Falšování potravin, Verlag Dashöfer CZ

49,49 €

Pridajte do košíka a poštovné máte zadarmo :)
Falšování potravin, Verlag Dashöfer CZ
Falšování potravin, Verlag Dashöfer CZ

Falšování potravin

    Publikácia si kladie za cieľ uviesť do súvislostí a na pravú mieru niektoré informácie z médií, vysvetliť, čo je považované za falšovanie potravín, kedy ide „iba“ o zníženie... Čítať viac

    Vydavateľstvo
    Verlag Dashöfer CZ
    Počet strán
    114

    Publikácia si kladie za cieľ uviesť do súvislostí a na pravú mieru niektoré informácie z médií, vysvetliť, čo je považované za falšovanie potravín, kedy ide „iba“ o zníženie kvality výrobkov, za akých podmienok môže... Čítať viac

    • Špirálová väzba
    • Čeština
    52,80 €

    49,49 €

    -6 %
    U dodávateľa
    Posielame do 12 – 17 dní

    Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Umenie podnikať - Ivica Ďuricová,Miriama Polohová, Simona Kubán a kolektív, SCR, 2024
    Falšování potravin, Verlag Dashöfer CZ
    49,49 €

    Viac o knihe

    Publikácia si kladie za cieľ uviesť do súvislostí a na pravú mieru niektoré informácie z médií, vysvetliť, čo je považované za falšovanie potravín, kedy ide „iba“ o zníženie kvality výrobkov, za akých podmienok môže falšovanie potravín predstavovať ohrozenie zdravia a života spotrebiteľov, vymedziť rizikové komodity a spôsoby falšovania potravín, charakterizovať laboratórne metódy vhodné na odhalenie falšovania potravín a diskutovať o ich nevýhodách a obmedzeniach. Porozumenie problematike falšovania potravín zo strany pracovníkov potravinárskeho priemyslu, obchodníkov i laboratórií uskutočňujúcich testovanie potravín je jedným z nevyhnutných nástrojov boja proti podvodom a v dôsledku vedie k zvyšovaniu kvality a dôveryhodnosti potravín na tuzemskom trhu.

    Za falšovanie potravín sa považuje úmyselné odchýlenie sa od legislatívnych požiadaviek alebo klamanie spotrebiteľa uskutočňované za účelom finančného zisku. Zvyčajne možno spätne vysledovať, či k falšovaniu došlo z úmyslu prevádzkovateľa potravinárskeho podniku získať neoprávnenú konkurenčnú výhodu, v dôsledku hrubej technologickej nedisciplinovanosti alebo išlo o zásadnú neznalosť.

    Publikácia je v českom jazyku.

    Obsah:
    • Úvod do problematiky falšovania
    • Metódy hodnotenia autenticity a detekcie falšovania potravín
    • Falšovanie spôsobov produkcie a zapracovania potravín
    • Falšovanie mäsa a výrobkov z mäsa
    • Falšovanie rýb a výrobkov s podielom rýb
    • Falšovanie mlieka a výrobkov z mlieka a s podielom mlieka
    • Falšovanie výrobkov s podielom vajec
    • Falšovanie jedlých tukov a olejov
    • Falšovanie včelieho medu
    • Falšovanie výrobkov z ovocia
    • Falšovanie výrobkov zo zeleniny
    • Falšovanie obilnín a výrobkov z nich
    • Falšovanie korenia a aróm
    • Falšovanie kakaa, čokolády a výrobkov s podielom kakaa a čokolády
    • Falšovanie kávy
    • Falšovanie čaju a výrobkov na báze čaju
    • Falšovanie vína
    • Falšovanie liehovín
    Čítať viac
    Počet strán
    114
    Väzba
    špirálová väzba
    Rozmer
    210×297 mm
    Hmotnosť
    339 g
    ISBN
    9788087963883
    Naše katalógové číslo
    702883
    Jazyk
    čeština
    Vydavateľstvo
    Verlag Dashöfer CZ
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčila kniha vám?

    „Na veľa ciest v živote sa dá zohnať mapa, ale najvzácnejšie sú tie, ktoré nečakáme. “