Éčka v potravinách (Rozumieť, skúmať, experimentovať) - Alžbeta Slavkovská, Viera Machová, Raabe, 2016

17,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Éčka v potravinách (Rozumieť, skúmať, experimentovať) - Alžbeta Slavkovská, Viera Machová, Raabe, 2016
Éčka v potravinách (Rozumieť, skúmať, experimentovať) - Alžbeta Slavkovská, Viera Machová, Raabe, 2016

Éčka v potravinách (Rozumieť, skúmať, experimentovať)

Metodická príručka pre učiteľov chémie

Jediná svojho druhu na trhu! Metodická príručka pre učiteľov chémie o éčkach v potravinách, ktorá ponúka nielen základné informácie o éčkach, ich pôvode a označení ale aj... Čítať viac

Vydavateľstvo
Raabe, 2016
Počet strán
110

Jediná svojho druhu na trhu! Metodická príručka pre učiteľov chémie o éčkach v potravinách, ktorá ponúka nielen základné informácie o éčkach, ich pôvode a označení ale aj... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 10 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Jediná svojho druhu na trhu! Metodická príručka pre učiteľov chémie o éčkach v potravinách, ktorá ponúka nielen základné informácie o éčkach, ich pôvode a označení ale aj metodický materiál pre učiteľov ako návod na to, ako pracovať so žiakmi na tému éčiek v potravinách v predmetoch. Zároveň pomáha naplniť výkonový štandard štátneho vzdelávacieho programu. Obsahuje aj pracovné listy pre žiakov, ktoré sú využiteľné priamo na vyučovaní.

O éčkach vieme pomerne málo. Sú prirodzenou súčasťou nášho života (napr. kyslík E948). Sú to vlastne prídavné látky, ktoré slúžia na vylepšenie vlastností potravín. Len málokto však vie, ktoré éčka sú naozaj škodlivé a ktoré, naopak, zdraviu prospešné.

Aj napriek tomu, že Štátny vzdelávací program venuje pozornosť téme éčiek aj v predmete chémia, biológia a dokonca aj fyzika, žiadny takýto vzdelávací materiál doteraz neexistoval.

Cieľom metodickej príručky je pomôcť učiteľom zorientovať sa v tejto neľahkej téme a napomôcť im v tom, aby vyučovanie (témy ako napr. vlastnosti a použitie prírodných látok, vplyv na chemické procesy v živých organizmoch, výživa a stravovacie návyky, energetická hodnota potravín) bolo pre žiakov zaujímavé.

Publikácia je rozdelená na tri časti:
  • všeobecnú teóriu o éčkach,
  • metodiku pre učiteľov,
  • pracovné listy pre žiakov.
Aktivity v pracovných listoch sú spracované tak, aby učiteľ pomocou nich dokázal naplniť výkonový a obsahový štandard Štátneho vzdelávacieho programu. Súbor aktivít obsahuje cvičenia, praktické úlohy aj bádateľské aktivity.
Čítať viac
Počet strán
110
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
210×297 mm
Hmotnosť
401 g
ISBN
9788081402517
Rok vydania
2016
Naše katalógové číslo
258963
Štýl
zdravé
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Raabe
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Knihy sú ako korenie. Zvýrazňujú naše dni, nepripomínajú nám našu všednosť, ale umožňujú nám zreteľne si uvedomiť, koľko cestičiek môže každý nájsť vo svojom živote. Cestičiek k radosti, láske, pokoju či dobrodružstvu.“