Žraloky - Miranda Macquittyová, Slovart, 2003

4,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Žraloky - Miranda Macquittyová, Slovart, 2003
Žraloky - Miranda Macquittyová, Slovart, 2003

Žraloky

Plutvy prerážajúce vodu, čeľuste vyzbrojené zubami ostrými ako britva a zlomyseľne pôsobiaca grimasa – nečudo, že zo žralokov máme strach! Žraloky však predstavujú viac než len... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2003
Počet strán
96

Plutvy prerážajúce vodu, čeľuste vyzbrojené zubami ostrými ako britva a zlomyseľne pôsobiaca grimasa – nečudo, že zo žralokov máme strach! Žraloky však predstavujú viac než len tento hrozivý obraz. Vyberme sa do sveta týchto zručných lovcov... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania
Žraloky - Miranda Macquittyová, Fortuna Libri, 2004
Pevná väzba
Slovenčina, 2004
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

  Zaslúžia si žraloky reputáciu krvilačných zabijakov? Ľudia, ktorí sa nimi zaoberajú, si to iste nemyslia. Existuje najmenej 400 druhov žralokov a väčšina z nich je neškodná. Na nasledujúcich stranách sa dočítame, ako prišli žraloky k svojej vražednej povesti, že v skutočnosti je to človek, kto je hrozbou pre ich prežitie. Dozvieme sa, že majú ohybnú kostru a kožu, ktorou sa líšia od iných rýb.
Ďalej objavíme, že veľkosť žralokov varíruje: od impozantných 12-metrových až po také, čo sa zmestia do ruky dospelého človeka.
Tieto tvory majú výborné zmysly na vystopovanie koristi a výnimočnú schopnosť zaregistrovať zápach krvi a špliechanie z veľkej diaľky. Dozvieme sa, ako sa žraločie zuby dokonale prispôsobili na zovretie a rozhryzenie obľúbenej potravy. Prezradíme aj, ako sa žraloky pária a ktoré druhy rodia mláďatá.
Uvidíme úžasnú rodinu žralokov od ostnatých rají po piliare. Dozvieme sa o ďalších morských tvoroch naháňajúcich strach od jedovatých rýb a pŕhlivých medúz až po bizarné hlbinné monštrá. Všetky tieto morské organizmy sú ohrozené. Rovnováha života v moriach sa mení nadmerným rybolovom, chemické látky a ropné škvrny hubia morské živočíchy a rastliny. Na konci knihy si ukážeme, čo môžeme urobiť, aby sme im pomohli. Čím viac sa naučíme o mori, tým viac si ho budeme vážiť a starať sa oň. Kto chce vedieť viac, môže preskúmať niektoré zo vzrušujúcich webových stránok, ktoré sú v knihe na čiernych „odhryznutiach“ v pravých rohoch strán. Tieto skvelé webové stránky obsahujú mnoho informácií o fascinujúcom svete mora a žralokov.
Čítať viac
Počet strán
96
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
268 g
ISBN
8072097434
Rok vydania
2003
Naše katalógové číslo
13044
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Slovart
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Neoverený nákup
11.8.2014
Názor čitateľa
Knihaje sice zaujimava,ale autáorka si radcej mala pred pisanim zistit iste presne informacie neh napisala tuto knihu ilustracne je zaujimava ale textom uz len trochu skuseny clovek ktory sa zaobera,biologiou zisti aoych fatalnych a nezmyselnych chyb sa autorka v knihe dopustila Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Dobre vidíme iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné.“

Malý princ - Antoine De Saint-Exupéry, Antoine De Saint-Exupéry (ilustrátor), 2019
Malý princ
Antoine De Saint-Exupéry, Antoine De Saint-Exupéry (ilustrátor)