Prvé rany - Dušan Damián, Enribook, 2021

8,75 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Prvé rany - Dušan Damián, Enribook, 2021
Prvé rany - Dušan Damián, Enribook, 2021

Prvé rany

Obyčajný príbeh zlomeného muža

Románový debut Dušana Damiána, ktorý ako seriál na blogu v roku 2009 zaujal množstvo mladých čitateľov, sa vracia v novom, upravenom šate. Príbeh má silné autobiografické črty... Čítať viac

Vydavateľstvo
Enribook, 2021
256 strán
4-5 hodín čítania

Románový debut Dušana Damiána, ktorý ako seriál na blogu v roku 2009 zaujal množstvo mladých čitateľov, sa vracia v novom, upravenom šate. Príbeh má silné autobiografické črty umocnené autentickými dialógmi... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

8,75 €

-11 %
Pôvodná cena: 9,90 €
U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 2 – 3 dní

Dostupné v 14 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Románový debut Dušana Damiána, ktorý ako seriál na blogu v roku 2009 zaujal množstvo mladých čitateľov, sa vracia v novom, upravenom šate. Príbeh má silné autobiografické črty umocnené autentickými dialógmi. Človeka rýchlo vtiahne do atmosféry na počiatku milénia v mestečku Dunajská Streda, ktoré sa v tých časoch zotavovalo z područia organizovaného zločinu. Čitateľ všetko sleduje očami hlavného hrdinu, pričom sa mu odkrýva najmä spleť prvých vážnych vzťahov dospievajúcej mládeže v partii chlapcov hľadajúcich si miesto v spoločnosti.

Dospievanie je náročné samo o sebe, tobôž ak sa deje v malomeste a priskoro sa k nemu pridajú alkohol, mäkké drogy, nočný život, láska a sex,“ hovorí autor. „Také niečo zamáva s každým, nieto s mládežou, ktorá zatiaľ len hľadá hodnoty, podľa ktorých by raz chcela skutočne žiť. Keď som písal tieto kapitoly, bol som tínedžer snažiaci sa poukázať najmä na pokrytectvo našej spoločnosti – dospelých, ktorí o podobných udalostiach často vedeli, videli nás trápiť sa a nekonali. Toto síce nie je skutočný príbeh, napriek tomu, ak by bol, nenapísal by som ho inak. PRVÉ RANY sú skôr skutočná rozprávka s (ne)šťastným koncom.“
Čítať viac
Počet strán
256
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
115×185 mm
Hmotnosť
302 g
ISBN
9788089948512
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1061981
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Enribook
Pre koho
young adult, new adult
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

3 hodnotenia

2
0
0
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Ema
Neoverený nákup
11.12.2022
Nič moc
Celkom som sa na túto knihu tešila, no ani zďaleka nesplnila moje očakávania. Až na pár svetlých miest, ktoré ma ako-tak bavili, je to v podstate dosť o ničom. Prečítala som ju síce celú, ale viackrát som mala chuť seknúť s tým. Jediným dôvodom, prečo som tak neurobila, bolo, že vonku bolo odporne a začala som ju čítať popoludní a už sa mi nechcelo púšťať do inej. Navyše... vraj to malo na blogu veľký úspech. Tak som si vravela, že azda sa to zlepší. No nezlepšilo sa to.

Je to príbeh o bande chalanov (ešte sopliakov), ktorí sa hrajú na veľkých frajerov a chcú, aby ich považovali za grázlov, lebo veria, že tak si u iných získajú rešpekt. Lenže strach a rešpekt sú dve rozdielne veci. To, že z vás niekto má strach, neznamená, že vás rešpektuje a už vôbec nie, že si vás váži. Ono sa síce môže zdať, že áno - lebo keď sa niekto niekoho bojí, tak bude len tupo prikyvovať, sklopí uši, stiahne chvost a podobne -, no nemá to s rešpektom nič spoločné.

Knihe podľa mňa vôbec nepomohlo, že bola časovo tak rozhádzaná. Možno by príbeh vyznel o čosi lepšie, keby dej postupoval chronologicky. Niekedy som sa v tom strácala a musela som premýšľať, s ktorým Dušanom mám tú česť - či s trinásťročným, štrnásťročným alebo takmer šestnásťročným. Áno, pri každej kapitole je uvedený rok, no to to mám zakaždým prepočítavať a premýšľať, kedy mal koľko rokov?

Tak či tak to bolo za mňa dosť slabé.
Čítať viac

Vydavateľstvo Enribook

Čítať viac

„Láska, povedal, je ako tá najjasnejšia galaxia, ktorá nikdy nezhasne! “

Ryby nemajú nohy - Jón Kalman Stefánsson, 2016
Ryby nemajú nohy
Jón Kalman Stefánsson