Mimika
E-kniha

Stačí jej drobný zášklb v kútiku úst, nepatrná zmena v zreničke, aby prečítala myšlienky obvineného. Hanna Herbstová je najskúsenejšia odborníčka na mimickú rezonanciu, ktorá sa... Čítať viac

4,8 69 hodnotení
Vydavateľstvo
Tatran, 2023
296 strán
4 hodiny čítania

Stačí jej drobný zášklb v kútiku úst, nepatrná zmena v zreničke, aby prečítala myšlienky obvineného. Hanna Herbstová je najskúsenejšia odborníčka na mimickú rezonanciu, ktorá sa špecializuje na tajné signály ľudského tela... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

14,95 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Stačí jej drobný zášklb v kútiku úst, nepatrná zmena v zreničke, aby prečítala myšlienky obvineného. Hanna Herbstová je najskúsenejšia odborníčka na mimickú rezonanciu, ktorá sa špecializuje na tajné signály ľudského tela. Ako policajná poradkyňa už pomohla usvedčiť množstvo násilných zločincov.

Hanna stojí pred ťažkou úlohou - musí rýchlo analyzovať video, v ktorom sa priznáva, že vyvraždila svoju rodinu. Video natočila pred operáciou, lebo vedela, že anestetiká u nej vyvolajú dočasnú stratu pamäti. Netuší, prečo sa k vražde priznala, ale chce zistiť pravdu. Krok za krokom odhaľuje celý rozsah katastrofy a získané poznatky konfrontuje so svojimi spomienkami, ktoré sa jej postupne vynárajú z vracajúcej sa pamäti. Z priateľa sa vykľuje nepriateľ, ale u Fitzeka nikdy netušíme, ako je to v skutočnosti.

Tento triler je osviežujúcim spôsobom iný. Rýchly dej sa odohráva v priebehu niekoľkých hodín a má viacero paralelných línií. Zaujímavé exkurzie do problematiky mimickej rezonancie sú šikovne votkané do deja a vôbec nenarúšajú napätie príbehu. Čitateľ sa ľahko vcíti do Hanninej situácie a zdieľa jej priepastné zúfalstvo a bezmocnosť.
Čítať viac
Originálny názov
Der Mimik
Počet strán
296
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1949195
Štýl
psychologický, mysteriózny, napínavý
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Nemecko
Vydavateľstvo
Tatran
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

69 hodnotení

58
7
4
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Veronika Berdakova Pavlíková
Overený zákazník
15.1.2024
Mimika
Je to moja tretia kniha od autora a je zatiaľ najlepšia. Úplne TOP. Výborný spád, pútavé od prvej strany. Ešte stále na knihu myslím a dočítala som ju včera. Koniec som absolútne nečakala, výborné zvraty. Odporúčam. Čítať viac
13.1.2024
To vážne
Môj prvá kniha od tohto autora. Určite ho poznáte.
Prečítala som to a povedala som si: " To vážne tak skončilo?".
Príbeh je veľmi pútavý. Stále sa tam niečo deje. Simultánne dejové línie sú super. Zo začiatku som mala neporiadok kto je kto ale potom sa v tom človek nájde. Už som myslela, že je koniec. Príde už len nie aké dokončenie príbehu a zrazu zvrat posledné 2 strany.
A opäť koniec. A človek si povie čo.
Určite pôjdem aj do jeho ďalších kníh.
Čítať viac
12.1.2024
Táto kniha ma zaujala ako celok. Obálka, anotácia, žáner. A potom to boli knižné recenzie, ktoré spôsobili, že už som nemohla dlhšie čakať na jej prečítanie. Vďaka @kniznica_poh som mala možnosť si prečítať túto novinku a pre mňa prvú knihu od tohto autora. Tým chcem povedať, že v tejto našej knižnici majú parádne knihy a veľa, veľa noviniek.

Pokiaľ ide o samotný príbeh, tak ten mi v začiatkoch spôsoboval chaos. Ale netrvalo dlho a už som bola naladená na tu správnu vlnu a tak som si knihu vychutnala. Boli momenty, keď som čítala so zatajeným dychom. Vyšetrovanie vraždy bolo výborné. Keď som si už myslela, že je to jasné, prišlo spochybňovanie. A v myšlienkových podchodoch o vrahovi som bola opäť na začiatku.
Téma matka-dieťa-vražda bolo silné kafé, ale nemalo to chybu. Vo väčšej miere sa riešila téma, že dieťa nemalo na výber či chce prísť na tento svet. Že matka dala život, tak ho môže aj vziať. Že vraždou ho ochráni pred utrpením resp. žitím na tomto svete. Je to na hlavu, ale mám obavu, že takto zmýšľajúci ľudia naozaj existujú.

Striedanie rôznych pohľadov sa mi páčilo. Tento prvok sa mi vždy páči, lebo mám rada čítať o tom, ako dané situácie prežívajú iné postavy. Príde mi to napínavejšie a zaujímavejšie.

Každopádne táto kniha bolo riadne psycho so záverom, ktorý prekvapil. V dobrom? V zlom? Prečítajte si.
Čítať viac
19

Milujem knihy , fantasy, erotiku, horor, sci-fi. Tento rok 2022 som sa rozhodla prečítať celú moju knižnicu, kníh je 150 + hľadám ďalšie tituly aby som doplnila zbierky a autorov. Najobľúbenejšie knihy mám všetky ale predsa len sú tu 3 série, ktorých sa nevzdam J.R.Ward - séria Pád anjelov Alyson Noel - séria Nesmrteľný Sara B. Elfgren - trilógia Kruh A úplne top rebríček je Cassandra Clare a jej Tieňosvet

Tereza Sopúšková
Overený zákazník
6.1.2024
Myslim, že toto bola zatiaľ najlepšia kniha, ktorú som od Fitzeka čítala, hoci u Fitzeka su všetky knihy TOP.

Mimikologička Hannah, šialena vrahyna? Či obeť? Či ďalšie dokonale dielo pri, ktorom máte pocit, že jediny vyšinuty ste vy ako čitateľ.

Tu nemôžem veľmi rozprávať o deji pretože všetko ide tak rýchlo, že jediny nepatrny detail odhalí ako to v skutočnosti je.

Fitzekov štýl písania je výborný, pri všetkých knihách máte pocit, že viete o čo ide ale v konečnom dôsledku ste vedle jak ta jedle.

Záver tejto knihy bol výborný a ja som zízala s otvorenými ústami, že čo?
Čítať viac
4.1.2024
5* / 5*
Vravel som si, ze to budem citat do rana. Kazdopadne som s prvou skusenostou s autorom maximalne spokojny
Taky ten pocit, ze si lahnete na gauc, otvorite knihu a neviete pustit z ruky.
Napinava psychokrimizalezitost od zaciatku az do konca. Budete fandit Hanne az sa bude snazit dostat z put a prec od svojho vaznitela, budete prevraciat ocami nad dalsimi zachvevmi jej spomienok a skladania mozaiky, ako, co, kedy, a preco. Skakanie z miesta na miesto, priatel vs nepriatel, a co vsetko dokazeme vyjadrit mimikou? Co vsetko sa da a neda vycitat z tvare? Ako velmi a az kam je Hanna schopna zajst a co vydrzat? Skvela a napinava kniha plna zvratok, putavych momentov a ako slubuje anotacia - pri Fitzekovi zjavne jeden naozaj nikdy nevie.
Precitajte si a neolutujete.
Čítať viac

Sebastian Fitzek

Čítať viac

Vydavateľstvo Tatran

Čítať viac

„Chcel somsa len zahrať, na divoký západ a zmiznúť v jednom z nich. Vypadnúť na pláž, popíjať rum a sledovať, tú dokonalú Božiu prácu, pri chôdzi v plavkách.“