Újságíró voltam - H. Zsebik Sarolta, OZ Phoenix, Bratislava, 2021

14,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Újságíró voltam - H. Zsebik Sarolta, OZ Phoenix, Bratislava, 2021
Újságíró voltam - H. Zsebik Sarolta, OZ Phoenix, Bratislava, 2021

Újságíró voltam

Hrtanné Zsebik Sarolta mérnök-közgazdász kicsi korától kezdve az újságírásról álmodott. A határmenti falucskában azonban nem sok esélye volt álmai valóra váltására. Ám ő... Čítať viac

Vydavateľstvo
OZ Phoenix, Bratislava, 2021
336 strán
5-6 hodín čítania

Hrtanné Zsebik Sarolta mérnök-közgazdász kicsi korától kezdve az újságírásról álmodott. A határmenti falucskában azonban nem sok esélye volt álmai valóra váltására. Ám ő kitartott az elhatározása mellett, és még nem töltötte... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Maďarčina

14,00 €

U dodávateľa 3 ks
Posielame do 3 – 4 dní

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024
Újságíró voltam - H. Zsebik Sarolta, OZ Phoenix, Bratislava, 2021
14,00 €

Viac o knihe

Hrtanné Zsebik Sarolta mérnök-közgazdász kicsi korától kezdve az újságírásról álmodott. A határmenti falucskában azonban nem sok esélye volt álmai valóra váltására. Ám ő kitartott az elhatározása mellett, és még nem töltötte be a 19. életévét, már újságíróként dolgozott a fővárosban. A ranglétra legalsóbb fokáról a legmagasabbra ért fel 28 évig tartó újságírói munkássága alatt a Nő című folyóirat munkatársaként. 1989-ben megváltozott a világ körülöttünk, s ezzel együtt az ő élete is. Nyugdíjazásáig még13 évig vállalkozóként dolgozott. Sok mindenen ment keresztül: örömök, csalódások, sikerek és gondok váltották egymást. Mindezt összegezve tartalmas és színes élet áll mögötte, amit 76 éves korában vetett papírra Könyvét az élet írta: a személyes élmények mellett meghúzódnak az 1960-as évektől napjainkig terjedő társadalmi problémák is, mindaz, ami ebben az időben jellemző volt a családok életére.
Čítať viac
Počet strán
336
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×200 mm
Hmotnosť
407 g
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1571445
Jazyk
maďarčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
OZ Phoenix, Bratislava
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Fiala Ilona
Neoverený nákup
11.1.2023
Egy töretlen életút regénye
Ez az önéletrajzi regény egy igazi nagyriport. Nem csoda, hiszen egy volt újságíró írta, habár ő maga azt hitte, hogy „csak a saját élettörténetét veti papírra”. Az eredmény egy érdekfeszítő könyv egy lányról, aki tizennyolc éves korában elhagyja szülőfaluját, és Pozsonyba utazik, mert az a vágya, hogy újságíró legyen. Álmát valóra váltja, 28 éven át újságíróként dolgozik, ezekről az évekről szól a könyv első, leghosszabb fejezete. Majd jön a bársonyos forradalom, amely hozza magával a változásokat, köztük az egyes magyar intézmények beszüntetését is. Így szűnik meg a Nő hetilap is, ahol a könyv szerzője dolgozott. Bár szívesen felvennék más szerkesztőségekbe, ő inkább vállalkozni kezd. Tapasztalatok és kellő tudás nélkül, de odaadóan, szívósan dolgozva. A buktatókat és sikereket részletezi a regény második része. A harmadik rész pedig a nyugdíjas éveket írja le. A mindig életvidám, aktív, örökmozgó nő továbbra sem hazudtolja meg önmagát. Sokat utazik, szórakozik, művelődik és továbbra is új barátságokat köt.
A könyv egy olyan ember életét tárja elénk, aki példa lehet mások számára. Hiszen valóra váltani az ifjúkori álmot, ez sokunk vágya. Sikereket elérni a kaotikus vállalkozás területén – ez is önmagáért beszél. És a nyugdíjaskort olyan tempóban megélni, ahogy a regény írója teszi, ugyancsak irigylésre méltó tény. Olvasás közben a kortársakban felidéződnek a kicsi és nagy küzdelmek, amelyeket a szocializmus idején vívtunk, de életünk új és még újabb szakaszai is. A fiatalok pedig képet kapnak róla, hogy is folytak a dolgok szüleik és nagyszüleik idejében. A könyv helyenként megnevettet, máskor megríkat, de mindemellett sokat tanulhatunk és meríthetünk belőle.
Čítať viac

„Ak budeš neustále poukazovať na svoje nedostatky, všetky tvoje dokonalosti zostanú nepovšimnuté.“

Všetky tvoje prednosti - Colleen Hoover, 2019
Všetky tvoje prednosti
Colleen Hoover