Šlabikár aštánga jógy - Baba Hari Dass, Sattva, 2019

18,50 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Šlabikár aštánga jógy - Baba Hari Dass, Sattva, 2019
Šlabikár aštánga jógy - Baba Hari Dass, Sattva, 2019

Šlabikár aštánga jógy

Kniha je ozajstným šlabikárom pre praktikantov jógy. Je fantastickým zdrojom informácií, a slúži ako sprievodca na ceste k vykúpeniu. Stručne, jasne a výstižne predstavuje náuku... Čítať viac

Vydavateľstvo
Sattva, 2019
Počet strán
112

Kniha je ozajstným šlabikárom pre praktikantov jógy. Je fantastickým zdrojom informácií, a slúži ako sprievodca na ceste k vykúpeniu. Stručne, jasne a výstižne predstavuje náuku o všetkých aspektoch praktizovania, ktoré zahŕňajú... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

18,50 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024
Šlabikár aštánga jógy - Baba Hari Dass, Sattva, 2019
18,50 €

Viac o knihe

Kniha je ozajstným šlabikárom pre praktikantov jógy. Je fantastickým zdrojom informácií, a slúži ako sprievodca na ceste k vykúpeniu. Stručne, jasne a výstižne predstavuje náuku o všetkých aspektoch praktizovania, ktoré zahŕňajú obmedzenia a odporúčania, pozície, kontrolu dychu a zmyslových orgánov, koncentráciu, meditáciu a nakoniec spočinutie v supervedomí (samádhi). Pre úplnosť autor prináša aj očistné techniky, z ktorých niektoré sú náročnejšie a vyžadujú dohľad skúseného učiteľa, iné sú bezpečné a praktikant ich zvládne aj sám. Budúcim matkám dáva autor cenné rady ako praktizovať počas tehotenstva v jednotlivých mesiacoch. Tí ktorí sa vydali cestou oddanosti (bhakti), ocenia rituál ártí - oddanú službu vybranej forme Boha, alebo mudry s rukami - symbolické gestá, ktoré zobrazujú vývoj vesmíru a možná návrat individuálneho vedomia do božského zdroja.
Aštánga jóga, známa tiež ako rádža jóga, je vedecká metóda vedúca k osvieteniu, ktorú nám predložil staroveký mudrc Pataňdžali vo svojich Jógasútrach. Túto jógu Baba Hari Dass praktizoval od detstva, stal sa jógovým majstrom a tichým mníchom. Bol žiarivým príkladom karma jógina. Svoje diela venoval chudobným deťom bez rodín. Dary a zisky z ich predaja použil na založenie a podporu sirotinca, pretože veril, že deti treba vychovávať v milujúcej rodinnej atmosfére, aby sa potom náležite začlenili do spoločnosti.
Čítať viac
Počet strán
112
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
150×150 mm
Hmotnosť
114 g
ISBN
9788097266530
Rok vydania
2019
Naše katalógové číslo
1526453
Jazyk
slovenčina
Pôvod
India
Vydavateľstvo
Sattva
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Nech sú naše duše z čohokoľvek, tvoja a moja sú jedno.“

After 2: Sľub - Anna Todd, 2015
After 2: Sľub
Anna Todd