Vyššia moc - Katarína Fedorová, Slovart, 2022

11,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Vyššia moc - Katarína Fedorová, Slovart, 2022
Čítaná
Vyššia moc - Katarína Fedorová, Slovart, 2022

Vyššia moc
Čítaná

Keď sa do rodiny narodí dieťa s postihnutím, zatrasie to všetkými zúčastnenými. Ako rôzne sa dá k tomu pristúpiť, ako môže pomôcť štát a ako spolky matiek s podobným osudom, ako... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2022
120 strán
2-3 hodiny čítania

Keď sa do rodiny narodí dieťa s postihnutím, zatrasie to všetkými zúčastnenými. Ako rôzne sa dá k tomu pristúpiť, ako môže pomôcť štát a ako spolky matiek s podobným osudom, ako štátna mašinéria zomelie aj ten najlepší úmysel, a ako sa z toho celkom... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

Keď sa do rodiny narodí dieťa s postihnutím, zatrasie to všetkými zúčastnenými. Ako rôzne sa dá k tomu pristúpiť, ako môže pomôcť štát a ako spolky matiek s podobným osudom, ako štátna mašinéria zomelie aj ten najlepší úmysel, a ako sa z toho celkom nezblázniť, alebo možno aj áno. Tak o tomto všetkom je druhý román Kataríny Fedorovej, autorky novely Úspešníci. Bez príkras, bez zbytočných slov, úprimne a natvrdo.
Čítať viac
Počet strán
120
Väzba
pevná väzba
Rozmer
110×185 mm
Hmotnosť
196 g
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1518363
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Slovart
Pre koho
pre rodičov, pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

3 hodnotenia

1
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

30.9.2022
Kruto cynická, famózne realistická
Nina je mladá slobodná matka, navyše s "inak obdareným" synom a dementnou babkou. Hoci sama inklinuje k liberálnej ideológii, po čase sa vydá za praktizujúceho kresťana a zároveň začne pracovať na ministerstve. Pritom potichu znáša a komentuje vnútorný rozpor medzi manželovým kresťanským cítením a vlastnými starostlivo utajovanými názormi na sociálnu pomoc, starostlivosť o zdravotne postihnutých, medicínske postupy a na život vôbec.

Fascinovali ma najmä Ninine vnútorné monológy - tvrdé, totálne politicky nekorektné, ale neskutočne trefné. Statočne znáša rozpor medzi túžbou reálne pomáhať tým čo to potrebujú a nekonečnými predpismi, schôdzami, rezortnými podkladmi, politickými handrkovačkami a "nedostatkom financií". Krutý a márny boj. Autorka ho vykreslila bravúrne, veľmi presvedčivo. Zaslúžila by si titul Cynický literárny počin roka. (Zároveň som však presvedčená, že mnohé pasáže by sa dali využiť na vykreslenie reality v slovenskej štátnej správe, čo je rovnako smutné ako námet knihy.)

Veľmi sa mi táto kniha páčila. Svojou priamočiarosťou, jazykom bez zbytočných príkras, strohou hĺbkou. Vzhľadom na tému to nie je zrovna oddychové čítanie. Navzdory ťaživému námetu a tvrdému jazyku je však v príbehu cítiť aj nádej a nehu. A ak čo len trochu inklinujete k cynizmu, na niektorých hláškach sa možno budete aj rehotať.
Čítať viac
27.5.2022
Kniha Vyššia moc prináša pútavé čítanie o neľahkom živote mnohých rodičov bojujúcich so súčasným systémom. Autorka preniesla do útleho románu rozsiahlu frustráciu z byrokratického a nefunkčného sociálneho nastavenia v našej krajine. Rovnako ako aj v predošlej prvotine autorky tu nájdeme mnoho úsmevných a smutných situácii sprevádzaných zápisuchtivými a hodnotnými myšlienkami, kvôli ktorým román až do konca nepustite z ruky. Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„When you are measuring life, you are not living it.“

The Time Keeper - Mitch Albom, 2013
The Time Keeper
Mitch Albom