Kruh 1 - Mats Strandberg, Sara B. Elfgren, Fortuna Libri ČR, 2012

10,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Kruh 1 - Mats Strandberg, Sara B. Elfgren, Fortuna Libri ČR, 2012
Kruh 1 - Mats Strandberg, Sara B. Elfgren, Fortuna Libri ČR, 2012

Kruh 1

Engelsfors, město, které buď milujete, nebo nenávidíte. Většina tamních obyvatel ho spíš nenávidí. Právě tam se díky krvavému měsíci sejde v zábavním parku šest dívek, které... Čítať viac

1. diel série
Kruh (CZ)
Vydavateľstvo
Fortuna Libri ČR, 2012
520 strán
7-8 hodín čítania

Engelsfors, město, které buď milujete, nebo nenávidíte. Většina tamních obyvatel ho spíš nenávidí. Právě tam se díky krvavému měsíci sejde v zábavním parku šest dívek, které nemají vůbec nic společného. Netuší, jak se tam dostaly ani co je tam táhlo... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

1. část fascinující švédské trilogie Kruh
Engelsfors. Krásné jméno, příšerné město. Obklopené hlubokými lesy, kde lidé často zabloudí a zmizí. Jedné noci, kdy se měsíc zbarví do tajuplné rudé barvy, je svedeno šest dívek dohromady do zrušeného zábavního parku. Nemají nic společného. Nevědí, jak se tam dostaly ani proč tam jsou. Brzy však pochopí, že jedna bez druhé nepřežijí.

Tento titul su môžete objednať aj v anglickom jazyku.
Čítať viac
Počet strán
520
Väzba
pevná väzba
Rozmer
152×213 mm
Hmotnosť
637 g
ISBN
9788073216313
Rok vydania
2012
Edícia
Fortuna Teen
Naše katalógové číslo
134662
Štýl
dobrodružný
Jazyk
čeština
1. diel série
Kruh (CZ)
Vydavateľstvo
Fortuna Libri ČR
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

6 hodnotení

3
2
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

5
Rudá Tygřice - Amélie Wen Zhao, 2022
Práve čítam
Rudá Tygřice

Najradšej čítam YA knihy, ale občas zabŕdnem aj do krimi alebo klasiky. Postavy sú tie, na ktorých stojí a padá príbeh, dej je u mňa až na druhom mieste. Proste milujem postavy! (a najmä tie vedľajšie, haha)

Dominika Gavláková
Overený zákazník
23.6.2022
Staršia fantasy, ktorá si zaslúži pozornosť
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Dlhé letné večery sú ako stvorené na rereadingy a preto som siahla po knihe Kruh, ktorá v mojej knižnici leží už nejaký ten piatok.

Nachádzame sa v meste Engelsfors, kde sa nič nedeje a ak by sa aj náhodou čosi udialo, vedeli by o tom všetci. No Anjelské bystriny predsa ukrývajú pár tajomstiev. Proroctvo hovorí, že v meste žije Vyvolená, čarodejnica, ktorá by mohla zabrániť apokalypse a poraziť Zlo. Zlo, ktoré spriada plány, ako Vyvolenú zabiť.

Raz v noci sa mesiac sfarbí na krvavočerevenú a zvedie dohromady šesť dievčat. Dobrosrdečnú Rebecku, utiahnutú Annu-Karin, inteligentnú Minoo, zákernú Idu, ľahkovážnu Vanessu a odvážnu Linnéu. Každé z dievčat je úplne iné. To je niečo, čo ja viem oceniť, keď charaktery postáv v knihe nesplývajú do jednej, ale všetky sú zreteľne odlišné. A pri takomto množstve postáv, je to obdivuhodné.

Dievčatá sa dozvedajú, že proroctvo sa nemýlilo a v Engelsforse skutočne žije Vyvolená, no nie iba jedna, je ich viac. A tým sa rozbieha kolotoč nadprirodzených udalosti, kedy sa dievčatá budú nie len učiť, ako poraziť Zlo, no hlave sa budú musieť naučiť spolu vychádzať a spolupracovať. A to sa občas zdá ako ťažšia úloha, než tá prvá.

Všetky dievčatá sú iba tínedžerky a nejaké Zlo sa niekedy zdá ako nič v porovnaní s hádkou s rodičmi alebo s prvými vzťahmi. A mňa to baví. Baví ma, že sa mýlia, nadávajú, občas sa opijú a detinsky búchajú dverami. Mám pocit, že niekedy autori zabúdajú, aký vek pripísali svojim postavám a robia z nich dospelejšie než by sa patrilo.

V prvej knihe z tejto série sa ešte len zoznamujeme s magickým systémom, so schopnosťami, ktoré Vyvolené majú a so samotným Zlom. Počas celého čítania som sa nenudila a myslím si, že aj táto pomerne staršia fantasy si zaslúži pozornosť. Takže, ak ste ju ešte nečítali, smelo do toho. Kniha má určite čo ponúknuť.

„Sú tam, kde je ich miesto. A my tiež.“
(citácia zo strany 525)
Čítať viac
21

Rada a veľa čítam, občas ale zabudnem na názov knihy... dej ale ostáva v srdci .. Naoblúbenejšia vôňa, vôňa kníh <3

Lucia Jenčuráková
Overený zákazník
22.2.2022
Prelúskajte sa až k jadru
V základoch tohto príbehu som sa občas strácala a prvých 200 strán bolo náročných sústrediť sa na to, kto je kto, ako sa vyvíja dejová línia a o čo konkrétne v tomto príbehu ide. Potom sa ale dej rozbehol a ja som si začala užívať osudy postáv. To, že moje obľúbene postavy zomreli hneď na začiatku svojej cesty ma trochu zamrzelo ale umožnilo mi nájsť si takto cestu k ďalším postavám. Ako oddychovú knihu ju hodnotím kladne. Dôležité je prelúskať sa k jadru knihy ako sa prelúska veverička k oriešku. Čítať viac

Vydavateľstvo Fortuna Libri ČR

Čítať viac

„A ty máš krásne srdce, to je viac ako nejaké šaty. Šaty si kúpiš, no srdce nie.“

Ring smrti - Štefan Košlab, 2019
Ring smrti
Štefan Košlab