Fontány v Bratislave - Matúš Benčík, Dixit, 2023

25,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Fontány v Bratislave

Luxusná, plnofarebná kniha väčšieho formátu s množstvom nevšedných fotografií predstavuje bratislavské fontány zo štyroch historických období od roku 1572 až do súčasnosti... Čítať viac

Vydavateľstvo
Dixit, 2023
Počet strán
224

Luxusná, plnofarebná kniha väčšieho formátu s množstvom nevšedných fotografií predstavuje bratislavské fontány zo štyroch historických období od roku 1572 až do súčasnosti... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

25,00 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Luxusná, plnofarebná kniha väčšieho formátu s množstvom nevšedných fotografií predstavuje bratislavské fontány zo štyroch historických období od roku 1572 až do súčasnosti.

Mnohí Bratislavčania bývajú šokovaní, keď zistia, že absolútnu väčšinu fontán vo svojom meste ešte nikdy nevideli. Historické a okrasné fontány schované vo dvoroch domov a palácov v centre mesta, ale aj socialistické fontány, ktoré ruky projektantov, budujúcich svetlé zajtrajšky, roztrúsili medzi paneláky na sídliskách, tak zostávajú pre obyvateľov mesta, ktorí nebývajú v ich bezprostrednej blízkosti, aj pre jeho návštevníkov, do veľkej miery skryté. Kniha je určená pre každého, kto sa zaujíma o fontány, architektúru a o mesto Bratislava. Poteší milovníkov histórie a umenia, pripomenie nostalgiu budovania socializmu a predstaví aj tie najmodernejšie. Záverečná kapitola Ako fungujú fontány v Bratislave odhaľuje technické pozadie fungovania fontán.
Pre serióznych záujemcov o problematiku poskytuje kniha zhrnutie všetkých čiastkových informácií o bratislavských fontánach a sumarizuje všetku dostupnú literatúru o nich. Zároveň poslúži rodinám s deťmi ako plánovač zaujímavých výletov a prechádzok, pretože najmä historické fontány sú nositeľom značných kultúrnych a spoločenských hodnôt.
Dizajn a grafické stvárnenie knihy zastrešil známy slovenský dizajnér a umelec Slavomír Jakab.
Čítať viac
Počet strán
224
Väzba
pevná väzba
Rozmer
215×265 mm
Hmotnosť
1068 g
ISBN
9788089662494
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2214913
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Dixit
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

1 hodnotenie

0
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Ivan Žáčik
Neoverený nákup
28.3.2024
Fontány
Celý život som okolo nich chodil, niektoré som vnímal zo zvyku ,pri niektorých sa zastavil, a veľa som si nevšímal.
Teraz sa podmienky zmenili hlavne v tom ,že všetky prezeram veľmi podrobne a hlavne s odborným výkladom,ktorý dodáva táto kniha.
Vrcholná spokojnosť.
Čítať viac
Katka Vajdova
Overený nákup
4.1.2024
fontany
Tato knižka patrí do knižnice každého Bratislavčana. Obsahuje veľmi pekne fotografie fontan. Sú tam fotografie útvarov, o ktorých ste si ani nemysleli, že slúžili ako fontány. Paci sa mi, že autor sa veľmi snažil nájsť aj príbehy k fontánam. A tiez v meste si začnete viac všímať všetky fontány, pretože ste si juprezeralui v knižke. Čítať viac

Vydavateľstvo Dixit

Čítať viac

„Na jeho očiach je niečo zvláštne - dokážete sa do nich zamotať ako do pavučiny.“

Road trip - Beth O'Leary, 2022
Road trip
Beth O'Leary