Světová válka Z - Max Brooks, Zoner Press, 2010

20,52 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Světová válka Z

Historie světové války se zombie

Max Brooks, jeden z autorů zprávy pro Poválečnou komisi Organizace spojených národů, složil tuto knihu z výpovědí lidí, jejichž příběhy ovlivnily válku se zombie, nebo válka... Čítať viac

Vydavateľstvo
Zoner Press, 2010
344 strán
5-6 hodín čítania

Max Brooks, jeden z autorů zprávy pro Poválečnou komisi Organizace spojených národů, složil tuto knihu z výpovědí lidí, jejichž příběhy ovlivnily válku se zombie, nebo válka ovlivnila příběhy jejich... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania
Světová válka Z - Max Brooks, Zoner Press, 2021
Brožovaná väzba
Čeština, 2021
Na sklade 1 ks

19,39 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Max Brooks, jeden z autorů zprávy pro Poválečnou komisi Organizace spojených národů, složil tuto knihu z výpovědí lidí, jejichž příběhy ovlivnily válku se zombie, nebo válka ovlivnila příběhy jejich. Jak sám říká, oficiální zpráva byla pouze shrnutím čísel a faktů a jemu v ní chybělo něco lidského. Něco, co v lidech přežilo a odlišuje je od oživlých mrtvých. A právě z toho důvodu, z pocitu dostat ven svědectví ne jen faktická, ale také lidská, vznikla tato kniha.

Díky svým kontaktům byl schopný dostat se i k hlavním aktérům války a k lidem, kteří byli u prvních vzplanutí v Číně. Výpovědi frontových vojáků a veteránů z Yonkers se střídají s těmi od hvězdičkových generálů, lékařů a prostě jen obyčejných lidí, kteří byli válkou zasaženi. Muži a ženy z celého světa mu vypověděli své, často až dech beroucí příběhy z války. Max Brooks vám tyto příběhy podává bez přikreslování a úprav, tak jak je sám zaznamenal, v knize Světová válka Z.
Čítať viac
Počet strán
344
Väzba
pevná väzba
Rozmer
148×230 mm
Hmotnosť
635 g
ISBN
9788074131042
Rok vydania
2010
Naše katalógové číslo
95951
Štýl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Zoner Press
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,8 / 5

12 hodnotení

5
3
2
0
2

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Branislav
Neoverený nákup
11.6.2023
Utahana, otravna kniha
Tuto knihu som docital iba z ucty k papieru. Pseudodokumentarny styl nie je uveritelny, pretoze respondenti odpovedaju okazalo, s infantilnymi hyperbolami. Motiv “historiek” sa pri ich obrovskom pocte opakuje a zhruba v stvrtine knihy sa zacnete nudit. Celu knihu este dorazi mimoriadne zly preklad, ktory sa snazi povodny anglicky slang priblizit miestnym citatelom vo forme cudneho moravskeho (?) narecia. Jedna z najhorsich knih, co som kedy cital. Čítať viac
17
Haunting Adeline - H.D. Carlton, 2021
Práve čítam
Haunting Adeline

Na knihách považujem za absolútne fascinujúce to, že ku každému človeku prehovárajú inak. Je len na nás, čo si z nej odnesieme. Sme rozdielny, máme rôzne preferencie a názory, preto je absolútne v poriadku, že čo sa páči jednému, nemusí sa páčiť niekomu inému. A práve to je to, čo robí knihy takými fantastickými. Každá kniha si nájde svojho čitateľa, a každý čitateľ si nájde svoju knihu, ktorú bude milovať. Môj systém hodnotenia nemá žiadnu hlbšiu logiku :D Prečítané knihy hodnotím iba na základe pocitov, ktoré vo mne zanechali. 5* - Absolútne fantastické! Rozhodne odporúčam. 4* - Veľká spokojnosť, aj keď niečo by som vytkla. 3* - V podstave OK. 2* - Trošku slabšie/ nie moja šálka kávy. 1* - Chcem naspäť svoj čas!!

Eva Svítková
Overený zákazník
26.5.2020
This is what zombieland looks like!
Autor prostredníctvom krátkych príbehov mnohých osôb zachytáva postupný kolaps spoločnosti. Najskôr pomaličky a nenápadne až do úplnej nadvlády Zetiek. Z každého príbehu bolo cítiť narastajúci strach a paniku. Rozprávači týchto príbehov spomínajú na to, ako sa im podarilo prežiť. Prežitie ale malo svoju cenu. Mnohokrát boli vystavení ťažkým rozhodnutiam. Rozhodnutiam, pri ktorých museli buď zradiť svoju ľudskosť alebo zomrieť.
Každá z postáv mala svoju povahu, svoje tempo rozprávania príbehu, pričom každý z nich pridal do mozaiky niečo, čo ešte viac dokreslilo ten hrozný pocit zúfalstva a strachu.

Jediné čo by som vytkla je až príliš veľa detailov o zbraniach, ich typoch, typoch munície, osobne pre mňa ako čitateľa je to nepodstatné. Na druhej strane by som ocenila viac boja a naháňačiek, ale musím povedať, že niektoré rozprávania boli "meganapínavé".
Po dočítaní tejto knihy som trošku sklamaná. Záverečná štvrtina knihy sa v porovnaní s veľmi sľubným a emóciami nabitým začiatkom vliekla. Postavy akoby stratili svoj individuálny hlas. Mala som pocit,že jednotlivé rozprávania dej už nikam neposúvali.
Čítať viac
Kateřina Kopišťová
Overený zákazník
13.8.2014
Mozky, mozky...
Planeta Země stojí před válkou, jaká nemá období. Po celém světě se objevují první Vzplanutí, která se šíří rychlostí moru. Z nakažených se stávají chodící mrtvoly, zombie, kteří jsou prakticky neporazitelní. Jejich velkou výhodou je početní převaha - stačí jediné kousnutí a může se z vás také stát chodící mrtvola. Nic je nezastaví, jsou schopni žít prakticky kdekoliv, dokonce i pod vodou. Lidstvo má na kahánku. Spolu s autorem vám bude představena historie války se zombií přímo z terénu.

Autor čtenáře pomocí velmi osobitého stylu seznamuje s obsáhlou historií války se Zetky (jak říká zombiem). Kniha je rozdělena do několika částí - stádium před, během a po válce. Díky tomu získá čtenář komplexnější pohled na celý konflikt. Děj je vyprávěn ve formě rozhovorů s různými lidmi, kteří válku na vlastní kůži zažili a odehrává se na různých místech celé planety. Jak už to ve válce bývá, je příběh nepřibarvený, realistický, místy dokonce nechutný a krutý. Světová válka Z není kniha pro slabší povahy, autor se konfliktům a boji nevyhýbá, spíše naopak. Akce a napětí rozhodně nechybí. Světovou válku Z bych doporučila všem milovníkům akčních válečných románů, okořeněných nějakou tou oživlou mrtvolou. Autorův styl vás dozajista uchvátí. Kniha je koncipována jako kniha výpovědí - začíst se do ní tedy může být krapet obtížnější a nemusí to sednout úplně každému.
Čítať viac
Petr Čapek
Overený zákazník
21.4.2014
Názor čtenáře
Jedna věc se autorovi rozhodně upřít nedá. A tou je realističnost s jakou celý příběh čtenáři předkládá. Ocitáme se na hranici naprosté fikce, kterou autor zasadil do dnešního světa s odkazy na nedávnou historii. Díky tomuto prolínání faktů a fikce dostáváme jedinečný pohled na jednotlivé události a možná se i občas přistihnete při úvahách zda čtete knihu nebo popis historických dějin.

Kdo čeká vysvětlení, odkud se virus a první "vzplanutí" vzalo bude možná trochu zklamaný. Brooks si stejně jako ostatní autoři nechal pootevřená zadní vrátka a polemiku okolo vzniku zombie nechává nezodpovězenou a plně na fantazii čtenáře.
Čítať viac
jki
Neoverený nákup
14.3.2014
Názor čitateľa
pre mna su to zbytocne vyhode peniaze. tesila som sa ze to bude nieco noveho ale pre ma to bola len zmes nasilia a nicoho ineho. Čítať viac
Zue
Neoverený nákup
10.4.2013
brrrrr
Tato kniha je ten najznepokojivejší kúsok, aký sa mi kedy dostal do rúk. Apokalypsa sveta, aky poznáme, je opísana tak odporne a realisticky, že nikdy nezvládnem prečitať viac nez pár kapitol. Ale pritom je to všetko tak reálne a uveriteľné! Z pohľadu politikov, armády, vedcov i obyčajných ľudí je vykreslená vojna, v ktorej sa ľudstvo zachovalo sprvu ako úplní idioti a najväčším zdrojom problémov a utrpenia bola ich vlastná hlúposť (čo bolo najhoršie, pri čítani som si uvedomila, že by som sa správala úplne rovnako). JedKniha manaučila, že ísť s davom neznamená vždy zachrániť sa a i v najhorších chvíľach si treba udržat predovšetkým zdravý rozum. Udeľujem imaginárnu cenu za originalitu spracovania a spolu s ňou štyri hviezdičky. Piatu odmietam kvoli bezmedznému zneužitiu násilia a brutality k udržaniu čitateľovej pozornosti. Max Brooks, ten hnusný pocit v žalúdku, ktorý ma opanoval pri prvých kapitolách, ti nezabudnem. Fakt sa mi ťažko zaspávalo Čítať viac
katka
Neoverený nákup
1.4.2013
Názor čitateľa
naozaj som nečakala, že bude taká skvelá, Max Brooks to proste vie :) Čítať viac
Juraj Paľo
Overený nákup
28.2.2013
Názor čitateľa
Keď bude film taky dobrý ako táto kniha tak sa teším. Čítať viac
Jana
Neoverený nákup
10.2.2013
Názor čitateľa
Knihu som kupila synovi.Kedze ju precital velmi rychlo predpokladam ze je zaujimava. Čítať viac
izmir
Neoverený nákup
8.10.2012
Názor čitateľa
Super. Velmi poucne. Precital som za dva dni. Tesim sa na film. Naozaj Brooks vie nie co co mi nevieme. Ale iba tusime. Čítať viac

Max Brooks

Čítať viac

„Keď som nemal čo stratiť, dostalo sa mi všetkého. Keď som prestal byť tým, kým som bol, našiel som sám seba. Keď som spoznal poníženie, a napriek tomu som kráčal ďalej, pochopil som, že si môžem slobodne vybrať osud.“

Záhir - Paulo Coelho, 2008
Záhir
Paulo Coelho