Čierna ruka
E-kniha

Bratovražedná vojna medzi výnimočným detektívom a najkrutejším tajným spolkom v amerických dejinách

Bratovražedná vojna medzi výnimočným detektívom a najkrutejším tajným spolkom v amerických dejinách – tak znie podtitul knihy Čierna ruka, ktorá nás vracia na začiatok minulého... Čítať viac

Vydavateľstvo
Premedia, 2018
268 strán
4-5 hodín čítania

Bratovražedná vojna medzi výnimočným detektívom a najkrutejším tajným spolkom v amerických dejinách – tak znie podtitul knihy Čierna ruka, ktorá nás vracia na začiatok minulého storočia. V roku 1903 sa prevalí New Yorkom obrovská... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

8,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Bratovražedná vojna medzi výnimočným detektívom a najkrutejším tajným spolkom v amerických dejinách – tak znie podtitul knihy Čierna ruka, ktorá nás vracia na začiatok minulého storočia. V roku 1903 sa prevalí New Yorkom obrovská vlna kriminality, ktorá vydesí a šokuje celé Spojené štáty. Unášajú deti talianskych imigrantov, vydierajú majiteľov obchodov, holičov, pekárov a v podstate každého, ktorý disponuje akýmkoľvek – čo i len nepatrným majetkom.
New Yorku vládne Tammanyho spoločnosť, synonymum politickej korupcie, predsudky a strach. V tejto ťaživej atmosfére sa púšťa do boja s gangami podvodníkov, vydieračov, únoscov a vrahov, ktoré boli známe ako Čierna ruka, prvý taliansky detektív newyorského policajného zboru Joseph Petrosino.
Čierna ruka zhŕňa veľmi pútavým spôsobom nielen život „talianskeho Sherlocka Holmesa“, ale opisuje aj jednu éru a cenu, ktorú mnohí zaplatili za to, že sa odvážili snívať americký sen.

V roku 2019 prichádza do kín film nakrútený podľa Taltyho knihy, detektíva Joa Petrosina v ňom stvárni Leonardo DiCaprio.
Čítať viac
Originálny názov
The Black Hand
Počet strán
268
Rok vydania
2018
Naše katalógové číslo
461289
Štýl
tragický, špionážny, historický, napínavý
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Premedia
Pre koho
pre ženy, pre dospelých, pre mužov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

3 hodnotenia

2
1
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Vydavateľstvo Premedia

Čítať viac

„Raj som si vždy predstavoval ako knižnicu, nikdy ako záhradu.“

Vražedné pohádky - Andreas Gruber, 2022
Vražedné pohádky
Andreas Gruber