Opium a absint
E-kniha

Roku 1899 je v New Yorku nalezena mrtvá dívka bez kapky krve. Kdo mohl něco takového spáchat? Její sestra si rozhodně nemyslí, že ve městě řádí upír a je rozhodnutá vraha vypátrat. Čítať viac

Vydavateľstvo
Grada, 2020
384 strán
5-6 hodín čítania

Roku 1899 je v New Yorku nalezena mrtvá dívka bez kapky krve. Kdo mohl něco takového spáchat? Její sestra si rozhodně nemyslí, že ve městě řádí upír a je rozhodnutá vraha vypátrat. Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

13,42 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Roku 1899 je v New Yorku nalezena mrtvá dívka bez kapky krve. Kdo mohl něco takového spáchat? Její sestra si rozhodně nemyslí, že ve městě řádí upír a je rozhodnutá vraha vypátrat.
Čítať viac
Počet strán
384
Rok vydania
2020
ISBN EPUB
978-80-271-1936-3
ISBN PDF
978-80-271-1935-6
Naše katalógové číslo
826251
Štýl
historický
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Grada
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

1 hodnotenie

0
1
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Lenny
Neoverený nákup
6.10.2021
Nečakaný tajomný vrah
V prvom rade ďakujem vydavateľstvu Grada za poskytnutie knihy na recenziu.

V druhom rade priznávam, že som niekedy a v niektorých veciach povrchný človek. Prečo to o sebe tvrdím? Pretože knihu som si vybrala na základe jej krásnej obálky. No uznajte, krásna, farebná, trochu tajomná.

No potom som sa do knihy začítala a obálky je nepochybne krásna, ale ani príbeh nezaostáva. Jedná sa o vyšetrovanie vraždy, kedy naši hrdinovania nemajú takmer žiadny prístup k dôkazom, ale aj napriek tomu sa snažia zistiť, kto mladú ženu zavraždil.

K príjemného čitateľskej zážitku dopomáha aj skutočnosť, že v knihe je spomínaná kniha Dracula, ktorá bola prvýkrát vydaná v roku 1899 a práve v tomto roku sa odohráva aj dej nášho príbehu. Čím je však táto vražda ojedinelá? Tým, že je prevedená na spôsob zabíjania upírom - obeť má na krku dve malé ranky a v tele žiadnu krv.

Spáchal vraždu skutočne upír? Alebo sa ho snažil na základe knihy iba niekto napodobniť? Či je to dokonca niekto, koho Tillie osobne pozná?

Okrem toho som mohla sledovať vývin závislosti. Najprv na laudane, neskôr na morfíne a napokon na heroine. Zaujímavé je, že všetky tieto látky boli v minulosti považované za bezpečný a úplne bežný liek, či už na kašeľ, bolesť alebo nervy.

A čo záver? Priznávam, že až do konca som netušila, kto je týmto záhadným vrahom. Podozrievala som pre istotu všetkých (takmer všetkých), až na samotného vraha a aj tak som ostala prekvapená pri jeho odhalení.
Čítať viac

Vydavateľstvo Grada

Čítať viac

„Sklouzla rukou k srdci a spočinula na něm dlaní. Zde se skrývá síla, na níž záleží, řekla její matka neskutečně dávno. Ať jsi kdekoli, ať se ocitneš jakkoli daleko, zavede tě domů.“

Království popela - Sarah J. Maas, 2019
Království popela
Sarah J. Maas