Tajomný plameň Matky Terézie - Joseph Langford, Ikar, 2010

11,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Tajomný plameň Matky Terézie - Joseph Langford, Ikar, 2010
Tajomný plameň Matky Terézie - Joseph Langford, Ikar, 2010

Tajomný plameň Matky Terézie

Včerajšok je preč, zajtrajšok ešte nenastal. Máme len dnešok. Tak začnime... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2010
Počet strán
312

Včerajšok je preč, zajtrajšok ešte nenastal. Máme len dnešok. Tak začnime... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 27 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

"Včerajšok je preč, zajtrajšok ešte nenastal. Máme len dnešok. Tak začnime."
- Matka Terézia

Čím vysvetliť celosvetový vplyv tejto skromnej a obetavej rehoľnej sestry? Čo v nej bolo také neobyčajné, že zasiahlo vnútro toľkých ľudí?
Čítať viac
Počet strán
312
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
318 g
ISBN
9788055122441
Rok vydania
2010
Naše katalógové číslo
89524
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

6 hodnotení

5
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Mari
Neoverený nákup
3.4.2015
Pohladenie pre dušu.
Krásna kniha. Pre šťastných, pre smutných, pre mladých, pre zrelých, pre nábožensky založených i pre hľadačov pravdy bez zaradenia do cirkvi. Joseph Langford sa rozhodol napísať príbeh Matky Terezy nie cez dátumy na časovej osi, ale cez jej obdivuhodnú vnútornú silu, ktorá ju sprevádzala počas celého života. Tá sila, ktorá liečila, hojila rany, utešovala, rozdávala lásku a porozumenie a navracala dušu človeka k jej pravej podstate. Neskutočne oceňujem náhľad pána Langforda na vieru akú spoznal aj u nej ... vieru bez obmedzení, podmienok, strachu či pochybností. Dostupnú každej ľudskej bytosti. Tú nezlomnú vieru, ktorá premenila "obyčajnú" sestru Terezu na Matku Teréziu a viedla všetky jej kroky. Z každej strany cítiť autorovu hlbokú úctu k obdivuhodnej žene, ktorú mal možnosť osobne poznať a ktorá sa ho dotkla rovnako ako každého s kým sa stretla. A pretože práve ona bola jasným príkladom nezlomnej viery a ducha, kniha postupne odkrýva tajomstvo jej vnútorného plameňa, ktorý v sebe môže rozdúchať každý jeden z nás. Nemusíme odísť do indických slumov aby sa tak stalo. "Každý žijeme v našej osobnej Kalkate"... na mieste, kde možno ľudia nepociťujú nedostatok potravy, nehladujú, avšak strádajú ich srdcia... Po porozumení, láske, súcite, priateľstve, dôvere, vzájomnom kontakte. Pevne verím, že kniha sa dočká dotlače, pretože nesie krásne posolstvo, ktoré treba šíriť ďalej. Svet by bol bezpochyby láskavejším miestom. Čítať viac
Zuzana
Neoverený nákup
7.3.2011
Názor čitateľa
Po knihách s príbehmi plných nevery, klamstiev a pod. som siahla po takejto ,,duchovnej očiste". Krásna kniha! Čítať viac
Martin
Neoverený nákup
5.2.2011
Zaujímavé
Aj takéto knižky vydáva IKAR?
Čistá spiritualita Matky Terezy. Veľmi pekné.
2x nečakané prekvapenie - odporúčam (nielen veriacim)
Čítať viac
Peter
Neoverený nákup
11.10.2010
Nemôže byť súčasnejšia kniha. Ďakujem.
Táto kniha ma veľmi oslovila. Vďaka nej som konečne pochopil, "ako to naozaj bolo" s Matkou Terezou. Ibaže, čo ma 'dostalo' NAVYŠE je to, že oslovila cez túto knihu priamo MŇA.
Som vďačný za dar, ktorý v jej posolstve trpezlivo čakal a tu, teraz, v tejto chvíli, prišiel.
Autor od pôvodnej takmer senzáciechtivej zvedavosti, o ktorú zavadil akoby náhodou, prechádza k pravdivému a nevýslovne hlbokému poznaniu nielen onej "temnoty" Matky Terezy, ale celej ukrytej duchovnosti, s ktorou sa denne vyrovnávala, aby ňou bola napokon preniknutá pri svojom každodennou konaní a nakoniec aj v celom životnom povolaní.
No, čo je najdôležitejšie, takto postupne vydáva svedectvo o spiritualite a odkaze, ktoré nie sú určené len svätici chudobných, ale cez ňu nám všetkým. Tento po krokoch a zrozumiteľne odkrývaný dar napokon neoslovuje a nezískava si naplno len jeho, ale ďalších a ďalších súčasníkov už vlastne terajšieho 21.storočia, t.j. dneška ... konečne, tak, ako ním Matka Tereza vždy po celý svoj život vďaka tajomnému zdroju svietila. Toto pozvanie je najkrajšou formou zosúčasnenej dobrej zvesti, aká sa dnes môže hlásať: je naozaj pre všetkých, tu a teraz, každému tam, kde sa práve nachádza a v tom, čo práve robí.
Úžasná kniha, vďaka ktorej som aj ja dospel k uvedomeniu si hodnoty ponúkaného spoločenstva. A verím, že toto je dar pre mnohých, mnohých ďalších...
Vskutku sa dá skonštatovať len to, že táto kniha hádam ani nemôže byť súčasnejšia... Odporúčam ju všetkým, čo sa snažia otvárať oči a srdce. Je to nesnierny dar. Vďaka.
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Knihy sú ako korenie. Zvýrazňujú naše dni, nepripomínajú nám našu všednosť, ale umožňujú nám zreteľne si uvedomiť, koľko cestičiek môže každý nájsť vo svojom živote. Cestičiek k radosti, láske, pokoju či dobrodružstvu.“