Moja vojna - René Benda, Motýľ, 2022

15,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Moja vojna

Prázdniny v Juhoške

Slovensko, Košice, 1984 – 1986 – Deväťročná Aďka si začína písať denník. Jej otec zomiera a mama sa vydáva za na prvý pohľad charizmatického Chorváta Vita, ktorý však skrýva... Čítať viac

1. diel série
Moja vojna
Vydavateľstvo
Motýľ, 2022
528 strán
7-8 hodín čítania

Slovensko, Košice, 1984 – 1986 – Deväťročná Aďka si začína písať denník. Jej otec zomiera a mama sa vydáva za na prvý pohľad charizmatického Chorváta Vita, ktorý však skrýva svoju druhú, agresívnejšiu tvár... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

15,90 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 16 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

„Tečie ti krv, Miri. Treba to zašiť,“ ukázala som jej na čelo. Nedokázala som vôbec myslieť na to, že niekto po nás naozaj strieľal. „No tak niekto vystrelil, no a čo. Zasiahol zrkadlo, my sme v poriadku, už to toľko nerozoberajte,“ zašomral Mateo a snažil sa nejako prichytiť rozbitý zvyšok zrkadla, lenže nedržalo.

Slovensko, Košice, 1984 – 1986 – Deväťročná Aďka si začína písať denník. Jej otec zomiera a mama sa vydáva za na prvý pohľad charizmatického Chorváta Vita, ktorý však skrýva svoju druhú, agresívnejšiu tvár. Aďka so svojou staršou sestrou Mirou očakávajú, že odteraz bude už všetko len lepšie. Spolu so svojou matkou sa s ním a s jeho synom Mateom sťahujú do Juhoslávie, odkiaľ Vito pochádza.

Juhoslávia, Mostar, rok 1992 – Aďka dovŕšila svoje osemnáste narodeniny. Juhoslovanská národná armáda sa presúva do Mostaru. Na uliciach počuť streľbu. Na každom rohu sa nachádzajú kontrolné hliadky a mužov nepúšťajú z  mesta. Podarí sa Aďke so svojou mamou a  sestrou Mirou utiecť späť na Slovensko? A zachrániť 17-ročného Matea, ktorého povolajú bojovať?

V tomto emotívnom príbehu nájdete odhodlanie a  nádej, strach, úsmev, napätie a gradujúci dej. II. diel vyjde pod názvom Moja vojna – Výlet do Las Palmas.
Čítať viac
Počet strán
528
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×205 mm
Hmotnosť
669 g
ISBN
9788081643149
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1750203
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
1. diel série
Moja vojna
Vydavateľstvo
Motýľ
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

3 hodnotenia

2
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Katka
Neoverený nákup
29.12.2022
Velmi putavy pribeh a perfektna kniha!
Zijem dlhodobo v zahranici a tak si velmi rada vo volnych chvilkach citam beletriu od slovenskych spisovatelov, pripominaju mi domov.

Roman pana Reneho Bendu je skvely, velmi putavo napisany, precitala som ho v podobnom style ako ked sledujem nieco napinave na Netflixe, len miesto binge-watching, by som v tomto pripade povedala ze to bol doslova binge-reading :)

Je tam vyborny pribeh, a k tomu som si este pospominala na velke mnozstvo detailov z mojho vlastneho detstva, ktore tak nejak kniha vo mne vyvolala. Dej sa odohrava najme na Slovensku a v Juhoslavii, co su pre mna miesta ktore mam naozaj velmi rada, a da sa povedat ze je tiez aktualny pre dnesnu dobu .. aj ked sa vo velkej casti odohrava pred viac ako 20 rokmi, niektore veci u nas v Europe (zial) stale pretrvavaju.

Vrelo odporucam vsetkym co maju radi kvalitnu sucasnu slovensku beletriu ktora sa vyborne cita!
Čítať viac
Katarína
Neoverený nákup
10.12.2023
Odporucam Vám aj jeho prvú knihu Moja studená vojna ???? Čítať viac

Vydavateľstvo Motýľ

Čítať viac

„Úspech je ísť od jedného neúspechu k druhému a nedať sa odradiť.“

Mysli ako génius - Philippe Brasseur, 2021
Mysli ako génius
Philippe Brasseur