Růže mají trny - Sandra Byrd, Knižní klub, 2017

16,45 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Růže mají trny - Sandra Byrd, Knižní klub, 2017
Růže mají trny - Sandra Byrd, Knižní klub, 2017

Růže mají trny

Román o Alžbětě I.

Co si počít, když vás služba u královny může připravit o manželství i o život? Roku 1565 se sedmnáctiletá Elin vydává ze Švédska na nebezpečnou cestu do Anglie. Před sebou má... Čítať viac

Vydavateľstvo
Knižní klub, 2017
304 strán
4-5 hodín čítania

Co si počít, když vás služba u královny může připravit o manželství i o život? Roku 1565 se sedmnáctiletá Elin vydává ze Švédska na nebezpečnou cestu do Anglie. Před sebou má dobrodružství, kterým vystoupá do závratných výšek tudorovské moci... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Maja Lunde: Vládkyňa vetra. Tatran, 2024

Viac o knihe

Co si počít, když vás služba u královny může připravit o manželství i o život?

Roku 1565 se sedmnáctiletá Elin vydává ze Švédska na nebezpečnou cestu do Anglie. Před sebou má dobrodružství, kterým vystoupá do závratných výšek tudorovské moci – stane se nejvýše postavenou dvorní dámou královny Alžběty. Román bestsellerové autorky představuje napínavý příběh lásky, klamu a elegance. Působivě popisuje léta, která předcházela popravě skotské královny Marie Stuartovny, a brilantně ukazuje, co znamená zrada.
Čítať viac
Počet strán
304
Väzba
pevná väzba
Rozmer
150×240 mm
Hmotnosť
486 g
ISBN
9788024257044
Rok vydania
2017
Naše katalógové číslo
271276
Štýl
romantický, historický
Jazyk
čeština
Preklad
Vydavateľstvo
Knižní klub
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,3 / 5

3 hodnotenia

1
1
0
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

15
Poškvrnená - Michaela Mihoková, 2017
Práve čítam
Poškvrnená

Knihy majú dosť veľký význam v mojom źivote. Knihy dodávajú ľuďom, teda tým, čo ich čítajú fantáziu, ktorú potrebuje každý človek. Veď, keď si predstavíme koľko fantázie má autor takej knihy. Vždy ma fascinovali knihy. Obdivovala som autorov pre ich fantáziu a predstavivosť. Začalo to rozprávkovými knihami v detstve, ktoré mi mamka čítala. V prvej triede, keď som sa naučila čítať, vzala som do ruky knihu sama. Iný význam kníh spočíva v tom, že nám, poskytujú bohatú slovnú zásobu. V knihách vidím tiež oddych od reálneho sveta. Niekedy som znechutená z celého dňa. Vtedy mi kniha poskytne pomocnú ruku a pohltí ma svojím dejom.

Terezia Horňáková
Overený zákazník
13.5.2024
Bestsellerová autorka Sandra Byrdová predstavila čitateľom v románe "Růže mají trny" obdobie tudorovského Anglicka. Venovala sa kráľovne Alžbete I., dcére Henricha VIII. a Anne Boleynovej.
Dlhý a zložitý život Alžbety I. vníma čitateľ očami dvornej dámy Lady Elin von Snakenborgovej, ktorá pricestovala zo Švédska v sprievode princezny Cecílie. Menovaná zostala službách kráľovny Alžbety I. až do konca jej života. Obdivom a bez príkras autorka opísala jej život v paláci Whitehall, Hampton Court na hrade Windsor a Kenilworth.
Čitateľ môže pozorovať život na kráľovskom dvore, veľkolepé oslavy, hlučné zábavy, divadelné predstavenia, turnaje rytierov, lovy a prepychový život. Autorka verne opísala nekonečné intrigy, konkrétne ako pripraviť Alžbetu I. o trón, boje medzi protestantmi a katolíkmi.
Autorka sa držala faktov, ktoré poznám vďaka iným autorom historických románov. Postava Alžbety I. sa mi veľmi páčila, predovšetkým jej odhodlanie a sila brániť svoj trón, pre ktorý bola ochotná urobiť takmer čokoľvek. Pre mňa bola skutočnou bojovníčkou. S odstupom takmer pol tisícročia je známe, že úžasná dcéra Henricha VIII. a Anny Boleynovej prevyšovala svojich predchodcov vo všetkých smeroch. Zajujímavá je poznámka na konci románu, z ktorej som sa dozvedela veľa zaujímavosti o tudorovskej dobe. U Sandry Byrde som ocenila, že takmer celé obdobie vlády Alžbety I. predostrela excelentne, bez príkras, pritom zaujímavo a pútavo. Príbehy o silných ženách obdivujem. Tento historický román, vrele oporúčam všetkým milovníkom historických románov.
Čítať viac

Vydavateľstvo Knižní klub

Čítať viac

„Až vtedy som pochopil, že hoci realita je neraz desivá a bolestivá, je to jediné miesto, kde môžeš nájsť skutočné šťastie. Pretože realita je skutočná.“