River Sing Me Home - Eleanor Shearer, Headline Book, 2023

12,34 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
River Sing Me Home - Eleanor Shearer, Headline Book, 2023
River Sing Me Home - Eleanor Shearer, Headline Book, 2023

River Sing Me Home

Inspired by true historical events, a gripping, moving and beautiful novel of finding family and coming home. A Good Morning America Book Club Pick... Čítať viac

Vydavateľstvo
Headline Book, 2023
384 strán
5-6 hodín čítania

Inspired by true historical events, a gripping, moving and beautiful novel of finding family and coming home. A Good Morning America Book Club Pick... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Angličtina

12,34 €

Na objednávku
Dodanie môže trvať viac ako 30 dní
Ďalšie knižné vydania (2)
River Sing Me Home - Eleanor Shearer, Headline Book, 2023
Brožovaná väzba
Angličtina, 2023
Do 20 – 25 dní

9,00 €


Řeka mě volá domů - Eleanor Shearer, Ikar CZ, 2024
Pevná väzba
Čeština, 2024
Do 5 – 7 dní

18,06 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
River Sing Me Home - Eleanor Shearer, Headline Book, 2023
12,34 €

Viac o knihe

Inspired by true historical events, a gripping, moving and beautiful novel of finding family and coming home. A Good Morning America Book Club Pick.

Rachel is searching for her children. For Mary Grace, Micah, Thomas Augustus, Cherry Jane and Mercy. These are the five who were sold to other plantations; the faces she cannot forget. It is 1834, and the law says her people are now free. But for Rachel freedom means finding her children.

With fear snapping at her heels, Rachel keeps moving. From sunrise to sunset, through the cane fields of Barbados to the forests of British Guiana, then on to Trinidad, up the dangerous river and to the open sea. Only once she knows their stories can she rest. Only then can she finally find home...

Inspired by true events in the Caribbean, RIVER SING ME HOME will break your heart and then lift you up. A soaring story of courage and sacrifice, this novel reminds us of the remarkable strength of hope.
Čítať viac
Počet strán
384
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
129×198 mm
ISBN
9781472291400
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1976005
Štýl
historický
Jazyk
angličtina
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
Headline Book
Pre koho
pre ženy, pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

3 hodnotenia

2
0
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Overený zákazník
3.3.2024
Stejně tak, jako obálka, je kniha nádherná i uvnitř. Vydejte se na cestu s Rachel, otrokyní, která se rozhodne najít své děti. Budete jí fandit, budete s ní brečet a budete doufat, že cíl její cesty bude šťastný.

Píše se rok 1834, ocitáme se na jedné z mnoha plantáží na Barbadosu. Majitel právě oznámil, že je otroctví zrušeno, ale radost je předčasná. Nyní se všichni stávají tzv. učni, kteří nemohou odejít a musí pro pána pracovat dalších šest let. Rachel už to dál nechce snášet a rozhodla se utéct. Její touha najít své děti, které ji sebrali, je tak silná, že ji pomůže překonat nejednu překážku.

Tento román vás vtáhne do děje hned od prvních stránek a nepustí, dokud nebudete na konci. Je to dechberoucí příběh o síle mateřství a o svobodě. Rachel si okamžitě zamilujete, budete s ní prožívat každý její krok a každé její rozhodnutí. Ztráta dětí je pro matku obzvláště bolestivá a pokud existuje i ta nejmenší naděje, že je vaše dítě naživu, musíte doufat a bojovat. Chcete číst dál, chcete víc, nemůžete přestat, ale zároveň máte chuť knihu odložit, abyste všechny ty hrůzy a nespravedlnosti rozdýchali.

Velice mě překvapilo, že se jedná o prvotinu autorky. Eleanor Shearer píše nádherně. Nejen, co se obsahu týká, ale to, jaké používá věty a přirovnání. Je to skvost a je opravdu zážitkem tento příběh číst. Navíc je velice znát, jak dobře zná samotnou tématiku. Otroctví na Barbadosu i Trinidadu dlouho studovala, tím se v knize dozvíme rozhodně i nové či méně známe informace. Také je velice silný doslov, kde nám autorka přiblíží životní příběh její vlastní rodiny, která si prošla podobným osudem, jako ta z knihy.

Řeka mě volá domů je příběhem, který ve vás bude rezonovat ještě dlouho poté, co knihu dočtete.
Čítať viac

„Pamäť rada zahmlieva predchádzajúce zlyhania.“