Domáci hojivý kefír - Matej Svorad Sabo, Alter-Nativa o.z., 2021

16,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Domáci hojivý kefír

Kniha o prekvapivo úzkych vzťahoch medzi zdravým jedlom a šťastným životom... Čítať viac

Vydavateľstvo
Alter-Nativa o.z., 2021
Počet strán
288

Kniha o prekvapivo úzkych vzťahoch medzi zdravým jedlom a šťastným životom... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

16,00 €

Cena v kníhkupectve: 18,00 €
Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024
Domáci hojivý kefír - Matej Svorad Sabo, Alter-Nativa o.z., 2021
16,00 €

Viac o knihe

Kniha o prekvapivo úzkych vzťahoch medzi zdravým jedlom a šťastným životom. Kefír je symbiotické spoločenstvo mikroorganizmov, ktoré dokážu
pretvoriť mlieko na kyslý, ľahko stráviteľný a dokonca hojivý nápoj. Domáca výroba kefírového mlieka je jednoduchá - kefír je jedno z najmenej náročných „domácich zvieratiek“. Kefírové mlieko z obchodu môže byť dobré, ale účinkami ani zložením sa domácemu kefíru nevyrovná. V knihe nájdete návod ako sa doma starať o svoje kefírové zrná, ďalej recepty, príbehy a skúsenosti, a tiež podrobné vysvetlenie liečivého pôsobenia tohto kyslomliečneho nápoja. Kefír dokáže pomôcť pri rôznych tráviacich ťažkostiach, ale aj v rade zdanlivo nesúvisiacich oblastí. Podporuje správnu prácu imunity, prospieva pokožke, kostiam aj krvnému tlaku, duševne človeka dobre naladí. Jedna časť knihy je venovaná rôznym mliečnym výrobkom. Pomocou kefírovej kultúry možno vyrobiť tvaroh, maslo, rôzne druhy syrov a aj jogurt. Priemyselné potravinárstvo nás vzdialilo od sebestačnosti, celistvosti a prirodzenej rozmanitosti. Návody a vysvetlenia v knihe v mnohom čerpajú z prác zahraničných nadšencov pre domácu fermentáciu a syrárstvo - vedú čitateľa späť k tomu, čo je ľudské, hlboko výživné a zemské. Záujem o kefír vedie čitateľa k pochopeniu našich mikrobiálnych priateľov. Nitka sa rozvetvuje k otázkam plnohodnotnej stravy, vnútorného šťastia a zasiahne aj k pravekým počiatkom pastierstva. Dotkne sa dokonca pôrodov, smrti a tajomstva pretrvania.

Autor podotýka: „Túžim, aby mali naše deti možnosť žiť naplňujúce, zmysluplné a šťastné životy, aby sme sa ako spoločnosť ďalej rozvíjali. Verím, že práve kefír je jeden z prostriedkov - dáva nám silu čeliť zdravotným, hospodárskym a ekologickým výzvam našej pohnutej doby.“
Čítať viac
Počet strán
288
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
480 g
ISBN
9788099951069
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1295897
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Alter-Nativa o.z.
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

5 hodnotení

5
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Adam
Neoverený nákup
5.1.2023
Akurát som dočítal knihu Domáci Hojivý Kefír. Našiel som v nej oveľa viac ako som očakával. Očakával som hlavne všetko o kefíre a to som tam aj našiel. Ale príjemne ma prekvapilo to ostatné čo tam autor napísal a hlavne ako to napísal. Svoje poznatky a skúsenosti nielen na kefír, ale aj na život všeobecne. Autor to krásne napísal a veľmi dobre sa mi to čítalo. Jedna z tých knižiek, že keď ju odkladáš myslíš na to kedy si prečítaš ďalších pár strán. Čítať viac
Julie
Neoverený nákup
4.12.2022
nesúrodá kompilácia všetkého možného
Predpokladám, že nadšený autor nemá medicínske ani biochemické vzdelanie, keďže kefíru pripisuje akési nadpozemské účinky s dosahom na celú civilizáciu. Je to stará potravina a je o nej dosť odbornej literatúry. Knižka neurazí-nenadchne, ako darček pre moderných hipsternaturpeople fajn, raz ich to prejde, ako moju sestru, ktorá toľko doma vyrábala domáce kyslomliečne nápoje a tvaroh, že im smrdel celý dom a nasťahovali sa im doň šváby. Čítať viac
Kami
Neoverený nákup
2.3.2023
Iba mne sa zdá, že z tejto "recenzie" cítim zlomyseľnosť a veľmi zlú energiu, alebo je taká naozaj ?
Pevne verím, že autor knihy, ani potenciálni čitatelia a nadšení "kefírovači" si ňou nedajú pokaziť radosť, ktorú spolupráca (a doslova spolužitie) s kefírovým jadrom prináša ;-)
Mne, naopak, táto kniha priniesla autorov pohľad nielen na kefír a jeho benefity, na prácu s ním, ale i jeho pekný vzťah k životu a k prírode. Obsahuje recepty, ktorými nás naučí nielen "ako na to", ale i vážiť si jedlo a prácu s ním. Nadšenie, ktoré je hodné si ceniť, a nie haniť.
Čítať viac
Dana
Neoverený nákup
7.4.2022
Úžasná knižka, vyvážene a zrozumiteľné podané základné informácie o priaznivom vplyve kefíru na ľudský organizmus. Veľký plus sú inšpiratívne recepty, ktoré si možno prispôsobiť vlastnej chuti a zvyklostiam. Určite to nie je kniha na jedno prečítanie, ale dá sa v nej vracať k jednotlivým informáciám a rcp. :) Odporúčam knihu a aj používanie kefíru v kuchyni. Čítať viac
Mária
Neoverený nákup
26.2.2022
Veľmi zaujímavo spracovaná téma o súvislostiach medzi tým čo jeme ako žijeme a ako si jedlo a život užívame a našim zdravím .Akú úlohu má v našich životoch kultúra ktorú obsahuje kefír.Vrelo odporúčam.Nie je to hocijaká kniha je to pani Kniha. Čítať viac

„Človek je bohatý v pomere k počtu vecí, ktoré si môže dovoliť opustiť.“

Walden - Henry David Thoreau, 2016
Walden
Henry David Thoreau