34,10 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Audiokniha
Opičí král - Wu Čcheng-en, Galéria mesta Bratislava, 2014
Audiokniha
Audiokniha
Opičí král - Wu Čcheng-en, Galéria mesta Bratislava, 2014
Audiokniha

Opičí král
Audiokniha

4x audio cd

Legendární pohádková povídka o opičím králi pro celou rodinu! V úpravě, scénáři a režii Jan Jiráňe, herce, režiséra a hudebníka. Na konci 16. století čínský literát Wu Čcheng-en... Čítať viac

Vydavateľstvo
Galéria mesta Bratislava, 2014
Dĺžka
4 hod. 25 min.

Legendární pohádková povídka o opičím králi pro celou rodinu! V úpravě, scénáři a režii Jan Jiráňe, herce, režiséra a hudebníka. Na konci 16. století čínský literát Wu Čcheng-en stvořil ve svém Putování na Západ Opičího krále Sun Wu - kchunga, tak jak... Čítať viac

  • MP3 na CD
  • Čeština

34,10 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Opičí král - Wu Čcheng-en, Galéria mesta Bratislava, 2014
Audiokniha
34,10 €

Viac o audioknihe

Legendární pohádková povídka o opičím králi pro celou rodinu! V úpravě, scénáři a režii Jan Jiráňe, herce, režiséra a hudebníka. Na konci 16. století čínský literát Wu Čcheng-en stvořil ve svém Putování na Západ Opičího krále Sun Wu - kchunga, tak jak ho dnes znají čtenáři a diváci na celém světě. Opičí král dostal na těchto svých cestách národy a epochami mnoho podob. Tu pro nás nezapomenutelnou mu dala v roce 1961 česká překladatelka Zdenka Novotná - Heřmanová a jeho nesmrtelný výtvarný průvodne Zdeněk Sklenář.
Čítať viac
Dĺžka
4 hod. 25 min.
Katalógové číslo výrobcu
9788087430675
Naše katalógové číslo
197420
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Galéria mesta Bratislava
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila audiokniha vám?

Recenzie čitateľov

Lucia Hlubeňová
Overený zákazník
24.1.2017
Názor čitateľa
Ak by ste ma pod hrozbou hrubého násilia prinútili menovať len jednu knihu, ktorá ma minulý rok (2016) potešila po obsahovej a vizuálnej stránke najviac, spomenula by som bez rozmýšľania práve toto dielo. A slovo dielo je zaslúžene na mieste.

Toto jedinečné vydanie Opičieho kráľa, ktoré vyšlo znovu (prvé vydanie uzrelo svetlo sveta v roku 1961) symbolicky v roku 2016 – roku Opice, vzniklo v spolupráci s galériou Galerie Zdeněk Sklenář v adaptácii Jana Jiráňa. Spomínaná galéria je známa nielen svoju výstavnou činnosťou, ale aj bibliofíliami. Odvážne prevedenie má na svedomí Studio Najbrt, ktoré stavilo na písmo Zirkel v troch veľkostiach. Tie sa naprieč knihou striedajú (podobne ako sa zväčšuje a zmenšuje opičiakova zlatá palica). Väčší rozmer publikácie (240 × 290 mm) dáva priestor vyniknúť nádherným ilustráciám Zdeňka Sklenářa, no jej väzba, výber papiera robia knihu „ľudskou“, praktickou – výborne sa s ňou manipuluje, nie je ťažká ani do detských rúk. Jednoducho máte chuť ju čítať, dotýkať sa jej, a nie len vyložiť za sklo.

Opičiak Sun, známy ako Opičí kráľ, patrí v Číne medzi mimoriadne obľúbených, kultových hrdinov. Život tejto postave vdýchol v 16. storočí Wu Čcheng-en prostredníctvom slávneho románu Putovanie na západ. Tento nebojácny, roztomilý superhrdina so správaním uličníka a dušou hrdinu si získal moje srdce najprv vďaka seriálu z roku 1986 s rovnomenným názvom.

Knižné ilustrácie Zdeňka Sklenářa získali obdiv aj v Číne, a to nielen vďaka výstave v Pekingu (v roku 2009), ale aj Svetovej výstave EXPO 2010 v Šanghaji, kde ich s nadšením prijali milióny divákov. Svoj obdiv im vyjadril i najslávnejší predstaviteľ Opičieho kráľa z už vyššie spomínaného seriálu – herec Liou Siao Ling Tchung, ktorého doslov nájdete aj v knihe.

Opičiak Sun, chuligán s nezvyčajným pôvabom, majster premien – dokáže sa premeniť na 72 spôsobov, zažíva počas svojich potuliek svetom nezvyčajné dobrodružstvá a stretáva postavy z čínskej mytológie. Napriek všetkým svojim super schopnostiam je niekde hlboko vo svojom vnútri veľmi podobný a blízky obyčajným ľuďom – má svoje svetlejšie chvíľky aj zlé dni. A aj to je jeden z dôvodov, prečo patrí medzi najobľúbenejších hrdinov nielen vo svojej rodnej Číne.
Čítať viac

„Človek je bohatý v pomere k počtu vecí, ktoré si môže dovoliť opustiť.“

Walden - Henry David Thoreau, 2016
Walden
Henry David Thoreau