Internát - Serhij Žadan, Argo, 2023

15,31 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Internát - Serhij Žadan, Argo, 2023
Čítaná
Internát - Serhij Žadan, Argo, 2023

Internát
Čítaná

Internát je román o putování. Cesta, o níž se v knize vypráví, není dlouhá, vede však mezi městy, jež rozdělila válka. Hrdina, věčně nerozhodný a ke všemu lhostejný učitel... Čítať viac

Vydavateľstvo
Argo, 2023
280 strán
4 hodiny čítania

Internát je román o putování. Cesta, o níž se v knize vypráví, není dlouhá, vede však mezi městy, jež rozdělila válka. Hrdina, věčně nerozhodný a ke všemu lhostejný učitel ukrajinštiny Paša... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

Internát je román o putování. Cesta, o níž se v knize vypráví, není dlouhá, vede však mezi městy, jež rozdělila válka. Hrdina, věčně nerozhodný a ke všemu lhostejný učitel ukrajinštiny Paša, se na poslední chvíli rozhodne, že z ohroženého internátu vyzvedne svého třináctiletého synovce. Je leden 2015 a na východní Ukrajině se válčí. Fronta se stále posunuje, putování nebezpečným územím nikoho se tudíž protáhne na několik dní. Je zima, mokro, prší a na zemi leží zbytky sněhu. Z dálky zní štěkot toulavých psů, hukot tankových motorů a zvuky výstřelů. Cesta pro Pašu znamená nutnost konečně dospět a přijmout odpovědnost za své činy. Síla Žadanova válečného románu tkví především v jeho atmosféře, která je často tíživá, vždy znovu ji však odlehčují pro autora typické básnické metafory a jemná ironie.
Čítať viac
Originálny názov
Internat
Počet strán
280
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×200 mm
Hmotnosť
432 g
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1851387
Štýl
vojnový
Jazyk
čeština
Preklad
Pôvod
Ukrajina
Vydavateľstvo
Argo
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

16 hodnotení

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

15.8.2023
Novodobá vojnová klasika. Oceňujem, že v knihe nie je explicitná "propaganda", tj z kontextu samozrejme viete kto je kto, ktorí vojaci patria na ktorú stranu, kto sa dopúšťa brutalít a kto sa bráni agresii, no Žadan to snáď ani raz doslovne nenapíše, zväčša je to "druhá strana", "tí druhí" atď, čím sa tento príbeh podľa mňa stáva nadčasovou protivojnovou knihou.
Internát mi vďaka tematike putovania apokalyptickým prostredím trochu pripomínal Metro 2033 od Glukovského, len tam kde Metro zlyhalo v plochosti postáv a neskutočne nudnej repetitívnosti, tam Internát vyhráva na celej čiare.
Román zároveň v plnej nahote ukazuje, že ruská agresia na Ukrajine trvá už od roku 2014, len bohužiaľ celý svet pred ňou do februára 2022 zatváral oči.
Čítať viac

Serhij Žadan

Čítať viac

Vydavateľstvo Argo

Čítať viac

„Láska je hmla a vzdych ju odveje. Láska je v oku iskra nádeje, ale aj more sĺz - tak čo chceš ešte? Láska je múdre šialenstvo, je z bied pomáhajúci liek, i prudký jed.“

Romeo a Júlia - William Shakespeare, 2006
Romeo a Júlia
William Shakespeare