Posledný vlk - Sébastien Perez, Justine Brax, Stonožka, 2022

11,40 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Posledný vlk

Nádherný príbeh s pôsobivými ilustráciami a hlbokým posolstvom mieru... Čítať viac

Vek
6+
Vydavateľstvo
Stonožka, 2022
40 strán
34 minút čítania

Nádherný príbeh s pôsobivými ilustráciami a hlbokým posolstvom mieru... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
12,90 €

11,40 €

-12 %
Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 22 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
Posledný vlk - Sébastien Perez, Justine Brax, Stonožka, 2022
11,40 €

Viac o knihe

Nádherný príbeh s pôsobivými ilustráciami a hlbokým posolstvom mieru

Milo je odvážny chlapec. Veľkú vojnu ľudí proti vlkom neprežil ani jeden bojovník z jeho dediny. Ako skúsený lukostrelec sa rozhodne ísť bojovať s posledným vlkom, ktorý zostal nažive po pustošivej vojne. Dlhé putovanie a túžba po pomste ho zavedú mimo vyšliapaných ciest a boj, ktorý bude viesť, nebude taký, ako si predstavoval... prinúti ho pozerať sa na život v prírode inými očami, uznať ho a rešpektovať.

Kľúčom k tomuto nádherne ilustrovanému príbehu je túžba prežiť, láska k zvieratám, zmysel pre komunitu a silné posolstvo pacifizmu. Vedú mladého čitateľa k pochopeniu, že všetci účastníci konfliktu majú svoje vlastné motívy, ideály a pohnútky, ktoré ich nútia bojovať, pričom nie sú o nič lepšie či horšie ako motívy protivníka. Zdôrazňuje aj dôsledky, ktoré má každý čin, a potrebu neodsudzovať iných. Príbeh umožní dieťaťu pochopiť nezmyselnosť vojen, v ktorých nepriateľ často nie je ničím iným ako odrazom nás samých.
Čítať viac
Originálny názov
Le Dernier des Loups
Počet strán
40
Väzba
pevná väzba
Rozmer
236×300 mm
Hmotnosť
600 g
ISBN
9788055186320
Rok vydania
2022
Vekové odporúčanie
6+
Naše katalógové číslo
1707819
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Francúzsko
Vydavateľstvo
Stonožka
Pre koho
pre deti a mládež
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

18.3.2023
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Knižka má síce iba 40 strán, ale pohla mnou ako by ich mala o jednu nulu viac. Svojím širokým filozofickým rozmerom o ochrane zvierat i v zmysle ži a nechaj žiť, lebo aj tvoj nepriateľ je predsa niekoho rodina, pomáha jednoducho vnútorne spracovať veľa neprávostí. A detailné grafické spracovanie príbehu je naozaj oslnivé. Titul nemá chybu. Ak by ho predávali spolu s nejakým pekným plyšovým vĺčaťom, aby sa k nemu deti smeli počas čítania pritúliť bol by to úplne dokonalý. Čítať viac
31.12.2022
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Chlapec Milo stojí pred ťažkou úlohou. Keď totiž dedinčania začujú vlčie zavýjanie, je takmer isté, že bude musieť svoju rodnú dedinku opustiť.

Veľká vojna medzi ľuďmi a vlkmi v minulosti, spôsobila straty na životoch - na oboch stranách.

Najstaršieho učňa Mila ženie pomsta. Aj on prišiel o príbuzných, a ak nejaký vlk prežil, znamená to opäť hrozbu pre všetkých, na ktorých mu záleží.

Cesta to nebude ľahká. Hlboká vnútorná motivácia prenasledovať posledného vlka neutícha, ba práve naopak. Stretáva rôznych ľudí, a aj v ich mene - chce začaté dokonať.

Nakoniec sa mu podarí vlka svojim šípom zasiahnuť. Prenasleduje ho až k jeho brlohu. Čo sa však stane vo chvíli, keď Milo zistí, že je to vlastne vlčica a v nore na ňu čakajú 3 malé vĺčatá? Obmäkčí sa nakoniec jeho srdce? A nechá ich žiť? Či nie? Čo myslíte?

Kniha nesie v sebe posolstvo, ktoré možno zmení aj Vás pohľad na svet. Niekedy človek pocíti úľavu a zadosťučinenie, keď si náhle uvedomí, že nenávisťou a ubližovaním, sa nič nevyrieši. Práve naopak, odpustenie je cesta k dosiahnutiu mieru vo svojom srdci. Tento príbeh sa rozhodne oplatí prečítať. Práve teraz!
Čítať viac

„Nie je podstatné, akí sme odolní voči cudzej sile. Dôležité je, akí sme silní voči vlastnej slabosti.“

Tam Tam Tri - Boris Filan, 1999
Tam Tam Tri
Boris Filan