Knihy
E-knihy

Klasická česká kuchařka

Nové upravené vydání

XYZ, 2013
Na sklade
Vydavateľstvo
XYZ, 2013

Bez populární „Sandtnerky“, která poprvé vyšla ve 20. letech 20. století, se neobejde žádná moderní hospodyně. Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů paní Marie Janků-Sandtnerové je spolehlivým návodem na přípravu nejen českých jídel...

Čítaj viac

15,91 €

Bežná cena Bežne 16,49 €

Ušetríte 4%

Na sklade, objednávajte však rýchlo

Odporúčané tituly a kolekcie

Viac o knihe

Bez populární „Sandtnerky“, která poprvé vyšla ve 20. letech 20. století, se neobejde žádná moderní hospodyně. Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů paní Marie Janků-Sandtnerové je spolehlivým návodem na přípravu nejen českých jídel, ale i mezinárodních pokrmů. Na své si přijdou příznivci tradiční kuchyně i stoupenci zdravého stravování. Původní recepty Marie Janků-Sandtnerové jsme doplnili současnými poznatky o výživě a přiblížili jsme je i dnešním mladým lidem.
Čítaj viac
Kúpte spolu
Klasická česká kuchařka - Marie Janků-Sandterová
Pochovaní zaživa - Dominik Dán
27,10 €
Ušetríte 3,34 €
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Počet strán
424
Hmotnosť
1472 g
Rok vydania
2013
Väzba
pevná väzba
Jazyk
český
Vydavateľstvo
XYZ
Rozmer
210×297 mm
ISBN
9788073887100
Naše katalógové číslo
163014

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

5,0 / 5

7 hodnotení

7
0
0
0
0

7.12.2014
Názor čitateľa
Sandtnerka je nadčasová kniha, vydanie z roku 1936 sa u nás predáva z matky na dcéru. Predčí všetky súčasné knihy varenia a poukazuje na to, že diéty a zdravé stravovanie nie sú trendom posledného pol storočia
Čítaj viac
7.12.2014
Názor čitateľa
Sandtnerka je nadčasová kniha, vydanie z roku 1936 sa u nás predáva z matky na dcéru. Predčí všetky súčasné knihy varenia a poukazuje na to, že diéty a zdravé stravovanie nie sú trendom posledného pol storočia
Čítaj viac
Elena Petrová
7.5.2013
Názor čitateľa
Práve včera som našla túto knihu v množstve iných, zdedených. Je v češtine, rok vydania 1947, má 610 strán, zaujímavé čiernobiele fotografie rôznych dobových kuchynských pomôcok a prístrojov, hotových kuchárskych a cukrárskych výrobkov, ako aj fotografie úpravy stolov k rôznym príležitostiam. Veľmi zaujímavá kniha! Prezerať si ju je ako návrat v čase.
Čítaj viac
Elena Chomová
15.12.2009
Stará dobrá Sandtnerka
Ja sama mám veľa rokov a knižku poznám ešte z domácnosti mojej mamičky ako pomôcku, ktorá nikdy nesklamala Privítala by som ju v angličtine pre našu rostrúsenú rodinu, aby im pripomenula, že dobre a tradične sa dá navariť aj doma.
Myslím, že aj takýto preklad by si získal veľa spriaznených duší. Porozmýšľajte...
Čeština a slovenčina zatiaľ nie sú svetové jazyky.
Čítaj viac
Maria
28.1.2016
Názor čitateľa
Ano, mate pravdu, pani Chomova,ze cestina a ani slovencina nie su svetove jazyky, ale nemyslim si, ze by sa vyplatilo knihu prekladat do anglictiny. I ked niektori Cesi a Slovaci zijuci v zahranici prejavuju zaujem o cesku a slovensku kuchynu, ale v skutocnosti svoju narodnu kuchynu si zachova len prva generacia vystahovalcov a ti nepotrebuju zvacsa kucharsku knihu, vedia varit aj bez knihy. Druha a dalsie generacie sice teoreticky maju zaujem, ale prakticky by takuto kucharsku knihu nevyuzili i ked by bola v anglictine. Recepty su totiz dost narocne na cas, suroviny a hlavne na rucnu pracu. A predovsetkym tu rucnu pracu zahranicne gazdinky vareniu zvacsa nevenuju.
Preklad by bol dost drahy vzhladom na objem textu (424 stran) a zrejme nie velmi vysoky naklad. Okrem toho titul uvadza, ze ide o klasicku cesku kucharku, cize by pre slovenskych vystahovalcov nebol zaujimavy a na Slovensku ponukat cesku kuchynu ako slovensku, by asi tiez nebolo spravne.
Myslim, ze u nas ma Sandtnerka,okrem receptov, aj tu neopakovatelnu a neopisatelnu prichut prvej republiky, co by som nazvala nasim specifikom. Je nam vzacna aj preto, ze pocas socializmu nevysla. Obcas sa objavili nejake stare vytlacky v antikvariatoch a kazda gazdina si ju chranila ako oko v hlave. Ja mam este predvojnove vydanie, niektore strany su uz aj roztrhane a tazko citatelne, ale je to to tzv. rodinne striebro v kuchyni. Obcas z nej peciem sladke pecivo, ale ostatne recepty sa mi zdaju narocne. Mna skor udivuje to, ze uz pred vojnou bola u nas dostupna zelenina, o ktorej si my dnes myslime, ze je novym "vynalezom", ako napr. mangold, spargla a ine. Neviem, ci aj Vy mate taku skusenost, ale napr. v receptoch, kde sa pouzivaju vajcia, hlavne pri peceni peciva, musim pridaj jedno vajce, lebo zrejme gramaz vajec vtedy a teraz je rozdielna v neprospech tych dnesnych. Zrejme vtedy boli kvalitnejsie vajcia s vyssou gramazou. Rovnako aj s maslom. Zrejme vtedy bolo maslo mastnejsie, i ked sa snazim pouzivat kvalitne maslo. Ale predsalen by ma zaujimalo, ako tuto novu knihu upravili, zrejme si ju kupim.
Čítaj viac

Čítaj viac
Čítaj viac
Kúpte spolu
Klasická česká kuchařka - Marie Janků-Sandterová
Pochovaní zaživa - Dominik Dán
27,10 €
Ušetríte 3,34 €

„Sú knihy z ktorých sa o všetkom dozviete, ale nič nepochopíte.“

Johann Wolfgang Von Goethe