Kaviarnička pod citrónovníkom: Búrka v čajovej šálke - Cathy Bramley, Lindeni, 2022

7,69 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Kaviarnička pod citrónovníkom: Búrka v čajovej šálke - Cathy Bramley, Lindeni, 2022
Čítaná
Kaviarnička pod citrónovníkom: Búrka v čajovej šálke - Cathy Bramley, Lindeni, 2022

Kaviarnička pod citrónovníkom: Búrka v čajovej šálke
Čítaná

Za posledný mesiac sa situácia Rosie Featherstoneovej nemohla viac zmeniť. Neexistuje iné miesto, kde by bola radšej, ako v Kaviarničke pod citrónovníkom – ale vôbec nie ako... Čítať viac

2. diel série
Kaviarnička pod citrónovníkom
Vydavateľstvo
Lindeni, 2022
176 strán
2-3 hodiny čítania

Za posledný mesiac sa situácia Rosie Featherstoneovej nemohla viac zmeniť. Neexistuje iné miesto, kde by bola radšej, ako v Kaviarničke pod citrónovníkom – ale vôbec nie ako jej nová manažérka! Vo vzduchu cítiť aj lásku, pretože... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Výborný stav
  • Slovenčina

7,69 €

Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Šokujúce priznanie jedného člena rodiny prevráti život Featherstoneovcov naruby!

Za posledný mesiac sa situácia Rosie Featherstoneovej nemohla viac zmeniť. Neexistuje iné miesto, kde by bola radšej, ako v Kaviarničke pod citrónovníkom – ale vôbec nie ako jej nová manažérka! Vo vzduchu cítiť aj lásku, pretože sa možno črtá začínajúci sa románik s Gabeom, Potom sa stane niečo, čo ohrozí všetko, čo je Rosie drahé. Musí začať konať, aby zachránila nielen kaviareň, ale aj svoj začínajúci sa vzťah.
Čítať viac
Originálny názov
The Lemon Tree Cafe: A Storm in a Tea Cup
Počet strán
176
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
115×185 mm
Hmotnosť
250 g
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1423403
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené kráľovstvo
2. diel série
Kaviarnička pod citrónovníkom
Vydavateľstvo
Lindeni
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,4 / 5

13 hodnotení

2
4
5
1
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

16.4.2022
rozťahané...
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Sú knihy, ktoré vás chytia od prvých strán a knihy, ktoré jednoducho "prežúvate" a čakáte, kedy už konečne príde nejaký zvrat alebo nastane koniec... Táto patrí- z môjho pohľadu jednoznačne do druhej kategórie. Pri prvej časti som si vravela, že dám šancu aj druhej časti, ale neoplatilo sa. Príbeh pokračuje v rozprávaní, čo sa deje v Barnaby a Rosienom živote. Rosie, ako sa dalo očakávať, ostáva pracovať v kaviarničke a rozvíja postupne vzťah s Gabeom. Mierny zvrat prichádza, keď je vidiecka komunita ohrozená príchodom veľkého obchodného centra, kedy súdržne vytvoria akciu a snažia sa obhájiť svoje biznisy... Koniec je opäť otvorený a napovedá, že tretia časť sa bude točiť okolo Nonny a jej tajomstva. Úprimne, v tomto prípade sa obe knihy mohli kľudne spojiť do jednej (resp. možno aj celá séria). Ide o naťahovanie priemerného príbehu, pri ktorom získate skôr čitateľskú krízu než oddychový zážitok. Čítať viac
4.3.2022
Nenáročné, oddychové
Cathy Bramley prináša ďalší príbeh zo sympatickej anglickej dedinky s postavami, ktoré sme spoznali v prvej časti. Pre niekoho možno príliš jednoduché rozprávanie, pre mňa veľmi príjemná zmena po niekedy zbytočne rozťahaných dlhých a komplikovaných príbehoch. Niekedy mám skrátka chuť len na niečo krátke, nenáročné, čo by som mala prečítané na jedno otvorenie a nad čím nemusím vôbec premýšľať. A keď poviem "vôbec", tak tým myslím naozaj "vôbec"!

Druhý diel nadväzuje na prvý presne tam, kde sa ten skončil. Stretávame sa tu so všetkými obyvateľmi dedinky a sledujeme ich ďalšie osudy. Všetci sa navzájom dobre poznajú a pomáhajú si nielen pracovne, ale aj v otázkach osobného života. Napriek prichádzajúcim problémom tu panuje priateľská nálada a optimizmus. Kto pochádza z dediny autorke určite uzná, ako skvele vystihuje dané prostredie. Na malom priestore sa všetci navzájom poznajú, starajú sa jeden do druhého a informácie sa ústnym podaním šíria rýchlejšie ako by sme to my dokázali prostredníctvom internetu.

Ani v tejto časti nechýbajú úsmevné situácie a dialógy a vďaka naozaj jednoduchému štýlu je Kaviarnička skvelou voľbou na oddych. Odporúčam si ju nadávkovať jednorazovo, pokojne aj po náročnejšom dni v práci, pretože nevyžaduje takmer žiadne sústredenie a dokáže spríjemniť aj nie tak celkom najlepšiu náladu. Veľmi túto sériu odporúčam aj starším ročníkom, možno aj ako darček pre staré mamy, ktoré sa možno v mnohom nájdu v postave Rosienej babičky.
Čítať viac
2.3.2022
Oddychovka
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Hlavna hrdinka Rosie je mladé žieňa, tridsiatnička, perfekcionistka, ktorá v kútiku duše túži byť milovaná, ale...
Rosie sa stáva manažérkou ,,Kaviarničky pod citrónovníkom", ktorú prevezme po svojej starej mame v zlej finančnej kondícii. Uznáva, že Nonna (stará mama), je vynikajúca v príprave dobrôt, hoci má už 75 rokov, ale účtovníctvo jej jednoducho nejde. Ako to už v malej dedinke býva, život v Barnaby plynie pomaly, až kým sa v dverách kaviarne nezjaví Clementine.

Kto je Clementine? Majiteľka záhradného centra, ktorá sa ho musí vzdať, pretože je v dlhoch.

Gabe, šarmantný vdovec so štvorročným synom Noahom, ktorý v minulosti pracoval ako právnik, sa rozhodne Clementine pomôcť. Dlhy su však priveľké, a tak v záhradnom centre bude sídliť firma Garden Warehouse.

Obyvatelia Barnaby majú obavy, či ich malé miestne obchodíky, môžu s týmto gigantom súperiť. Rosie má nápad. Spoločne zorganizujú jarmok, ktorý má odprezentovať ich obchodíky, a teda, je to akcia megaúspešná. Keby tak isto úspešná bola aj misia s Gabeom, nakoľko medzi Rosie a Gabeom to iskrí.

Každý máme svoje tajomstvá. Jedno také ukrýva aj Nonna, ktorá ho nakoniec pod vplyvom okolností, prezradí. Aké, to sa dozviete v knižke.

Čo na knihe vyzdvihujem je, že má príjemný formát - akurát dobre padne do ruky. Ale nečakajte od nej psychologické či filozofické zamyslenia. Je to knižka na odreagovanie, taká oddychová. Mne osobne chýba nejaká nosná myšlienka, ktorá by sa prelínala celým príbehom, a ktorá by do deja vniesla nejaké kúzlo, napätie, resp. potrebu prečítať knihu, ako sa hovorí ,,na jeden šup" - aby ste sa dozvedeli, ako to celé dopadne.
Čítať viac

Vydavateľstvo Lindeni

Čítať viac

„Nezaujímalo ma, kde budeme bývať, pracovať a čo bude zajtra. Bola som s ním. Iba na tom záležalo. A bola som šťastná. Taká šťastná ako nikdy predtým. “

Pod talianskymi hviezdami - Katarína Páleniková, 2014
Pod talianskymi hviezdami
Katarína Páleniková