, ktoré by nás mali inšpirovať, a nie zotročovať, o ťažkých životných situáciách, v ktorých sme začiatočníci, o starobe, pred ktorou krajina zatvára oči, a o tom, ako sa schováva na dne všetkého veľkého dobrota a láska.

Niektoré z textov v knihe boli uverejnené ako autorské strany v denníku SME. Autorka ich po rokoch nanovo premyslela, ďalšie dopísala a doplnila o svoje ilustrácie.
Čítať viac
Počet strán
160
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
130×195 mm
Hmotnosť
180 g
ISBN
9788055905242
Rok vydania
2019
Edícia
Knižná edícia autorov denníka SME
Naše katalógové číslo
703343
Štýl
životopisný, tragický, filozofický, duchovný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Petit Press
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,8 / 5

4 hodnotenia

2
1
0
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Michaela
Neoverený nákup
25.8.2023
Kniha plná ludí…
Kniha je spracovaná veľmi depresívne, autor síce zachytáva autenticitu období, avšak čitateľa skôr zarmúti a prinesie veľa myšlienok na aktuálny stav v negativite. Osobne nevnímam čitanie pozitívne, neodporúčam. Minulosť vs. Realita sú omnoho menej depresívne spracované v iných publikáciach. Náročné ju bolo aj dočítať. Za mňa subjektívne vystihuje len depresiu a nebudem ju ďalej posúvať… Čítať viac
Jana
Neoverený nákup
12.7.2021
Čitateľné
Osobné spomienky a názory, kniha sa dobre číta, aj keď sa mi zdá trochu depresívna. Každý sa musíme vyrovnať so smrťou svojich blízkych a taká výpoveď býva úprimná, čiže aj presvedčivá.
Ako už niekto napísal vyššie, autorka si neodpustila zabiehanie do politiky, čo knihe škodí, pretože na tých, ktorých má autorka v zuboch, sa o pár rokov zabudne. Zišlo by sa viac objektívnosti, pretože nielen za Mečiara sa privatizovalo, za Dzurindovej vlády sa dostali do súkromného vlastníctva najväčšie podniky. KDH má na svedomí rozvrat poľnohospodárstva. Spomína sa aj Dankov podozrivý titul. Zdá sa mi, že to sa sem vôbec nehodí. Verím, že autorka v ďalšom vydaní doplní texty o celú plejádu vysokoškolských podvodníkov a plagiátorov z Matovičovej vlády.
Čítať viac
Denisa
Neoverený nákup
28.2.2020
Velmi dobre napisane
Mam rada pribehy...tieto su velmi dobre napisane.... dobre sa citali...take na zamyslenie...pozastavenie sa nad zivotom... Čítať viac
Knihomoľka
Neoverený nákup
6.1.2020
Kniha plná zaujímavých úvah, dosť mi pripomínala denník.
Je maličká, prečítala som ju na jeden nádych a bola by odo mňa dostala päť hviezdičiek, keby sa autorka vyhla zbytočnému politizovaniu v poslednej tretine knihy. Vo všeobecnosti, bez ohľadu na to, aký prezentovala názor, nemám prílišné politizovanie rada a keďže prvé dve tretiny knihy boli venované predovšetkým opisu toho, ako autorkina matka bojovala s rakovinou a následne o tom, ako spracovať smrť blízkeho človeka, politika na záver sa tam vyslovene nehodila.
Čítať viac

Vydavateľstvo Petit Press

Čítať viac

„Pokiaľ ide o mňa, síce nechápem svoju mamu a oca a niekedy mi ich je ľúto, ale nemôžem si pomôcť, mám ich veľmi rád.“

Charlieho malé tajomstvá - Stephen Chbosky, 2016
Charlieho malé tajomstvá
Stephen Chbosky