SS - Bratrstvo zvonu - Joseph P. Farell, Volvox Globator, 2011

16,45 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
SS - Bratrstvo zvonu - Joseph P. Farell, Volvox Globator, 2011
SS - Bratrstvo zvonu - Joseph P. Farell, Volvox Globator, 2011

SS - Bratrstvo zvonu

V roce 1945 odsouhlasil Adolf Hitler v dolnosaském bunkru tajný projekt ničivé zbraně, která měla zvrátit nepříznivý vývoj 2. světové války. Kódový název této zbraně byl Zvon a... Čítať viac

Vydavateľstvo
Volvox Globator, 2011
Počet strán
480

V roce 1945 odsouhlasil Adolf Hitler v dolnosaském bunkru tajný projekt ničivé zbraně, která měla zvrátit nepříznivý vývoj 2. světové války. Kódový název této zbraně byl Zvon a vedením projektu byl pověřen generál Hans Kammler... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Červená, biela a kráľovská modrá - Casey McQuiston, YOLi, 2024

Viac o knihe

V roce 1945 odsouhlasil Adolf Hitler v dolnosaském bunkru tajný projekt ničivé zbraně, která měla zvrátit nepříznivý vývoj 2. světové války. Kódový název této zbraně byl Zvon a vedením projektu byl pověřen generál Hans Kammler. V posledních dnech války příslušníci SS povraždili většinu vědeckých pracovníků a techniků tohoto projektu. Generál Hans Kammler poté s celou dokumentací tajného projektu nastoupil na palubu letadla Junkers 390, které se pravděpodobně zřítilo u Drážďan. Všechny dokumenty zmizely. Podle některých dohadů však mělo letadlo namířeno do Argentiny. Autor se zde snaží objasnit, o jakou zbraň patrně šlo, a vše dává do souvislosti s pozdější přítomností nacistických expertů ve Spojených státech, kde se podíleli na kosmickém výzkumu, a s jejich údajným zapojením do operace MAJIC-12, což byl tajný tým odborníků, jehož úkolem bylo zkoumat zprávy o UFO.
Čítať viac
Počet strán
480
Väzba
pevná väzba
Rozmer
150×210 mm
Hmotnosť
695 g
ISBN
9788072078127
Rok vydania
2011
Edícia
Okultura
Naše katalógové číslo
104867
Jazyk
čeština
Preklad
Vydavateľstvo
Volvox Globator
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,0 / 5

1 hodnotenie

0
0
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Martin Dudáš
Overený zákazník
29.4.2012
Názor čitateľa
Vlastný názor:
Hodnotiť túto knihu je veľmi ťažké- je dobre napísaná a preložená (vzhľadom na rozsah bolo chýb/preklepov minimum, čo je zriedkavé). Problémom je jej obsah- niektoré tvrdenia sú totiž veľmi konšpiratívne a v podstate ich nemožno overiť. Kniha sa zaoberá na začiatku všeobecne nemeckými tajnými zbraňami (radary, elektronika- to oceňujem, ďalej rakety či prúdové lietadlá, ale aj napríklad palivovzdušné bomby). Potom autor poukazuje na prepojenie povojnového výskumu v USA a ZSSR s nacistickými vedcami a ich projektami. A tu začínajú prvé konšpirácie- Farrel totiž tvrdí, že nacistickí vedci, ale aj agenti tajných služieb (SD, Gestapo,...) infiltrovali americké tajné služby a armádu skrz operácie Paperclip a pod. a prakticky si ich "sprivatizovali". Následne sa mali podieľať na vražde J.F. Kennedyho, ktorý sa im postavil na odpor.
Ďalšia časť sa zaoberá samotným Zvonom, teda projektom Glocke, ďalej tzv. skalárnou fyzikou- tajnou, exotickou fyzikou, ktorá mala na svet priniesť nové zbrane hromadného ničenia, ešte silnejšie, než atómové. Jej počiatky Farrel dáva do súvislosti s objavmi Nikoly Teslu a podľa neho mali nacisti, ktorí Einsteinovu teóriu relativity (nezlúčiteľnú s tzv. skalárnou fyzikou) zavrhli na jej základe vyvinuli zariadenie Glocke, nie však ako nový typ pohonu (tvrdenie Witkowského), ale ako pokusné zariadenie, či rovno skalárnu zbraň, Wunderwaffe. Farrel tvrdí, že Glocke bol ďalej skúmaný v USA pod dohľadom nacistických vedcov vrátane SS-Obergruppenfuhrera Hansa Kammlera.
Ku koncu knihy Farrel píše o pozorovaniach UFO a tvrdí, že sa jedná o projekty nacistov, ktorí pracovali pre Spojené štáty, alebo možno samostatne, v nejakej inej krajine.
Ako som povedal, Farrelove tvrdenia sa nedajú overiť a preto nemožno nad knihou vyniesť konečný verdikt. Je to skôr o tom ako pristupujete k rôznym konšpiráciám a podobne.
Čítať viac
Neoverený nákup
3.1.2018
Ahoj, už dlhšie zhánam túto knihu, nieje na predaj ani v antiku ....ak by si poznal niekoho, kdo by ju predával , prosím napíš mi na andrejpyskin@gmail.com
Vdaka
Čítať viac

Vydavateľstvo Volvox Globator

Čítať viac

„Charlie jemne pohladil povrch pultu. Koľko rozhovorov viedol ponad tento kúsok kameňa? A koľko kníh sa prenieslo ponad tento pult, aby zmenili život? Dokonca aj zachránili život? Knihy to dokážu. To bol hlavný dôvod, prečo Charlie veril v kníhkupectvo.. “

Most - Karen Kingsbury, 2017
Most
Karen Kingsbury